Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Čeští VRgineers Inc. se dostali do finále VR Awards 2018

Pokud jste o téhle české firmě ještě neslyšeli, je to pochopitelné. Soustředí se především na podnikovou sféru a prošlapává cesty tam, kde se herní hardware ještě neodvážil vkročit. Nutno podotknout, že především kvůli nákladům na výrobu.

Zatímco se HTC nebo Oculus snaží přijít s cenově dostupným (nechci říkat levným) zařízením pro virtuální realitu, VRgineers na to šli z druhé strany a přicházejí s co nejrobustnějším řešením. Proč? Protože podniková sféra má specifické požadavky na HW a služby, za které je ochotná zaplatit. Portfolio jejich zákazníků, mezi které se řadí např. Škoda nebo BMW, mluví samo za sebe.

Zatímco konkurence (pokud se v tomto segmentu dá takto nazvat) neustále řeší, zda je mřížka mezi pixely ještě vidět nebo ne, u VRgineers narážejí spíše na přenosovou rychlost DisplayPortu. Paradoxně už není hodnocený výrobek v prodeji, protože vzhledem k překotnému vývoji zastaral a byl před měsícem nahrazen novou verzí, která už má automatické polohování optické soustavy a integrované snímání polohy rukou.

Nezbývá než hochům z VRgineers popřát hodně zdaru, ať sklízejí ocenění za již zastaralé výrobky a ženou vývoj stále dopředu. Je docela možné, že v říjnu, kdy se odehrává vyhlášení cen VR Awards 2018, už budou o další generaci dál.

Zdroje: 

Drahomír "DrStr" Strouhal

Mám opravdu rád vědu a techniku. Kdo ví? Třeba se tím jednou budu živit.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Čeští VRgineers Inc. se dostali do finále VR Awards 2018

Středa, 18 Červenec 2018 - 19:56 | danieel | Tak ono to je na hranici moznosti DP1.2 - dva...
Středa, 18 Červenec 2018 - 19:18 | RedMaX | +1 za clanek, zaujalo me, ze nekdo tlaci vic dat...

Zobrazit diskusi