Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový trend ve světě konzolí: Čím pomalejší, tím úspěšnější

Podle mého se jedná o zaměření konzolí. Ačkoli Switch se dá stejně jako PS/XBOX připojit k TV spíše si představuji, že jej kupují uživatelé, kteří s ním chtějí cestovat a třeba hrát i v páru. Další věcí bude komunita kolem Nintenda s návykem na důležité značky. A v neposlední řadě by bylo zajímavé zjistit, zda majitelé Switche mají ještě nějaký jiný pařící stroj. Řekl bych, že ano. Domnívám se, že tito lidé nechtějí přijít o AAA pecky typu Doom, Battlefield, Civilizaci atd. Casual hráči to být nemohou, přeci jen to stojí pálku, kterou by takový hráč nevysolil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že Switch není nic moc konzole, ale nová Zelda je killer app a jsou lidi, který koupí konzoli kvůli jedný dobrý hře.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

urcite bych podtrhl komentar od kyo kyo

Dalsi vec je, ze hraci pozadujici vykon, mohou cekat prave na Scorpio a PS5, takze zatimco ted se ve statistikach neprojevi, po vydani nove generace budou ve fronte prvni.

Jinak konzole je myslim o jednoduchosti, pripojit k TV a hrat, Switch je lidem sympatickej tim, ze krome tohohle umoznuje i vzit na cesty a hrat.

Ja ale fanousek konzoli nejsem, naopak ocekavam, ze Xbox bude jednou zase jen obycejnej pocitac, na kterem pobezi Windows a hry pro UWP. Dnes je to tak castecne, proste Xbox neni daleko od sveta PC a Microsoft ho bude udrzovat, dokud mu bude sypat, pokud ne, zachova herni platformu a udela z toho hracske PC. Podobne Switch beru spis jako konkurenci Androidu nez hernim pocitacum nebo i klasickym velkym konzolim od MS a Sony.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Scorpio neni dalsi generace konzoli, je to jen vylepseny XO stejne jako PS4 Pro, dalsi NOVA generace bude az pozdejs

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to bude pro MS mozna spatne, diky za upozorneni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No v prvom rade je uletene robit nejake predpovede alebo odvodzovat trendy z trhu kde su tvaja vyrobcovia a dva produkty ktore su v zasade rovnocenne Sony s PS4 a MS s XboxOne. (a v zasade to tak bolo aj pri PS3 a Xbox360). Nintendo by som sem vobec netahal lebo to je segment sam pre seba.Takze riesit vykon podla tohto odvozdovat uspesnot je hlupost. Tak isto sa na to treba pozerat aj z pohladu svetovej ekonomiky - PS3 aj Xbox360 vysli este pred krizou a stale bola nalda ze vsetko bude rast a zrychlovat sa. Pri PS4 a XboxOne uz jasne citit ze obaja vyrobcovia sa chovali vyrazne pragmaticky, nechcu dotovat HW a ani vyvyjat nejaku zlozitu vlatnu architekturu.
A hlavne co je podstatne a co predava je ze ludia sa chcu zabavat a hrat za rozumnu cenu. Vecsina fakt nepotrebuje riesit vykon a kolko polygonov konzola vykresli. To je skor marketingovy nastroj ktory tlacia vyrobcovia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mate tam zmrvenyc a chybny clanok AMD's stock soared by 12% even before AMD's Financial Analyst day. Naturally, after Intel rectified the story, AMD's stock proceeded to correct the speculative bubble, dropping back to previous levels. AMD could have denied the deal as much as Intel could (it takes two to tango), but chose not to. The company played smartly, keeping its cards close to its chest with a "no comment" posture regarding the rumor. This let AMD AMD play on it, seeing their stock increase (even if it was a short-lived scenario, now rectified in its stock value.) https://investorshub.advfn.com/boards/read_msg.aspx?message_id=131454441

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nove trendy proste nejsou o vykonu, prave jsem si na rootu precetl clanek o novem Sinclair ZX Spectrum Next. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nejsou nové trendy. Nám v ČR to tak může připadat, ale i v tom hraní se stále více blížíme okolnímu světu. Viz můj příspěvek níže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ono šlo také o hipování a tak se záměrně tehdy v článcích pragmatické srovnávání s PC hardware nedělalo. Dobře si pamatuji ty hlášky, že budoucnost je v konzolích a PC jako herní platforma je mrtvá a v lepším případě umírá. Neustále se předhazovalo že vývojáři odmítají psát hry pro PC, protože se na PC pirátí. Přitom v mém okolí mělo očipovanou konzoli 7 lidí z 10. Dle mého důvod proč se vývojáři začali chovat tak jak se chovali byl tlak a peníze výrobců konzolí. Ve výsledku této politiky se na hrách vydělalo více. Nikoli proto že by se těch her tolik prodalo majitelům konzolí, ale proto že byly překlopeny pro hraní na PC kde rejžovali nadále. Bohužel lidi hrající na PC na tuto politiku přistoupilo a šidítko v podobě větších textur jim stačilo na obhajobu toho že na pc hrají hru z které ta konzolovitost včetně ovládání přímo čpí. Kdyby lidi co hrají na PC ty hry nekupovali, tak by na vývojáře jak se říká "došel na psa mráz". Výsledkem by vylo zvyšování ceny her aby si studia kompenzovali ztráty na PC trhu( což by vedlo lidi k opuštění konzolového světa ). Studia by museli politiku psaní her otočit a vyvíjet primárně na PC, coby výkonnější platformu a následně hru pro konzole zjednodušit aby to jejich hardware utáhl. Je to dražší postup ale zákazníci obou platforem by si neměli na co stěžovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trend je i nás vcelku jasný a blížíme se tak okolnímu světu. Již minulý rok byl u nás počet her prodaných pro konzole a pro PC cca stejný, ale na tržbách to bylo cca 63 ku 37% ve prospěch konzolí. Můžete si myslet, co chcete, ale evidentně běžná populace dává přednost jednoduchosti obsluhy konzole a ani obrazová kvalita her je neuráží - je prostě dostatečná. Proč by tedy měla herní studia "otočit" a psát hlavně pro PC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím tak ta čísla jsou zavádějící. Není v nich totiž správně započítán prodej třeba ze Steeamu atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teď by to ještě chtělo vědět, kolik % z naší populace nakupuje na Steamu a jinde. Každopádně odhaduji, že většina těch, co tam kupuje, jde hlavně po slevách, takže objemově to může být hodně, ale finančně už méně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jsme u toho :-)). Víte prdlajs kolik a za kolik se těch her tam prodá ale hlavně že tu střílíte čísla jak kdyby byla podepřená fakty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pak se ptám, vy víte, kolik se těch her prodá na Steamu a za kolik? Vystřelil jsem jediná čísla, vlastně poměr, který je podepřen fakty z prodeje krabicovek - http://www.eurogamer.cz/articles/2015-09-18-graf-o-zvyovani-podilu-konzo....
Jen tak mimochodem, víte, že i uživatelé konzolí nakupují hry online? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím no, tohle je hodně vtipné téma. :) Já nemám v PC mechaniku minimálně 5 let, na Steamu/Originu/Uplay mám několik set her a prakticky všichni v mém okolí to mají víceméně stejně. Pokud už někdo kupuje fyzickou kopii, tak jedině kvůli sběratelce.
Digitálně se dle trendu v US letos prodá už 80% her. http://www.statista.com/statistics/190225/digital-and-physical-game-sale...
Dělat závěry z nějaké pochybné statistiky fyzických nosičů z roku 2015 je dost úsměvné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A v těch digitálních prodejích je poměr mezi PC a konzolovými hry jaký?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nevím, zkuste to někde najít. Jen tím říkám, že ta vaše 2 roky stará statistika z Čech je celkem o ničem, protože naprostá většina her se prodává digitálně. Ale co vidím v okolí, tak PS a Xbox má převážně mladší generace a hry jim kupují rodiče jako dárky ve fyzické podobě, takže podle mě u konzolí ten digitální trend není zdaleka takový jako u PC. Mlaďoši ani nemají kreditku na digitální platbu. (sám mám PS3 a PS4 na těch pár exkluzivit, takže nemám důvod konzole hejtovat)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v jednom máte pravdu, trh se mění. Krize odešla i lidi nakupuji do PC drahý herní hardware( už dlouho se neprodával jako nyní ) a dělají si z nich herní stroje. Myslíte že si ten hardware kupují proto aby hrály hry z konzolí kde by jim stačil hardware za 40% ceny toho jejich za 17 000 - 20 000 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Myslíte že si ten hardware kupují..." A jsme u toho :-)). Víte prdlajs kolik a za kolik se toho HW tam prodá ;) Nějaká čísla by nebyla? Zmiňujete krizi, takže pokud se nyní HW prodává lépe, tak jedině dochází k nějaké ne velké úpravě poměru, ale trend je pořád víceméně stejný. Vono se totiž i těch konzolí prodává víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela dobrý. Ale dnes nejde až tolik o grafiku.

Jde spíš o rozdíl v možnostech ovládání. Zatímco u PC máš klávesnici, na konzoli Armu warfare plnohodnotně nezahraješ - teda pokud by nebylo integrovaný hlasový ovládání.
U stříleček je to možnost vyklánění(BF automatický vyklánění - budu mít ětěstí a aktivuje se když budu potřebovat? :-D). Interaktivita s menšími itemy(mrkněme na prázdný svět The Division), nebo obecně možnost ostřejšího level designu.

Čistě teoreticky tak ne, neměli by si na co stěžovat. Ale prakticky by pak konzoláři byli naštvaný, že některé věci nemůžou a- - - viz. degradování grafiku u prvních watchdogs. Co teprva kdyby se to týkalo i gameplaye. Nebo by se musela hra dost umně předělat a to nepřichází skoro v úvahu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tímto zdravím všechny diskutéry, kteří mě v dřívějších článcích přesvědčovali o tom, že slaboučký Switch je pro Nintendo konečná. :o))
např. http://diit.cz/clanek/switch-20nm-tegra-x1/diskuse

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zadny div, vetsinou se tam totiz objevuji prispevky od diskutujicich, kteri jsou znami tim, ze jejich "odborne" zavery se s zeleznou pravidelnosti nenaplnuji. :-)

Jinak, srovnavat se zbytkem konzoli Nintendo, ktere je svym urcenim jinak pozicovane nez PS4 a XBOX One, je opet usmevne, holt stale chybi ty zaklady marketingu.

Navic, uz to tu nekdo psal, prodejni uspech konzoli opravdu neni primo umerny jejich vykonu, a to logicky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ze je switch "uspesnej" ted neznamena ze mu to vydrzi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je switch uspesny, protoze je tam cip od nvidie. Nvidia proste pritahuje upsech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne o tom to neni. switch neznam, ale sveho casu bylo Wii velmi uspesne a prodavane. Pritom z hlediska HW to byl naprosty srot proti PS nebo Xboxu. Ale melo to zajimave ovladani, doplnky... Cililo to na trosku jinou skupinu hracu (deti). Primarne to bylo spis podle hesla "blbneme vsichni spolecne", nez o tom poustet si na tom AAA tituly co jsou i na PC. I kdyz za sebe si myslim, ze ten potencial zustal nevyuzity (na wii se mi prasi pod televizi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor zapomina na jeden dulezity fakt a tim je kvalita dane hry/zastup zvucnych herních děl, kdyz je hra proste kvalitni muze klidne bezet i na SD/480p a sveho zakaznika si vzdy najde, naopak muze byt sebelepsi herni konzole zvladajici hrani v nativnim/60FPS 8K rozliseni ale kdyz ma ve svem zakladu/portfoliu hry na prd, na odbyt to proste nepojede.

Ja si klidne zahraju a povazuju desitky her pro Playstation 1 za kvalitnejsi jak hry co vychazeli pro Playstation 3 a 4, proste v rocich 96 - 2002 vychazeli skutecne hry kvalitni a bylo to dano tim ze hernich studii bylo v hojnem poctu, dnes existuji giganti jako EA, Activision, Blizzard ktery hraci prodavaji hry nejen nabobtnane v desitkach gigabajtu ale jeste si musi za-platit za kazdu ptakovinu/DLC zvlast.

Proste a jasne, pred lety vychazeli hry kvalitni a zabavne, dnes si mysli ze vysokym rozlisenim, HDR a Motion blur cloveka oslni, ne neoslni, protoze v zakladu sou uz ty hry pitome(delane jak pro dementy), kratke a nedodelane, neni vyjimka ze hrac musi cekat tejdny az se zreparujou textury, vykon a stabilita.

Vysoke rozliseni s prominutim dojebalo nespocet jak hernich tak filmovych del, jadro je kvalita, ne nejake pitome rozliseni, co z toho(HD rozliseni) mam kdyz je dilo na prd? ze nevidim kocičky? muzu nasrat!

Prve proto vzdy z-vitezilo Nintendo, protoze prodava zaklad na cem je co dobreho si zahrat, lidi serou na ultra hype UltraHD/4K/HDR, zaplati za konzoli min a za usetrene penize nakoupi kvalitni hry, tecka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neuvěřitelné, poprvé co s Wafferem souhlasím do puntíku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitnych a zabavnych hier z kazdeho zanru vychadza dost, len sa treba pozerat mimo konzolovy mainstream a AAA vydavatelov.

Inak suhlas. Paradoxne hry s velkym dopadom na herny priemysel, pripadne az kulturu, alebo aspon velmi vysoko hodnotene, rozhodne po grafickej stranke nevynikaju. Vid Undertale, Pillars Of Eternity, Superhot, Braid, Amnesia, Stardew Valley alebo Gone Home. A potom je tu Minecraft ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jsou cisla o prodejech smeroplatna?
Uvedu priklad: rok, dva zpatky jsem cetl clanek o tom, jak tablety vytlaci e-ink ctecky, protoze jsou univerzalnejsi .. a jako dukaz byl uveden udaj o poctu prodanych tabletu vs Ebook.. (nebrano v potaz, ze android tablet s 1gb ramky je po roce nepouzitelny, zatimco kindle 1 i po 10 letech slape jako hodinky).

No a jaka je realita dnes? Tablety jsou na konci, zatimco prodej e-ink ctecek je stabilni (nizky, ale stabilni)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kažuálovia nevedia čo je 60fps.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale článek o hovně.
Srovnávání blbostí, zlehčování faktu, jak PS4 řada brutálně utekla Xboxu One, jak si za relativní neúspěch může MS sám, ignorování faktu růstu celého trhu her, překvapení, jak topustovač od Nintenda válcuje konkurenci ...
To vážně, vážně někoho tyto závěry překvapily?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To mike:

Ve sve plamenne obhajobe konzoli ovsem zapominas na jednu zasadni vec, konzole se cim dal vice podobaji klasickym pocitacum, zvlaste u MS je to snad videt na prvni pohled. Proto jednou dojde k zakonite veci, nerikam, ze k ni dojde zitra nebo pozitri, ale jednou ano.

Konzole se proste stane pocitacem, porad asi bude nekdo treba i MS vyrabet konzole, to jest pocitac s programem, ktery se nad OS automaticky po zapnuti spusti a bude u toho pribalen nejakej gamepad a dalsi hracske veci (VR helma treba), ale bude to stejna platforma jako na PC.

To co dnes zkousi Valve se Steam Boxem nebo-li pocitacem co se tvari jako konzole bude jednou normalka, je mozne ze Valve neuspeje, ze prislo brzy, ale nekdo v budoucnu ano.

Napriklad u Microsoftu jasne vidime jednotnou platformu UWP, na ktere by radi prosadili uplne vsechno, od aplikace pro mobil a tablet, pres desktop az po konzoli Zatim Microsoftu vydelava Xbox tak jak je, ale jakmile prestane vydelavat, tak si pis, ze Microsoft udela prave to o cem pisu, sjednoti vsechny platformy pod jednu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt Microsoft zjednotil a vysel z toho posahany koncept/system Windows 10.

Rozhodne neni zdrave ve vsem vsechno zjednocovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdrave to neni ale je to dnes popularni strategie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což neznamená, že musí být dlouhodobě úspěšná, byť to MS tlačí silou. Vista ani W8 taky úspěšné nebyly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já konzole neobhajuji, není potřeba, konzole se za ta léta obhájili samy. "Konzole se proste stane pocitacem..." a doteď byly konzole co? :D Platforma se klidně může sjednotit, ale segmentace podle účelu zůstane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam Switch a mam ho proto, ze me zajimaj jen jednoduche hry u kterych stravim 10-20-30 minut kdys mam treba volno a nemam moznost bejt treba s rodinou, nepotrebuju ultra super graficke detaily s milionama poly a postprodukci jak u filmu, ale hratelnost a zabavu, stejny ucel me plnil pred tim Shield tablet ktery jsem take pripojil k TV a proste si zahral kousek HL2, stare Tomb Ridedy a dalsi stare pecky, tak jako jsem si kdysi poridil PS3 kvuli jedine hre v podobe Gran Turisma, tak Switch mam kvuli starym bojovkam, Zelde a plosinovkam typu Mario nebo Sonic

na PC jsem nehral poradne hru tak 4-5 let, nebavi me u toho sedet kdys vim ze muzu delat neco uzitecnejsiho

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.