Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čeká nás nástup externích grafik?

tak na tohle se těším. Konečně bych mohl mít relativně pomalý (čti malý, tichý, levný) notebook na práci a když bych si potřeboval zahrát hru, tak bych si půjčil na pár dní externí grafárnu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyborne, nabizi se tim spousta moznosti jak takove externi graficke reseni efektivne chladit a napajet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono by nebylo úplně od věci integrovat slot pro grafickou kartu přímo v monitoru. Místa a možnosti napájení a chlazení se poměrně zvýší

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zzz- Výhoda bude taky v tom, že bysme se nemuseli stresovat z toho, že se zase někdo pokouší nahradit sloty novýma ( když to navíc ani není potřeba ) - kabel bude snad pořád stejnej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By me zajimalo jestli bude nejak resenej hotplug, to asi normalnimu PCI-E neudela upne dobre kdyz se za chodu odpoji grafika, treba tim ze zavadim o kabel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 fousek1: Tož to nesmíš mít pod nohama na zemi :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co mi vime treba to udelaj jako plug´n play. Pak do toho budes moct kopat o 106 :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry napad :).Netreba otvarat comp ked si dakto bude brat GK z prace na vikend.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Begy mě předběhl, myslím, že by bylo skvělý, kdyby ta krabička s grafárnou byla vzadu na monitoru a od ní by vedl PCI-express kabel do počítače, který by pak mohl obsahovat třeba jenom jeden (nebo dokonce žádný) PCI (express) slot a mohl by být maličký a tichý a přesto by se na něm daly hrát hry.
A úplně dokonalé by bylo, kdyby se při přenášení počítače dala ta krabička z monitoru odmontovat, přenést a potom připojit k jinému monitoru (i když v době LCD už není přenášení monitorů taková fuška jak dřív :-) ).

fousek1: Jestli to nebude umět "hot plug", tak předpokládám, že ten kabel bude upevněný tak, aby nešel snadno vykopnout ;) Zkuste vykopnout přišroubovaný kabel od monitoru ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no když vykopneš tenhle optickej kábl, tak comp maximálně zamrzne, ale nepoškodíš ho. Vytáhnout kartu za chodu ze sběrnice by byl diametrálně větší risk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GK do monitoru rozhodne nie.Naco zbytocne vykurovat LCD panel.
Radsej tu externu GK pekne v puzdre s waterblokom a fitingami na zapojenie do obvodu ustredneho kurania :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spis si asi kompa hodim do vedlejsi mistnosti, naperu tam brutalni chlazeni, hlucnost me nezajima, 10m DVI kabel myslim jde sehnat, prodluzka na klavecnici a mys taky,cili uz zbyva jen si vyrobit knofliky na power/reset :-D sakra,ale kdo se ma zvedat ze zidle kdyz chci neco nacist nebo vypalit...hmm, pomuze tak leda eSATA ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Begy, pokud se bude po tom kabelu tahat i tech 75W tak jo, ale pokud to bude jen sbernice a napajeni bude exteri, tak je to +- jedno. PCIe je hotplugovy. Samozrejme je otazka nakolik to firmy jako nVIdia osidily. No nebo koneckoncu i Intel.
Ten konektor MUSI bejt udelanej tak aby se nemohli prehodit piny. Dovedete si predstavit co by udelalo napajeni ktery je staveny na 75W v signalovy ceste. To by byl z boardu i z "karty" peknej oharek :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokážu si představit řešení, kdy při práci ve win využíváte jednoduché GPU integrované na desce a při hraní her zapnete externí grafárnu. Lepší chlazení, nižší spotřeba díky int. GPU, navíc není zde takové omezení prostoru, čímž může být chezení efektivnější a tišší. Hadrcore pařani si navíc ext. grf. oblíbí jelikož se s ním bude lépe machrovat ... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm a preco len jednu grafiku takto?
Nieco na styl http://www.nvidia.com/page/quadroplex.html tiez moze byt zaujimave :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak přecejenom... 3Dfx tohle mělo v plánu na přelom roku 2001/2002 s Rampage (tuším rovnou 8 čipů :-) Podle spekulací má mít R600 výrazně vylepšenou podporu pro multiprocesing, což by právě s příchodem externích grafik mohlo souviset.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.