Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ex-pracovník Intelu zveřejnil, co stojí za problémy společnosti

Njn, zazmrdováno... kdo by to byl čekal :)

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý byl bod ohledně Rendunchitaly. Krzanich tedy věděl, že v Technolgy Manufacturing Group (TMG) je problém, tak přetáhl Rendunchitalu, ale bohužel to nebyl odborník, nýbrž klasický cost-cut manažer, který to, evidentně, silně přehnal - vyhodil i lidi, kteří tam měli zůstat. Když se k tomu přidaly i přehnané ambice mít node s největší denzitou, průser byl na světě.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Teď ještě aby zařízli ty GPU a asi neudržím moč :)
Btw ta úvodka je perfektní

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ten obrázek se na DIIT používal myslím ještě v době, kdy jsem sem chodil jen jako čtenář. Teď je jen ve vyšším rozlišení :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

takhle končí většina dobrý projektů/firem. Něco funguje, pak přijdou nějaké problémy, vedení se začne chovat idiotsky, lidé začnou odcházet, ti dobří ocházejí sami a hned protože ví, že je í ně na trhu zájem. Zůstavají neschopní. Vedení, které nerozumí týmu jak vlastně fungoval, kdo tam co (prakticky) dělal začne platit konzultační firmy, které zbylé zaměstnamce začnou školit obecnou pracovní metodologii (v které problém nebyl). Neschopní, jež jsou si svého nulového přínosu pro firmu vědomi se ochotně stávají interními kouči a zavádějí nesmyslná opatření. Díky nim atmosféra dále houstne, odcházejí zbytky dobrých pracovníků a ubývá i to pevné jádro. S tím jak se situace zhoršuje přibývají další a další restrukturalizace týmu, takže už nikdo není zvyklý s nikým pracovat, fluktulace zaměstnanců stále nabírá obrátek, docházejí peníze které byly vyhozeny z okna za transformace, externí konzultační firmy,interní kouče a nový management, takže přicházejí úsporná opatření,jenž ústí v akceleraci fluktulace zaměstnanců a neschopnosri cokoliv napravit,protože všeobecná nálada a vůle v týmu je na bodu mrazu a ve vedení je už jen neschopný několikrát vyměněný management jenž tomu dole absolutně nerozumí.
Viděl jsem to tolikrát. Je mi sotva 40 a už jsem z toho unavený

+1
+71
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, bohužel; nominuju tenhle příspěvěk na cenu tohoto týdne!

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Za me bohuzel taky souhlas :(

Vitejte v korporatech ....

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Příspěvek 14nm éry. Dokonalé. Chci pro tebe pracovat!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A tento rok si neschopný management zachrání zadky díky koroně. Nejsou čísla? Za to může přeci Covid.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si: investorská obec sa ich bude pýtať, prečo vyhodili Krznicha? viď. nižšie.

A pritom riešenie existuje

24.03.2016, 14:51
Koniec skostnatelej firmy. Samsung sa chce premeniť na dravý startup

Juhokórejská spspoločnosť Samsung Electronics plánuje prijať reformu celej svojej firemnej kultúry.
https://finweb.hnonline.sk/financie-a-burzy/594443-koniec-skostnatelej-f...

Samsung mění kulturu. Ruší model nadřízených a chce být jako startup

24. března 2016

Jihokorejská společnost Samsung Electronics hodlá podniknout reformu firemní kultury. Největší světový výrobce chytrých telefonů a paměťových čipů oznámil, že chce odejít od tradičního hierarchického modelu založeného na příkazech sestupujících shora dolů. Jeho snahou bude fungovat podobně jako startup, tedy jako malá a dravá začínající firma.

Společnost uvedla, že její manažeři a běžní zaměstnanci slíbili omezit zkostnatělé hierarchické postupy, zbytečné schůze a přesčasy a zavést pracovní prostředí, které podporuje dialog a inovační aktivitu. Slib stvrdili slavnostním podpisem na čtvrteční akci, kterou vedení zorganizovalo v ústředí společnosti v Suwonu pod heslem „Startup Samsung“, uvedla agentura AP.

Samsung chce změnit firemní prostředí v době, kdy se jeho růst zpomaluje a společnost je pod značným tlakem, aby našla nové oblasti podnikání. Hlavní aktivity firmy stále více ohrožuje levná a efektivní čínská konkurence.

Vlajková firma předního jihokorejského konglomerátu Samsung chce snížit počet úrovní řízení a pořádat více elektronických diskusí mezi šéfy podnikových divizí a zaměstnanci. „Hodláme reformovat naši vnitřní kulturu, převádět záměry v činy stejně rychle jako startup, prosazovat otevřenou komunikaci a nepřetržitě inovovat,“ uvádí se ve sdělení společnosti

Podle některých zaměstnanců však bude taková transformace pro podnik s více než 300 tisíci pracovníky hodně těžká.

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/samsung-electronics-se-chce-zm...

Otázka je, či na takú reformu má Intel dosť času...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V seriózní rovině: Samsung? Korejci? Asiati? Nehierarchický model řízení? Respect...

V neseriózní rovine: chci ho molocha vidět. Povinné denní startup-cargo-cult rituály, normované a dohlížené nějakým velkým bratrem... mohli by na to nasadit ISO :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Chápem, na čo narážate na ázijskú mentalitu podriadenosti autorite, ale ak im autorita nariadi nerešpektovať autority, tak ju nebudú rešpektovať

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to bohužel u nich nefunguje, pokud nedostanou jasný příkaz z hora, nedělají nic. Řadový zamestnanec, zvláště v indii, nemyslí, jen provádí. Dělal jsem s nima dost dlouho, aby tohle bylo úplně jasný. Samý "let me ask XXX and I get back to you".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

takto to bohužel je, pracoval jsem jak s indy, tak číňany, měl několik kurzů s chlápkem co tam dělal konzula, zná Tvrdíka atd. Oni mají úplně jiné hodnoty. Plánování je jim cizí, ocelárna tam funguje tak, že až jim zákazník pošle prachy na účet, tak teprve prý nakoupí materiál a začnou shánět lidi. Tohle mě teda říkal ten konzul, já pracuji v IT

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...to by mohl být úžasný námět na komediální komorní drama v soudobých orientálních kulisách. Na divadle by z toho mohl být úžasný sukces... Knoflíkáři s klejícím Japoncem by bledli závistí :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ostraváci na to měli už skvělou divadelní hru "TopDogs". Když jsem na tom byl, tak jsem nevěděl jestli se mám smát nebo plakat. Působilo na mě oboje

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

děkujeme za link +1000

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ak im autorita nariadi nerešpektovať autority, tak ju nebudú rešpektovať"

Jenže tím ji vlastně budou respektovat. Jenže tím ji vlastně nebudou respektovat. Jenže tím ji vlastně budou respektovat. Jenže tím ji vlastně nebudou respektovat. Jenže tím ji vlastně budou respektovat. Jenže tím ji vlastně nebudou respektovat. ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spresním

"ak im autorita nariadi odteraz nerešpektovať autority s výnimkou tohto príkazu, tak ju nebudú rešpektovať"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Edit: Never mind.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, neformální éru zahájili slavnostním podpisem... To sú prdy totok... :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

nemyslim si, že jde takhle velká společnost řídit start up systémem, dá se zredukovat určitý počet stupňů hierarchie, ale nakonec stejně bude záležet na kompetencích daného patra managerů, ono tohle nastavení nejde univerzálně použít vždy a všude, jiná situace bude u kontrolingu a jiná by měla být ve vývoji. Někdo bude muset dávat směr a priority od těch nejvyšších až po ty nejmenší, takže managerů se nikdo nikdy nezbaví ač se tady píše, že by to bylo lepší - ne nebylo, vždy někdo musí zodpovídat za výsledek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lenže Intel to doviedol do "dokonalosti"

Krznich im to (bacha, ak nezmeníme správanie, AMD bude mať podiel, keď sa bude SW optimalizovať aj na AMD, nie len na Intel a potom budeme opäť strácať a možná zmena sa stane ťažšou, ak sa bude optimalizovať len na AMD) povedal a oni ho za tú pravdu odpálkovali

CEO Intelu: Musíme zabránit, aby AMD obsadila 15-20 % trhu serverů
18. 6. 2018
https://diit.cz/clanek/intel-musi-zabranit-aby-amd-obsadila-15-20-procen...

CEO Intelu, Brian Krzanich, rezignoval
22. 6. 2018
Podle zdrojů webu CNBS je důvodem jeho odstoupení fakt, že porušil směrnici, podle které nemůže mít vztah s žádným zaměstnancem, který je mu ve firemní hierarchii přímo podřízen.

Objevují se však názory, že „vztah ve firmě“ byl jen zástupnou záminkou, která byla dohledána k sesazení stávajícího šéfa. Na skutečný důvod, proč byl odstoupen, však jednotný názor není.
https://diit.cz/clanek/ceo-intelu-brian-krzanich-rezignoval

August 4, 2020, 6:09 PM

The analyst noted that Intel’s “transistor challenges are systemic and that TSMC/AMD's transistor lead will extend". As a result, he expects “AMD share gains will accelerate, and that the AMD bull-case will morph from 30% market share to 50% over the next 12-18 months.”

https://finance.yahoo.com/news/jefferies-lifts-pt-amd-intel-160919350.html

Lipacis said the lead of AMD, and its chip fabricator Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. , over Intel appeared "systemic." Lipacis said he expects AMD share gains to accelerate especially in the server market, with an estimated 30% share over the next two to three years, and 50% in four to five years. In its recent earnings call, AMD said it had just reached 10% share of the server market.
https://finance.yahoo.com/m/714c0fda-a528-34bd-baf7-0edf81c719b8/amd-sto...

Nov 18th, 2019 10:53
MATLAB is a popular math computing environment in use by engineering firms, universities, and other research institutes. Some of its operations can be made to leverage Intel MKL (Math Kernel Library), which is poorly optimized for, and notoriously slow on AMD Ryzen processors. Reddit user Nedflanders1976 devised a way to restore anywhere between 20 to 300 percent performance on Ryzen and Ryzen Threadripper processors, by forcing MATLAB to use advanced instruction-sets such as AVX2. By default, MKL queries your processor's vendor ID string, and if it sees anything other than "GenuineIntel...," it falls back to SSE, posing a significant performance disadvantage to "AuthenticAMD" Ryzen processors that have a full IA SSE4, AVX, and AVX2 implementation
https://www.techpowerup.com/261241/matlab-mkl-codepath-tweak-boosts-amd-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MACHINO, proč?! Proč si tohle napsal?! Jsem zrovna v téhle situaci a kvůli kolektivu se mně nechce odejít, ale kvůli tomu cos napsal ano. Protože si to tak dokonale popsal, tak to ukazuje na systémovou chybu, která se sama jen tak nespraví a já mám větší chuť dát výpověď. Pravda, ještě doufám, že zahraničního vlastníka trkne fluktuace zkušených a pracovitých zaměstnanců a ty kingermanagery nakonec vyhází a pak se bude pomalu vracet k lepším zítřkům. Taky se obávám situace, kdy dám výpověď a pak nastoupím do něčeho podobného - to je moje noční můra. Ta šance je totiž nemalá.....fňuk, fňuk.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že jakmile se nahoru dostane jeden, začne si pozvolna dosazovat do dalších pozic sobě podobné a ti si vyberou sobě podobné podřízené vedoucí atd. Za chvíli je to samý "manažer", byť jde o obyčejného vedoucího. Neznalost se řeší masivním outsourcingem za supr taxy.
U nás je průser, že i ten kolektiv zkolaboval, upadl do letargie, nulová spolupráce a předávání informací, nejen v rámci různých divizí, ale i v rámci oddělení. Jenže dokud podnik sype peníze, valná hromada nemá důvod odvolávat vedení, které působí pozvolný úpadek.

Toto to myslím vystihuje:
https://www.youtube.com/watch?v=u8Kt7fRa2Wc

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Sme kolegovia? :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to taky o tom, ze malokdo ma ty koule na to poslat nahoru nadrizenym pravdivou informaci, nedej boze neco negativniho.
Takze kazdy manazer v clanku negativni informaci od lopat = inzenynyru trochu vylepsi.
Takze kdyz inzenyr napise report, ze ani 48 pokus o 10 nm process nevysel a frekvence se nedari zvednout a cele to bude o 6-12 mesicu zpozdene a to je jeste optimisticky odhad, .... tak po 3-5 hiearchiich ruznych submanageru dostane vedeni zpravu, ze je vsechno v poradku, terminy se dodrzi, jen se tym potyka s drobnymi muskami. A akcionari pak uz jen dostanou zpravu, ze je vsechno super, trzby stoupaji (bo je zveda ciste jen inflace a jina oddeleni firmy, ktera jeste nejsou zazmrdovana), a ze se za rok mohou tesit na paradni dividendy.

Tim chci ric pane Cervicu, ze jedina sance je poslat pravdinou a nezkreslenou zpravu primo vedeni, bez tech ruznych prikras, proste syrovou pravdu.
Sice tohle naserew vsechny ty managery, pocinaje primo sefem, a vyhodi vas, ale to uz bude pozde a mozna se ve firme neco stane.
A z techto duvodu je lepsi takovy mail odlozit na posledni dny vypovedni lhuty.

Bohuzel pak ty submanageri reknou, ze to je vse lez a ze se jen jim chces pomstit z osobnich duvodu, kdyz uz odchazis, pac te ve skutecnosti vyhodili za to, ze chlastas v praci, nebo chodis pozde do prace, nebo, ze jsi sahl sekterarce na zadek, nebo za nazor ze belosi zase nejsou vsichni az tak spatni a Floyd byl kriminalnik. A i kdyz kdyz mail dolozis nejakymi dukazy, tak ty asi budou sloziteho, technickeho razu a vedeni jim nebude rozumet.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nebo se na to prostě vykašlat, stát se splachovací a užívat si, dokud platí. Až přestanou, tak pápá, jdem se napápát jinam.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ano, zvolil jsem tuto "strategii". Od té doby si připadám jako lhář, cynik, blbec a kokot. Mohu si dovolit ale bydlet v domě, má malá dcreka má vše co potřebuje atd. Tohle se v kapitalismu = "štěstí". Nebo snad ne?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze nejste spokojeny v praci.
A navic vas to nici moralne jako pracovnika i mozna jako cloveka .... proste jste zlhostejnel, atd. A to si asi prenesete i do dalsi prace, kdyz to bude trvat nejakou dobu a zvyknete si na to.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To si ještě vem, že ti zmrdi se rozmnožujou a svoje děti vychovávají od mala k zmrdství... Já zvolil strategii, že zmrdovi řeknu, že je zmrd a ve zkratce... mám "hovno", ale rovnou páteř.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nj, nejsi sam kdo to tak ma... ale casem proste podobnych lidi v svem okoli mas az moc, ze Ti pak nestoji za to do te prace vubec chodit... Dusevni zdravi trpi.
Ocividne si to uvedomujes :-)

Hele osobne kdyz u sebe dojdu do faze "pohodlnosti", tak to resim vzdy nejakou zasadni zmenou (pracovni naplne, vyhybani se "pohodlnym" ci odchod z firmy), protoze zatim jeste po teplem miste netouzim.
No a ty "materialni benefity" na ktere narazis, tak pokud jsi trochu pracovity, tak dostanes vpoho vyssi, protoze svou hodnotu snadno dokazes obhajit (protoze jsi porad takrikajic v zaprahu...)

Btw neni to hate, a docela Ti v necem rozumim... jen je to o tom jestli se s tim smiris, ci ne (pak muzes byt ale utrpenim pro sve okoli, bacha na to)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

promiň, mě taky drží už jen kolektiv. V předchozí firmě jsem pracoval poměrně dlouho - byla totiž (nazývám to) v "prvním" období. Firma tady chtěla vybudovat v ČR pobočku. Tahle fáze je dobrá, člověk je u zrodu, může si věci nastavit dle sebe/s týmem, na procesy se moc nehledí, člověk má šanci dostat se do řídících pozic, všichni se znají a protože to není ještě ve fázi "cash cow" tak se může cestovat,dělat teambuildingy, prachy nejsou to hlavní.
Potom co se lokální pobočka etabluje, nastává "mezidobí" kdy se efektivně pracuje v hotových týmech, asi nejlepší období, vedoucí pracovníci buď částečně v týmech ještě pracují nebo pracovali, pobočka ještě nemá stovky lidí, takže velící struktura je poměrně plochá.
No a nakonec nastává ono období kdy se jede masově na počet lidí, co nejnižší costy a optimalizace, což vede nakonec k tomu co jsem napsal v předchozím příspěvku.
Já odešel ještě před koronakrizí do jiné firmy, která je někde v 2. období. Kvůli předchozím zkušenostem a tomu, že zrovna byla ekonomika na maximu jsem dostal konečně pořádně zaplaceno. Kolem sebe ale vidím již projevy nastupující 3. - konečné fáze. Zatím držím hubu, protože finančně jsem spokojen - po těch letech zkušeností mi už ani o nic jiného nejde. Dělám to chytře - vnitřně jsem cynický a nevěřím žádným firemním kecům, navenek jsem mírně proaktivní a vítám všechny restrukturalizace - nedělat nic by si mohlo vedení vyložit, že nejsem dostatečně pozitivní ke změnám. Ano, stvořili jsme si tento hnusný svět. Za komunistů jsme měli holý zadek, teď si mohu po 8 a více hodinách přetvařování a cynického pekla koupit nějakou hovadinu klidně za desetisíce korun. No není to ráj?
Potáhnu to dokud to bude únosné a pak se zase kouknu po firmě v 1.-2. období.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Delam to stejne jako MACHINA, se stejnymi pocity a vysledky.
Holt takova je doba..
Jak rekl kdysi jednou jeden chytry pan - prezije ne ten nejsilnejsi nebo nejchytrejsi, ale ten, kdo se umi nejlepe prizpusobit..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ano, a je z toho sociální Darwinismus a všechny renesance a humanismy mohou a vlastně jdou v reálu dopiče, jen prázdné floskule vítačů a ekonazi, co žijou z peněz dědečka, hledají si rodokmeny a dědeček byl otrokář nebo šéf francouzské Indočíny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zahraničního akcionáře nic netrkne a když nejsou čísla, tak bude (opakovaně) restrukturalizovat. To že to nepomůže, to bude problém někoho dalšího za 2 - 3 roky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Machino, přesně popsáno. Ještě doplním jeden detail: U softwarových pozic mi ze zkušenosti přijde poměrně zajímavé, že i maximálně neschopní pracovníci dokáží vydržet na pozici extrémně dlouho, než se přijde na to, že dělají úplné ho.no a jenom prudí a žalují. V pozicích, kde vzniká nějaký hmotný produkt - od kolečka do převodovky po pytlík čaje - jsou takoví sabotéři odhaleni v řádu minut, hodin nebo přinejhorším dní, ale neschopný softwarový pracovník dokáže vydržet ROKY. Naštěstí to znám jenom od zákazníků, ne od kolegů, ale dovedu si představit, jak to v Intelu vypadá...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

„ti dobří ocházejí sami a hned protože ví, že je í ně na trhu zájem. Zůstavají neschopní.“

To bych poopravil. Jednak samozřejmě jsou lidi, kteří jsou schopní, ale jsou prostě konzervativní, nebo v dané životní situaci nechtějí měnit práci.

Ale hlavně, když má projekt trochu štěstí, je tam skupina lidí, kteří zůstávají z emocionálních důvodů; Buď chtějí zachránit ten projekt, nebo nechtějí opustit tu firmu.

Samozřejmě i tihle lidi to po nějaké době úpadku vzdají, ale určitě neodejdou jako první.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

těch je mi líto nejvíce - to pracovité poctivé jádro, které zůstává přes všechny těžkosti. Jak říkáte, někteří jsou navíc velice schopní a neměli by problém jinde, jsou ale skromní a loajální i když si to jejich zmrdské vedení již roky nezaslouží. Kolikrát mívají i málo zaplaceno, protože jsou ve firmě už dlouho a nikdo jim roky nepřidal, zatímco novým zaměstnancům se samozřejmě dávají vyšší nástupní platy, kde se počítá s inflací i situací na trhu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

...možná bych to jen drobně doplnil, že ještě záleží na vlastníkovi/cích.
Pokud je to jeden člověk (případně dva, ale tři již bývá moc), který do předmětu podnikání vidí i technicky/technologicky, a nechystá se na exit (odchod do důchodu, kdy si nevychoval vlastního nástupce, prodej nebo vstup na burzu), obvykle dokáže ukočírovat i vznikající problémy, neboť má právo veta (tedy žádná sdílená odpovědnost, kdy nikdo za nic prakticky neručí, a jen se snaží o maximalizaci svých výhod).
Čím více pak jde o skupinové vlastnictví, tím to bývá horší, neboť vedení se soustřeďuje na krátkodobé splnitelné cíle (má z toho brebendy), čemuž často nahrává i zadavatel (akcionáři – taky chtějí své brebendy, a to nejlépe teď hned...). Snad nejhorší to bývá u většinového vlastnictví fondy, kdy styčná osoba mezi fondem a firmou rozumí jen číslům (každé rozhodnutí i nákup si pak obvykle alibisticky nechává schvalovat nějakým externím konzultantem, pro kterého jen připravit požadované podklady trvá i měsíce, a alokuje spoustu i odborných sil firmy, které by jinak mohly být využity k řešení aktuálních problémů).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem zapomněl zmínit jednu důležitou věc, filtrace a modifikace informací cestou vzhůru, kdy top manažer je často schválně necháván bez relevantních informací, aby ti nižší dostávali řádnou porci brbend.
X-krát jsem se s tím setkal (dříve hlavně na výstavách, neboť jinak se prakticky nešlo k vedení dostat), kdy vedení vůbec nevědělo o problémech (ať již technických, či organizačních). Často pak vznikla i spolupráce, kdy jsem fungoval jako nezávislý informační zdroj ...samozřejmě uvnitř firmy, kde člověk pracuje je to složitější, ale pokud je vedení rozumné, lze zobecněné informace poslat ve spolupráci s někým z vnějšku (nejlépe prostřednicím většího zákazníka).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas, Intel může ale celou situaci zvrátit k lepšímu a to angažováním jako šéfa PR oddélení Obermaiera.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, Koduri už tam na 10 nm jedno plus odvedl svoji indickou práci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

40 mám za pol roka a cítim to ako Ty. Aktuálne to riešim spôsobom, že som expert, senior, šéf je kokot ktorý nič nezvládne, ale ani nič nechce a ničomu nerozumie. Nadčasy, pohotovosti, plat super, hypotéka splatená - budem tam kľudne až dokonca, zhasnem za sebou svetlo :) Pred 15 rokmi som mal ideály, ale niekam sa vytratili. A ako vieme, všade je to rovnaké (palec hore za kategorizáciu "skokotenia" firmy na level 1-3), tu mám ale nejaký status a svätý pokoj. Pol roka pracujem z domu non-stop (covid), a tento rok sa do office už asi ani nedostanem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ufff, úplně jak přes kopírák v jedné nejmenované bance!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konečný soumrak x86 PC?

To bude zajímavá valná hromada... ehm... nebo už byla, a ne jedna, a nic se nevyřešilo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem to psal v jiné diskuzi, tohle je podle mě obecný problém Intelu. Pracovní atmosféra tam musí být otřesná, aspoň podle různých příspěvků současných a a bývalých zaměstnanců, které se dají po netu najít. Netýká se to jen vývoje výrobních technologií, Intel má problém vyvinout interně cokoliv - stačí se podívat na informace o problémech se serverovými Ice Laky, nebo na jejich AI produkty - koupili za velké peníze Nervanu, nevydali jediný produkt, tak koupili Habanu. Spolupráce s Micronem na Optane se rozpadla po jedné generaci atd.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ve kterým korpotáru to není otřesný? Na západě to je ještě umocněný tamnější bolševickou vlnou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neni divu, ze tak hypujou tigerlake a delaj co muzou aby to vypadalo, ze na jednom mobilnim 15w ctyrjadru stoji intel.. ((: holt kdyz si da firma do vedeni ucetniho.. amd uz si to vyzkousela s Ruizem.. (:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dodal bych technologicka firma da do vedeni ucetniho.

U firmy, specializujici se na ucetnictvi, to je naopak vyhoda.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

no v tom pripade je to vyhoda i u toho intelu.. pze tahle firma uz se fakt nespecializuje na nic jinyho nez na momentalni ucetni vysledky.. (:

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jeste Intelu funguje marketing, takze uz mozna nastal cas do to cela Intelu nejakeho marketaka?
Ten dokonci Potemkinovu vesnici a par let ten gigant na hlinenych nohou jeste podrzi....
A hlinene nohy vymeni za slamu, pac je to eko, bio a kvalitni hlina je uz taky docela draha (i kdyz kremikove nohy s cistotou 99.9999999999999999 % byly jeste mnohem drazsi)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hector Ruiz propustil v AMD návrháře CPU s tím, že programy to nějak zkopírují.
Vznikla z toho FX Bulldozer architektura, která měla poloviční výkon oproti Intelu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je blud..

Derrick R. "Dirk" Meyer
He was a co-architect of the Alpha 21064 and Alpha 21264 microprocessors during his employment at DEC and also worked at Intel in its microprocessor design group.

Meyer joined AMD in 1996, where he personally led the team that designed and developed the Athlon processor.

Dirk Meyer was formerly president and chief executive officer of AMD. At one time, he was the chief operating officer. In this role, he shared leadership and management of AMD with former Chief Executive Officer and Chairman of AMD Hector RuizPrior to this role, Meyer served as president and chief operating officer of AMD’s Microprocessor Solutions Sector where he had overall responsibility for AMD’s microprocessor business, including product development, manufacturing, operations and product marketing.[

On July 18, 2008, Dirk Meyer replaced Hector Ruiz as the CEO of AMD.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dirk_Meyer

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až budou akcie Intelu za 2-3 dolary, začnu nakupovat. Neudělám stejnou chybu jako u AMD... kde já trouba mohl dneska bejt... :)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Moje řeč :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jó po bitvě každý generál. Kdybych já věděl, co vím teď už tehdá, kde bych moh bejt :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jj, stačilo by pitomých 6 čísel... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě že jsem nekoupil akcie Nokie :-D
nee, nekupuju ani nesním o žádných, chci mít klidný život!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi největší terno bylo nakoupit Bitcoiny, na podzim 2017 prodat a nakoupit akcie AMD :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sice je tu výše podobný komentář, ale já chci popsat trochu jinak.
Polde mě je to totiž klasická ukázka toho, jak to dopadá bez konkurence. A to nejen v technologických firmách, ale ve všem.
Ve chvíli, kdy Intel všemi způsoby utlumil AMD, ztratil se jasný cíl, kterého by měli tenchnologicky dosáhnout. Dostali se do fáze, kdy přestalo záležet na vítězství (nebylo koho porazit) a tak si začali užívat možností a dělat si to, co jim přišlo nejzábavnější. V konkurenčním prostředí by jim rychle došlo, že jsou ve slepé uličce, ale tady konkurence nebyla a oni se do těch experimentů tolik zavrtali, že když najednou AMD vstalo z mrtvých, tak nejsou schopni svoje myšlení změnit k efektivitě. A ta změna je opravdu strašně těžká.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Třeba by Intelu pomohlo vydat se moderním směrem. Přestat dávat důležitost odborné kvalifikaci svých zaměstnanců a místo toho začít preferovat genderovou rozmanitost a dbát na dostatečné zastoupení menšin z řad POC a LGBT+. Pokud to ještě nemají, tak ve vedení zřídit pozice typu - manager pro genderovou diverzitu, manager pro prosazování LGBT-friendly atmosféry, manager pro potírání verbálních "micro-aggressions", apod. V každém oddělení zřídit safe-space místnost. apod... Třeba by tento moderní přístup Intelu pomohl.
Možná také kdyby se marketing Intelu místo sdělování nudných parametrů procesorů zaměřil na řádné vykomunikování toho, že nový procesor je produktem týmu zaměstnanců sestavených z menšin POC a LGBT+, kteří jsou vegany, ve firmě si sami pěstují bio-zeleninu, do práce zásadně jezdí na kolech a celkově žijí dle zásad uhlíkové neutrality, tak by o Intel procesory byla rvačka přinejmenším ze strany vládních úřadů EU a firem s podobně progresivním vedením.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si jistý, že takové lidi tam už dávno mají a jejich oddělení teď zaznamenává výrazný nárůst aktivity i počtu zaměstnanců. Objevila se nová tří-písmenná zkratka, kterou je potřeba zakomponovat do všech firemních aktivit a řádně ji 'vykomunikovat' aby je média nepomluvila a akcionáři se nelekli.

Intel není jediný, viz např. NASA:
https://www.nasa.gov/feature/nasa-to-reexamine-nicknames-for-cosmic-objects

P.S. Pracuji pro jednu nejmenovanou US korporaci...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"podobně progresivní vedení" mění dobově mimikry. Teď je to zrovna uvedené, dříve to bylo něco jiného, ale podstata, že se jedná o předstírání nějaké "důležité" činnosti zůstává.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drobná technická poznámka: Stavu, kdy zaměstnanci z firmy po krátké době odcházejí, se obvykle neříká vysoká cirkulace, ale fluktuace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pruser v korporatech je ten, ze jsou tam studovani lide,kteri tomu nerozumi, ale jsou nauceni jak by se to melo delat ... Pak jsou lide kteri sice kazy mesic neudelaji nejaky "dulezity " certifikat, ale ne jen , ze praci rozumi ale i do problemu vidi.
Pokud spolu nebudou chlastat, nic se nezmeni

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bez prdele - z cele diskuze asi jediny pouzitelny podnet na zlepseni situace.
A jeste pobavil uprimnosti a trefnosti (asi Ti toto v budoucnu ukradnu #SorrYako)
Diky ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Urcite sa to vsetko posralo koli jednemu clovek a par midle manazerom.

TAK URCITE.

Cisty damage control. Nemaju proste tech tak sa vyhovoria na HR.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady je to jak na svazu odboraru

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jirko, být odborářem by bylo ještě fajn víš, protože ať seš pravičáckej jak chceš, odbory jsou ještě demokracie. Pracoval jsem ve firmě s 2 tisíci zaměstnanci, kde odbory nebyly, šéf té ČR pobočky prohlašoval, že je nepotřebujeme, protože jsou všichni šťastní (jako El presidente banánové republiky co říká že volby nepotřebujeme, lidé mě milují). Na téhle straně stojíš jo? A pak jsem se na pivu dozvěděl, že odbory zkoušel kdosi založit a špatně dopadl. S tím taky souhlasíš jo?
Já, jako později jeden z vedoucích pracovníků se svým týmem jsem si nemohl dovolit ani zavadit o cokoliv co by "smrdělo" něčím prolidsky zaměřeným jinak bych byl při další restrukturalizaci (btw 1-2x ročně) odvolán.
Tím chci říct, že doba je ještě horší a odbory by byly ještě fajn. Místo toho tu máme kapitalismus 19. století kombinovaný s feudalismem. Ať mě klidně zablokují účet, ale tvůj příspěvek je krajně idiotský výkřik do tmy. Nikdo se tu nechce flákat, mluvilo se tu o slušných pracovitých lidech s kterýma je vyje..váno, málo placeno atd. Jdi si tohle hulákat na svou farmu s otroky!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Takovej drobnej dotaz. Ve kterým krámě prodávají páteř a mozek?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.