Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Chytrý náramek pro prarodiče měří tep, tlak, okysličení krve a prozvoní telefon

PR článek
Moderní technologie pomáhají také starším generacím, které by se jinak současným zařízením vyhnuly obloukem. Některá jim totiž mohou pomoci se zdravím, které je u každého na prvním místě, zejména pak u našich rodičů a prarodičů.

Většina mladých používá chytré hodinky spíše k doplnění mobilního telefonu a rozšíření jeho funkcí. Tím se ovšem odlišují od starší generace, která v chytrých funkcí nevidí přidanou. Chytrý náramek od SX16 jim ovšem pomůže monitorovat jejich zdraví, které s přibývajícím věkem jen a jen chřadne.  Zjistěte, že se s jejich tělem děje něco neobvyklého, ještě dříve než doktor. To už bývá kolikrát pozdě.

Hlavními funkcemi chytrého náramku SX16 je měření srdečního tepu, společně se systolickým a diastolickým tlakem. Samozřejmě nemohou pouhé hodinky konkurovat sofistikovaným tlakoměrům u doktora, ale v některých případech mohou být naopak nápomocnější. U doktora míváme totiž při vší nervozitě vyšší tlak. Věděli jste, že právě proto je doktor povinen provádět měření třikrát, aby do zprávy zapsal průměrnou hodnotu druhého a třetího měření? Bohužel se ale tímto postupem málokdy zdržují.

Dalším funkcí, kterou jsou hodinky schopné měřit, je okysličení krve, které při nízkých hodnotách může vést k mrtvici a jiným potížím. Ať už je pouhý chytrý náramek více či méně přesný, při drastickém snížení hodnot si můžete být tak či onak jistí, že s tělem je něco v nepořádku a pohotově zareagovat návštěvou lékaře pro přesnější diagnózu.

Chytrým pomocníčkem pro každou generaci je pak možnost prozvonění telefonu, takže už nikdy nebudete slepě tápat po bytě ve snaze si vzpomenout, kam jste jej protentokrát odložili. Veškeré ovládání se zjednodušilo jen na poklepání na obrazovku, kde se střídají jednotlivé údaje. Samozřejmostí chytrého náramku SX16 je voděodolnost IP67, která ochrání zařízení před deštěm i při omývání rukou. Pouze na blažení se ve vaně je třeba musí být odloženy.

Chytrý náramek SX16 je ideálním a univerzálním dárkem pro každého rodiče, prarodiče, člověka trpícího zdravotními obtížemi, ale i pro sportovce. Zakoupit jej můžete v černém, bílém a růžovém provedení v celosvětově uznávaném obchodě Ebay za opravdu krásných 399 Kč s dopravou zdarma.