Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CeBIT 2007: Sharp ukázal LCD rekordmany

spotrebu toho monstra radeji neuvedli :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinými slovy je tak velká, že od ní musíte být 30m aby jste viděly obraz alespoň jakž takž homogení. btw jsem rád že LCD technologie dospěla do svého vrcholu, aby už konečně mohla upadnout v zapomění - alespoň u těhle velkých TV kde nemá díky plazmě žádnou šanci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pravda plasma sanci nema protoze takhle velky rozliseni u plasmy neni mozne a hlavne plasma ma az 2-3x vetsi spotrebu.U LCD bude spotreba taky brzo snizena a o dost diky Diodovemu podsvetleni kde se cerna msta jednoduse vypnou :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stratos: Pán je teoretik, co? Měl jsi doma 42" plazmu a 42" LCD a porovnával, jak na nich vypadá film? Můžu tě ujistit, že rozlišení v tomto případě hraje podružnou roli (samozřejmě musí být nad nějakou rozumnou hranicí).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, 42" plazma s udávanou spotřebou 300W má při přehrávání filmu okamžitou spotřebu 170-180W. Tolik čísla z praxe. 40" LCD Samsung s LED podsvícením má udávanou spotřebu 230W, takže se obávám, že s tou třetinou až polovinou ses trochu seknul.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak tak PLASMA nemá větší spotřebu, protože např: při tmavé sceně ve filmu není podsvícená ( zdrojem světla je sám bod :)
), ale LCD je (možná ty LEDky budou lepší :) ) To, že víc žere než LCD je tzv. BLUD OBECNÝ :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doubt: A to si jako myslis, ze LCD taky porad zere maximum? Me zere 21" LCD monitor Samsung s udavanou spotrebou tusim 85W prumerne neco kolem 25W.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už se nehádejte, plazma jednoznačně odebírá více a howgh:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: To samozřejmě ne, ale konkrétně u LCD televizí je skutečná spotřeba blíže k udávanému maximu než u plazmy. Jinak já nejsem nějaký zarytý odpůrce LCD, jen nerad vidím, když někdo šíří mýty. Být FullHD LCD za polovinu ceny, koupil bych ho místo plazmy -- vysoké rozlišení a potenciální využití s PC už by vyvážilo drobné nedostatky v jiných vlastnostech. Všechno je to o ceně, hodnocení vlastností jako celku a individuálních potřebách každého sudruha zvlašť :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

inzerat: zhánam partu chlapov ktory mi vyburaju jednu stenu domu
značka: kupujem novu telku ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 doubt: No, nevím, co je u Tebe Full HD, ale já ho momentálně vidím na 1920 na 1200 bodů a v tom případě máš LCD za 15500 při uhlopříčce 24 palců (60cm) nebo je-li Ti malá uhlopříčka, tak za 21000 26 palců nebo rovnou 30 palců 2560 na 1600 bodů za 38000 a teď mi představ plazmy těchto rozlišení a s cenou maximálně 2-násobnou....cha cha:-) ještě se sluší dodat, že ten "30-ti palec" má maximální spotřebu 176W a průměrnou 90-118W...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dr zaasek: Sorry ale tys asi upad, ne? Já se bavím o TV, ne o monitoru, tj. 40" je minimum. Plazma stojí 30, LCD které bych bral (Samsung LE40F71) stojí zatím 50, což bych nedal. Kdyby stály stejně, vyhrál už by asi ten Samsung. Btw. 176W na 30" je dost velká spotřeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 doubt: Asi jsem upadl, ale Ty píšeš a myslíš něco jiného! Uvědom si, že plazma, která umí rozlišení 1920 na 1080 stojí 244000....tak příště, prosím Tě, nemíchej jablka a hrušky...to ta LCD budou trochu víc než 2-násobně levná, nemyslíš?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 doubt: Když už jsme u toho: Já jsem příznivce projektorů, myslím si, že k PC patří slušné LCD a na filmy je mě "kinozážitku" nejbližší projektor. Myslím si, že i ten nejhorší si s Tvými 40-ti palci víš co...:-) Také W na metr uhlopříčky obrazu vycházejí nejlépe, co Ty nato?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč se nám cpou plazmy a LCD když se vyrábí laserové televize? pravda .. někde jsem četl že jsou o trošku silnější .. ale ne o omc .. ale spotřeba je prý poloviční až třetinová , nehřeje to jako přímotop. Hezkej článek byl o tom v Týdnu, kdo chce může si to vygooglit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dr z: Ano, projektor je na kino nejlepší, ale zase není tak operativní :) Na běžnou TV by se mi ho pouštět nechtělo. K tomu míchání jablek: Já přece psal už na začátku, že rozlišení není všechno. Tj. plazmě jsem ochotný odpustit horší rozlišení za cenu lepších barev a rychlosti, LCDčku jsem zase ochotný odpustit obraz á la "prosvícené omalovánky" za cenu Full HD rozlišení, které by se mi _mohlo_ hodit (kladů a záporů je víc, hodně jsem to zjednodušil). Je třeba zvážit v konkrétní situaci všechna pro a proti a na základě konkrétní ceny se rozhodnout. A může se stát, že se do toho rozhodování dostanou i relativně nesourodé přístroje, které spojuje víceméně jen cena (a někdy ani to ne ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je slusne rozlisenie ... dat k tomi 4 DVI vstupy na pripojenie 4 pocitacov ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AdDy: citis sa IN ze si (sice nezmyselne) pouzil vo svojom prispevku slovo "vygooglit"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro zajimavost v laboratorich IBM jsem minule leto videl 9 megapixel monitor a nebyla to zadna krava jako toto. Mohlo to mit tak 24" ? Nemam odhad - mozna 20-30. Ale urcite ne 82 :-) Clovek dokonce dostal lupu, aby se vubec videl jednotlive pixelky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bernard: Ono se to i prodává, jmenuje se IBM T221, má 22" a rozlišení 3840x2400. Tady je zajímavý článek, který jsem vygooglil:

http://www.grafika.cz/art/hw/IBM_new_LCD.html

ferok: Co ti na tom tak vadí? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pár mých postřehů.
Na plasmě mi vadí to sklo, odlesk okolí, vypalování a nemožnost tím pádem připojit k PC media center, slabé rozlišení, váha
Na LCD se mi líbí žádný odlesk okolí, žádné vypalování a možnost tím pádem připojit k PC media center, vysoké rozlišení, lepší kontrast, lepší gamut, nížší váha a spotřeba.
Myslím, že je to jasné ne ? Plasma končí ...
V mém případě akorát chvilku posečkám na více modelů s LED podsvícením, DVB-t, full HD ve 40"-42" ve stříbře a jdu nakupovat. media center na CRT mě už nějak nebaví ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ferok: promin ... omlouvám se, že jsem tě urazil. Tak tedy vyhledat. Snad má srdíčko klid.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Rado:
LCD má matný povrch? Lze ji tedy normálně navlhčenou hadrou utřít? To další věc proč mít sklo - snadná údržba povrchu
Plazma se vypaluje? Tím trpěly 1. generace plazem. Nyní už to není pravda.
LCD má nešvar "vypalování" ve smyslu odcházení podsvětlovacích trubic.
LCD i Plazma má stejnou střední dobu životnosti - 60.000 hodin.
Gamut má lepší plazma, bohužel. Až bude LCD s podsvětlením LED, tak gamut asi bude lepší u LCD.
Spotřeba? Plazma ji má z dlouhodobého hlediska nižčí než LCD. Porovnávejte stejné uhlopříčky, tedy např. 42" LCD a 42" Plazma.
 
Čekáš? Hmmm, to můžeš čekat kdykolivm na cokoliv a jak dlouho chceš. Buď něco koupíš a budeš to mít a využívat to nebo se načekáš a umřeš...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Radoo:Jsem rád, že kromě nás, nezkušených uživatelů existují i odborníci, kteří neustále sledují trh a na základě exaktních údajů dokáží přesně předpovědět směry vývoje moderních technologií. Divím se, že to stále nedochází výrobcům plasem, že vyrábějí sortiment odsouzený k záhubě.
Kromě faktů, které uvedl <R_> bych ještě zmínil:
- dělají se i plazmy které neodrážejí(např. LG 42PC1R)
- plasmy mívají kontrast kolem 10000:1, kdežto LCD kolem 1000:1, což je 10x méně(kdo viděl černou na LCD a plasmě ví o co jde)
- rychlost odezvy a podání barev - tady je plasma lepší
- pozorovací úhel - zkuste se z úhlu(a ani nemusí být max.pozorovací) podívat na obraz LCD, jaké uvidíte barvy...
- spotřeba - základem je pochopení rozdílu obou technologií. U LCD je příkon stabilní(daný počtem a příkonem podsvěcujících zářivek) obraz se tvoří vlastně zatmíváním(pomocí tekutých krystalů) tohoto světelného zdroje. Naproti tomu u plasmy je svítivost bodu úměrná příkonu přivedému na tento bod. Jelikož se nedíváme stále na bílou obrazovku, vyplývá z toho, že pro vytvoření určitého obrazu není potřeba, aby všechny body svítily na plnou intenzitu. Proto v reálném provozu, spotřeba plasem kolísá a téměř nikdy nedosáhne maximální hodnoty. Kromě toho je nutno zohlednit velikosti obrazovek obou technologií, kdy plasmy mají spodní hranici na 42", ke které se LCD zatím jen obtížně přibližují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to foxcz and R_  rád podebatím a musím doplnit o nové informace a pár odkazů, opravdu LCD jde tak rychle vpřed, že ne každý to stačí sledovat. Plasma ustrnula, Panasonic vylepšil rozlišení na FULL HD, ale cena je astronomická.
- tak výrobcům plasem to už dochází, např Panasonic a Pioneer kteří prosazovali pouze plasmu dělají už i LCD ... TX-32LX52F, TX-32LX60P, 32LX500P  a PDP-427 XA
- LCD Samsung LE40M91 kontrast 10 000:1, SONY KDL-40 W 2000 kontrast 8000:1, brzy v prodeji SHARP LC-46HD1E kontrastní poměr 15000:1, a  SHARP představil LCD s kontrastem 100 000:1 http://www.czechcomputer.cz/art_doc-D24F8E044AE17129C125727B0069C1EC.html
- odezva 6ms, nebo 4ms opravdu tak dobré oči nemáme, abychom to vnímali negativně
- pozorovací úhel je již téměř 180 a nevím o nikom, kdo by se díval na televizi pod nějakým ostrým úhlem :) moc by z toho stejně neměl ani kdyby se koukal na obraz na zdi
- jak jsem psal, nebavím se o podsvícení LCD bzučícímy zářivkami, ale RGB LED diodami s dynamickým řízením svitu, což se projevuje na nižší spotřebě, větším spektru barev - GAMUTU
http://technet.idnes.cz/nove-monitory-samsung-barvy-ktere-byly-drive-tab...
- a že se LCD obtížně přibližují hranici 42", to je fakt nějaká hodně stará informace ne ? Představují úhlopříčku 108" o tom se spíš plazmám nezdá ne ? :) Jinak v prodeji jsou běžně 46" LCD
http://www.extra-pc.cz/c/extra/sharp-obri-lcd-televize.htm
- vypalování plazem je fakt a to že to výrobci obcházejí softwareovým hýbáním s obrazem, není zrovna to co hledám
- životnost, když se budu stále bavit o LED podsvícení, tak hravě 100 000 hodin, v tom problém nevidím, ne že bych se chtěl dívat asi 50 let pořád na stejnou a jistě hodně spuchřelou placku ...
Věřte tomu, plazma to má sečtený a o jejím dalším vývoji jsem se nikde nedočetl . . .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak ještě maličkost k černé a bílé,
Na plazmě jsem ještě neviděl skutečně bílou barvu, což u LCD není problém.
Ovšem skutečně černou barvu jsem už u LCD viděl u Samsungu 6000:1 a myslím, že nebude trvat dlouho a černá bude na LCD jednoduše jako v tunelu (když budou patřičné LED zhasnuté, jak jinak ...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radoo:

- tak Pioneer PDP-427XA je podle tebe LCD? přání otcem myšlenky, na něco takového LCD nemá :)
- Panasonic dělá LCD už dlouho
- zpoždění v řádu milisekund by samo o sobě nevadilo, ale jsou situace, kdy jsou kvůli pomalejší odezvě pohyby rozostřené (spec. fotbal)
- pozorovací úhly na LCD už jsou dostatečné, s tím problém nemám ... při hodně velkých úhlech už se sice barvy mění (na rozdíl od plazmy), ale jak často se člověk dívá pod takovým úhlem, že :)
- jsi si jistý, že ty diody v podsvícení jsou RGB? nejsou náhodou bílé?
- ty extrémní kontrasty které uvádíš jsou dynamické, tj. nestane se, abys měl na obrazovce najednou nejtmavší a nejsvětlejší bod (u klasického podsvícení)
- s LED podsvícením není podsvícený každý bod zvlášť (tj. jako u plazmy), ale každá dioda je společná pro nějakou množinu bodů ... uvidíme, jak to bude vypadat v reálu, snad nebude po okrajích ostrých přechodů něco prosvítat
- vypalování existuje, ale pokud není člověk debil, nestane se mu to ... pár hodin statického obrazu trvalé následky nezanechá (vyzkoušeno, hýbání obrazem mám vypnuté)
- nechápu, jaktože jsi na plazmě neviděl bílou barvu ... to ses díval z 5 cm? s tou černou a LED podsvícením doufám, že máš pravdu
- plazma to má spočítané asi tak stejně jako LCD ... na letošním CES uvedl Panasonic do prodeje 70" plazmy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ještě něco ... srovnávej srovnatelné, nemůžeš přece proti plazmám za 30 tisíc stavět LCD za dvoj až trojnásobek ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radoo: Nevím, co dochází Panasonicu, ale podle této tiskové zprávy <http://www.panasonic.cz/zprava.aspx?id=565&pohled=tiskove_zpravy> plánují postavit novou továrnu na plasmové TV, která bude mít kapacitu 1 milion plazmových panelů měsíčně. Rád bych ještě zmínil větu z téhle zprávy - cituji: "...tak mimořádná investice svědčí o obrovském potenciálu plazmové technologie. ... Panasonic očekává, že světový trh s plazmovými panely vzroste do roku 2010 až na 30 milionů kusů díky technologickým výhodám, které mají plazmové televizory oproti jiným plochým televizorům." Doufejme, že to mají spočtené :-)
K tomu, že se bavíme o LCD velikosti 108" - stačí dočíst článek do konce: "..., Sharp se zatím ještě nerozhodl, zda tento megapanel bude komerčně vyrábět." Jak napsal <doubt>, je třeba srovnávat srovnatelné. To jen tak na okraj.
Můžeme se tady trumfovat parametry jednotlivých technologií, jejich klady a zápory, ale přesto si člověk nakonec vybere podle subjektivního dojmu. Co je mi platné větší rozlišení, životnost, gamut(u LED podsvícení) a 'nižší' spotřeba LCD, když ji pak budu krmit analogovým signálem? Stačí zajít do jakékoliv prodejny(elektro) a podívat se. Je to katastrofa. A ani plánované digitální vysílání to zřejmě nezachrání.
Záleží totiž na preferencích "toho kterého soudruha". Parametrům každý přikládá jinou váhu. Člověk, který převážně sleduje analogovou TV(kabelovka/satelit není všude), nebo hlavně sport a sem tam nějaké to DVD, půjde s největší pravděpodobností do plasmy a oželí i menší rozlišení(pokud nakonec nezůstane u CRT). Jeden postřeh - Sportbary jsou většinou vybaveny plasmami.
Zatímco ten, kdo preferuje propojitelnost TV s PC a má k dispozici převážně kvalitní digitální zdroje signálu půjde do LCD, kde využije jejích výhod.
Nestraním ani jedné technologii a až si budu kupovat novou TV, klidně zvolím LCD panel, pokud mi nabídne vlastnosti, které já považuji za důležité.
Omlouvám se, pokud jsem se někoho dotknul, ale vždycky mne nadzvedne, když mi někdo tvrdí bludy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radoo: Ještě si neodpustím rýpnutí :-). V doporučeném článku <http://www.extra-pc.cz/c/extra/sharp-obri-lcd-televize.htm> je uvedeno doslova: "LCD také začíná ohrožovat segment televizorů s úhlopříčkou nad 40 palců, kde dosud jasně dominovala plazma."
Podotýkám, že článek je ze 7.2.2007, takže moje tvrzení, že se LCD obtížně přibližují hranici 42", není zas tak stará informace ne ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky se snažím nestranit žádné technologii, jen se pokouším přemýšlet o nejvyšší kvalitě za přijatelný peníz a sledovat, kam to půjde. Osobně jsem nejvíc osloven OLED technologií, ale stále představují nějaké prototypy a v obchodech nic. Zbytečně člověka napínají, protože když vydám 50k, tak toho nechci za rok litovat :)
LED podsvícení beru taky jako kompromis, uvidíme co bude za rok. Další věc je, čím to krmit, ale i obyčejný digi satelit a DVD a upscaling na FULL HD v reálném čase by mohl vypadat celkem dobře. Už jsem s FFDSHOW experimentoval a moc to dvoujádro v media centru nenamáhá, ještě bych to rád na něčem zobrazil a to je taky problém. Většina FULL HD TV neumí FULL HD z PC zobrazit. Snad by to mohlo jít s nějakou novou VGA kartou s HDMI (nová verze) a HDCP. Jestli máte praktickou zkušenost, dejte vědět.
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

for doubt
- bílá - byl jsem v E. WORLDu kde mají slušný výběr a bílá na plasmách byla šedá oproti jasně bílé na LCD, nevím, třeba to bylo nějak rozštelované, kdo ví
- nejdříve byly LED pouze bílé, ale ... k tomu LED RGB podsvícení a gamutu pěkný odkaz:
http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS20EDBEBXAA.asp

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Radoo: Vidím, že všichni toužíme po tomtéž: po dokonalém Full HD zobrazovači za rozumnou cenu. Jelikož se mi to zatím zdálo příliš vzdálené realitě, koupil jsem za rozumných 30 tisíc plazmu a počkám, co bude dál. Mimochodem, nejblíž k tomu dokonalému zobrazovači má právě teď asi Sony KDL-40W2000 (cca 57 tisíc). Navíc je potvrzené, že umí PC rozlišení 1920x1080 přes HDMI. Tomuto tématu se věnuje tento web:

http://pixelmapping.wikispaces.com/

A tady je přímo seznam jednotlivých televizorů, kde u každého je uvedeno, jestli podporuje mapování pixelů 1:1 přes HDMI a přes VGA:

http://pixelmapping.wikispaces.com/Full+List

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ty plazmy v obchodě byly asi puštěné na nižší jas, aby se jim zbytečně nevypalovaly :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to doubt: díky za odkaz, super !
četl jsem zase recenze na Amazonu amíků, co si koupili FULL HD a celkem litujou, že vyhodili peníze, že jim CRT zobrazovala NTSC líp, a že to nemaj čím krmit, tak proč FULL HD. Tak mě tak rozhodili, že bych si teď koupil něco na 5 let jen ve HD ready, než přijdou OLEDY a vůbec bude co na tom pouštět z půjčoven. Teď mi hlavně jde o zobrazení z media centra, PC, DVD, semtam DVB-t a DVB-s.
  Chtěl jsem něco s DVB-t do 35k. Co by jsi vybral, nebo nějaká jiná idea ?
Favorit od SHARPA http://www.rodnex.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=205
Ještě tu je Soňák s CZ menu - http://www.rodnex.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=536

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radoo: Sharp nemám nastudovaný, takže tam ti neporadím, ale Sony řady U neber, má jenom PVA panel (něco jako řada LExxS71 u Samsungu). Vzal bych asi za stejnou cenu Samsung LE40R71, což je špičkový model z "předchozího vrhu" s S-PVA panelem a výbornými parametry (i naživo vypadal ze všech rozumně drahých LCD nejlíp). Odpovídá novému Samsungu LE40M71 nebo Sony řady S.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ňo jo, ale vono to nemá DVB-t ! Situace je teď tak napendrek, že počkám, až budou mít většina výrobců RGB LED podsvícení a DVB-t jako standard. Teď je naprosto děsivej výběr, DVB-t maj jen tři výrobci, pak tam cpou ty lesklý rámy v klavírním laku, kde se mi bude odrážet naprosto vše. V létě stejně na bednu budu koukat minimálně. Uvidím co během roku představí, buď ty led, nebo zlevněj takovou krásu, jako je http://www.sony.cz/view/ShowProduct.action?product=KDL-40X2000&site=...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha no já to bral podle sebe, mně na DVB-T tuneru nesejde, protože než vypnou analog, budu už TV krmit jen z PC a přes satelit:) K tomu Samsungu by měl jít za asi tisícovku přikoupit set-top-box od Samsungu s HDMI výstupem. Jo a s tím klavírním lakem se nestresuj, při sledování doma se to vůbec neleskne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jen tak analog nevypnou, ale za tři roky klidně jo a tím pádem mít TV bez tuneru, to je na mě silná káva ! :) Set top box je fakt nešťastný řešení ! Je to pro lidi, co si "včera" koupili drahou telku a nemíní ji hned měnit, ale pro mě je to šílenost mít další hroznou bedýnku v obýváku, další odpudivý ovladač, nepohodlný ovládání, nevyužívání tuneru a možností TV (třeba nastavení barev a pod. pro program ). Jsem rád, že jsem se zbavil ovladačů od receiveru, DVD, TV, satelitu a měl by přibít set top box ... mám jen ovladač k media centru v luxusním case s DVB-t a receiver spojenej optikou a nic dalšího už nikdy nepřibyde. Pokud dojde k nějaké změně vysílacích norem, kartu z PC vyměním za jinou, nebo tam vyměním mechaniku DVD za BlueRay a tak dál... Takhle prodělám mnohem míň, než vyhazovat HD rekordér za 20k pro absenci DVB-t, tak jsem zvolil takovouhle filizofii :)
Fakt počkám a budu se mít na co těšit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se právě na skle CRT leskne všechno, lampičky, okna, to je děs.  Jak jsem uviděl TV s rámem "v klavírním laku", jak se v něm vidím i s celým krámem, tak mi to včas docvaklo, že do toho nejdu. Sony přímo zdůrazňuje, že se jejich rámy nelesknou, asi jim to někdo poradil ! :) Právě i ta většina plazem mě díky tomu jasně odradila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, jestli to máš taky řešené přes PC, tak tě HW výbava samotné televize nemusí tak moc trápit. Prostě vyměníš kartu a je to. TV samotná potom slouží jako monitor. Jo a DVD rekordér jsem zavrhl úplně ze stejného důvodu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem objednal LCD JVC 42 s 6000:1 a 5ms aniž bych ho viděl, je to novinka s CZ menu a 2x HDMI, tak za 3 týdny má dorazit, jsem zvědavý, ani návod nikde na netu zatím není

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě jsem ho stornoval a jdu do Samsungu s kontrastem 10k a DVB-t, parametry jsou naprosto jinde a když jsem kouknul do manuálu, tak na něj nemá naprosto nic ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oprava pro zvídavé, jedná se o SAMSUNG LE40M87BD s kontrastem 15000:1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.