Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cesta do minulosti s ThinkPadem G50

Už aby tyhle diskety, ps/2, sériové a paralelní konektory zmizely do digitálního nebe... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..kremikoveho nebe ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Zajdee:
S disketovkou souhlasím (ta má důstojné náhrady).
PS2 je pro práci s myší a klávesnicí stále lepší konektor než USB(nelze akorát zapojovat tyto zařízení za chodu ... to ale většina lidí stejně nepotřebuje).
A 2 posledně uvedená rozhraní jsou časem prověřená, zdokumentovaná a spolehlivá záležitost.
Jestli to v budoucnu někdo skokem a násilím všechno hodí na USB nebo něco funkčně ekvivalentního jako je USB, tak to bude hodně smutné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U diskety souhlasím. Ostatní zatím dost potřebuju a nejsem sám bych řek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No s disketou nesouhlasim - kolikrat je potreba, spousta ovladacu pro starsi pocitace je od vyrobce ke stazeni proste jako image pro fdd a nic se s tim nenadela... Takovyhle notebook na trhu IMHO chybi - akorat by me zajimalo - ma jeste seriovy port ? Pak by to byl opravdu bezchybny legacy notebook, a verim ze by se prodaval velice dobre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není nad ps/2, zařízení na zapráskanejch usb portech wokna občas samovolně odpojujou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasim, ze s LPT a COM portem by to byl velmi prodavany kousek. Je spousta vyvojaru, kteri potrebuji novy stroj, ale zaroven pro svou praci potrebuji LEGACY rozhrani (napr. pro kumunikaci s technickymi pocitaci, videosoupravami apod.). Nebal bych se je davat i do rychlejsich stroju (4USB, LPT a COM a je vystarano). FDD je dneska uz asi hodne pase a tak moc potreba neni (data z disket mohu natahnout i pres jiny stroj), komunikace z NB pres COM/LPT je dost casto potreba (napr. ladim program) a neda se tak snadno obejit pres druhy pocitac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

joey: a pokud ladim neco vetsiho tak radeji DVA prave COM porty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez COM na notebooku, je treba pro me NB nepouzitelny jelikoz ho potrebuji na konfiguraci vsemoznych zarizeni (opticke koncentratory, starsi modely modemu, satelitni prijimace a jine...). Vyrobci bohuzel predbehli dobu a toto rozhrani smahem zavrhli, do cenove prijatelych a kvalitnich NB :o(.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dell ma COM/LPT port snad na vsech modelech notebooku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlas seriový port není mrtev, programování PLC automatů v průmyslu, a co takový mazači km z tachometrů u aut, i HP to ví viz jejich model: HPTCNC8230 HP Compaq konfigurovatelný notebook nc8230 LCD15,4 LCD max 1650x1050bodů za cca 40 litrů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ještě k tý zavrhovaný disketovce: před nedávnem jsem dodal par NB do jedný nejmenovaný fabriky, a poptávka zněla - notebook s serial portem a disketovou mechanikou. Měli to údržbařům k PLC automatům, mají tam stovky PLC automatů, a pokud někdo dělá nějakou úpravu tak vždy nechá disketu v rozvaděči u PLC. Umíte si představit tam nechat USB flashdisk?, byl by hnedle ukraden inteligentními dělníky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

notebooky DELL D600 na predaj na http://www.mtaplus.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že tohle je věc, na kterou se u IBM (potažmo Lenovo) hodně čekalo. Jak už tady padlo, hodně aplikací jede stále pod DOSem, využívají COM/LPT porty, zavaděče jsou na FDD a podobně. Myslím, že to bude ideální notebook pro různé servisní pracovníky v terénu, kteří nepotřebují oslnivý výkon, ale musí být co nejvíce univerzální. A po pravdě řečeno, různé USB FDD a COM adaptéry jsou k ničemu, jen se pronesou a zbytečně zabírají místo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna pred tydnem jsem v Datartu kupoval diskety Verbatim.
Mam dost zalezitosti, kde je pouzivam. Uprimne receno nevidim za ne dustojnou nahradu, ktera by byla primerene lacina a tak snadno pouzitelna. O kapacitu zde vubec nejde.
LPT a COM take nema smysl resit. Stale hojne pouzivam, je to mnohdy nutnost. Tam kde neni COM port, pouzivam prevodnik USB/COM.
"Progresivni" hosici, pro ktere je veskera starsi technologie shit a kteri pouzivaji PC maximalne jako hraci automat ve mne vzbuzuji pobaveni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč vypadavají USB porty? Mně to dělá na HUBu D-Link po přpipojení emulátoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Disketa se nahradit CD-R nebo CD-RW. Teď jsem čistil staré diskety (kopie na CD) a bylo to utrpení. Rychlost děs a hrůza. Nehledě na nízkou spolehlivost. Spousta lidí si strčí disketu jen tak do kapsy a pak se diví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravy seriak taky potrebujeme, bohuzel notebooky davaji polovicni napeti nez stolni pocitace, coz nektere pristroje proste nerozdychaji :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mm: ti tebou vysmivani "progresivni hosici" v nejvetsi mire plati vyzkum a novy modely pocitacu i pro tebe :) Na lidech co kolbeni v dosu by lenovo moc nevydelalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2zelenej
Jestli neco ti picmochove plati, pal mozna vyvoj 3D VGA karet.
Jinak DOS (DR-DOS 7) jsem mel v pocitaci naposled pred 10 lety. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to mm: takze ty si z DOSu presel rovnou pod linux/unix? Nebo si vynechal Win 3.1, Win95 a Win98 (graficke nadstavby DOSu)?

to y [vsechny delly maji COM]: Tak to urcite neni pravda. Mam Inspiron 5160 a ten ma 2 (slovy DVA) USB porty a JEDEN IEEE1394 na kterych konci. COM, LPT ani Wifi u nej neni dobre hledat, nenajdes ho totiz. Je to neuveritelne zvlaste protoze ho Dell prezentuje jako nahradu za stolni pocitac (ze si k nemu ale musis koupit 8-miportovy USB HUB, to uz je jaksi jina).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2joey
Z DOS rovnou k Macu a k Linuxu. A musim rici, ze i pobyt v risi DOS na PC byl pro me utrpeni (jsa odkojen minipocitaci se skutecnymi operacnimi systemy, ovsem na ponekud rozernejsim hardwaru, jsem musel DOS nutne povazovat za trapnou parodii). Ale nic jineho v te dobe na PC pouzitelneho nebylo. A PC clovek potreboval.
Samozrejme jsem sveho casu experimentoval s betaverzi Windows95, protoze me to zajimalo. Ovsem zjistil jsem, ze pro me neco tak divneho rozhodne neni.
Obcas se samozrejme musim Windows zabyvat - na PC u jinych uzivatelu, ale na mych PC zadna Windows nikdy nebyla az na tech par experimentu pred 12 lety s betaverzi W95.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.