Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čína kupuje 15% podíl ve Western Digital

Western je už delší dobu nepoužitelná instituce. Jakmile někde slyším Texax instruments a nebo Western Digital, rychle utíkám pryč. A co si budeme nalhávat, zadlužená USA, s drtivým majitelem jejich dluhopisů čínou, je jasné že si teď Čína může dovolit kúpit půlku USA.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Jak souvisí státní dluh s majetkem soukromé firmy? :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Co ty víš jak je to provázané...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Misto minuskovani toho komentare "jak je to provazane", je lepsi se na chvili zamyslet - prece jen jde o Cinu a jeji "centralne rizeny kapitalismus" a pak chvili guglit napr. https://en.wikipedia.org/wiki/Tsinghua_Holdings a http://www.bloomberg.com/research/stocks/snapshot/snapshot.asp?ticker=00...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale tady nejde o provazanost na cinske strane, ale na te americke - dluh USA nijak nesouvisi s firmou Western Digital.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je snad jasné, že souvisí. Peníze nejsou nic jiného než dlužní úpis státu. a vláda USA natiskla dolarů tolik, že jich v Číně mají plné sklepy $. Jen v hotovosti drží čínský stát 3 biliony $ no a protože dost dobře nemůže přijít a chtít po FEDu aby mi jeho dlužní úpisy tj $ vyměnila za něco jiného a to protože by to zničilo jak USA tak $ a i Čína by prodělala. Chodí a skupuje kde co. investice do WD představuje 0,13% čínské dolarové hotovosti
To jak šílené množství dolarů USA natisklo je nejlépe vidět na ceně zlata.
Mezi lety 1890 a 1930 se cena zlata změnila z 25$ na 30$ za unci zlata, přičemž cena stoupla kvůli nákladům USA na 1S.V:
V druhé polovině 70 let začali USA tisknout ničím nekryté peníze a cena zlata se mezi lety 1973 a dneškem změnila z 35$ na dnešních šílených 1250$ tj. hodnota $ hlesla 36x

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jenom aby kvalita WD nepoklesla o 15%.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jakým způsobem ten kapitál využít? Dát ho na stranu na umoření odstuného zaměstnanců. Segment HDD je dlouhodobě na sestupu a ten sešup bude tím rychlejší, čím budou levnější křemíkové nanometry. Už dnes Samsung oznamuje, že připravuje SSD se 4TB kapacity. Za rok bude za poloviční cenu, za 3 roky za čtvrtinovou.
WD by ty peníze utratil nejlépe tak, kdyby koupil nějakého dalšího hráče na SSD poli a pustil by se masivně do výroby a vývoje pořádných hybridních řešení. A ne do těch 8GB ubožáčků co předvádí teď.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Z SSH se za několik let stane maximálně WORM medium

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WD disk poznám po sluchu. :D Nikdy bych si od nich disk nekoupil. Škoda že už není Samsung a Toshiba. Aspoň že je Seagate ale u něj je třeba si dával pozor na ty nejlevnějších edice. SSHD od nich nejsou špatné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, pán tady tomu rozumí. Nejlepší je u Seagetu vypnout NCQ, to zbytečně likviduje životnost.
Jinak já vám stále nevěřím že SSD je plnohodnotná náhrada pevného disku. Prostě něco tam praskne a jste namydlení a schovávat roky nějaké data na SSD? Na to prostě fakt nemám odvahu. Plotna je plotna.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To rozumím na rozdíl od tebe. :D SSHD je SSD kombinované s HDD. Tedy hybridní disk. Máš např. 2TB plotny + 8GB NAND MLC/SLC. Jediný Seagate dělá takové disky. Hlavní benefit není u těchto disků rychlost čtení/zápis ale odezva. Rychlost je o něco lepší sice ale je to limitované. Startovat ti každopádně Windows a programy rychleji budou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja to vidim presne naopak, WD jsou kvalitni a mjaji mnohem lepsi zivostnost nez Seagate. Uz je kupuju roky a nikdy zadny problem.
Taky vlastnim 2 verze WD TV media center a obe funguji vyborne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že si výrobci moc nemají co vyčítat. Každý výrobce má slabé řady. Před delší dobou mi umřel jeden Western, potom NASové Hitachi (oba měly nalítáno snad 5+ let). Teď mi odchází jeden 1TB Wesern Green na zálohy, už jej mám jen na hraní (s partyšny mezi chybami), protože vykazuje asi 40 vadných bloků a stovky podezřelých. Nejstarší denně provozované Seagaty mám asi 7 let staré, jeden má jeden vadný blok, ale jinak jsou zatím zdravé.

Teď výrobci udělali dost pro to, aby consumer HDD rozdělili do řad podle způsobu využití (láce, komp, NAS, video HDD, tak by se podle toho měly nakupovat. Některá hodnocení mohou být zkreslující (když se nějaký "obyč" disk vrazí do serveru kde jede 24/7/365 a za rok odejde, neznamená to , že obyčejnému uživateli na zálohy nemůže sloužit 10 let, protože je stavěný právě na tu menší zátěž).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že na ty WD media center neukládáš žádná jiná data než video. To jsou disky ignorující chyby, aby nedocházelo k výpadkům videa, takže se na binárně věrná data vůbec nehodí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale ja nemyslel media centre disky, je to multimedialni centrum k TV. Jen jsem to zminil, protoze to taky vyrabi WD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak monumentálně co mám u sebe PC na opravu tak má v sobě disk WD Blue 1TB. Aktuální model tedy. Překvapilo mě že není tak hlučný jak si pamatuji. Ale kvalitou jako vždy nezklamal. Má hodně vadných sektorů. Takže reklamace. Disk je rok výroby 2015 22.1.
Tedy WD mě jen utvrdilo jaký shit výrobce disků to je.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Netěšim se na moment, kdy mi dosloužeji moje Samsungy (3x 320GB + 1x 500GB, jsou vytažený z více PC, takže maji naběháno od 10 000 do necelejch 30 000 hodin). Bohužel jednomu z 320GB Samsungů asi už odchází elektronika, protože občas není vidět v biosu, ale vadné sektory nemá.
Z novejch disků mám jen jednu 1TB Barracudu a po necelym roce si na ní nemůžu stěžovat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi si myslel Hitachi, ináč podľa jednej štatistiky by som zrovna Seagate nebral, WD nieje zázrak ale furt lepší ako Seagate

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Všude se najdou flamewary mezi WD a Seagate. Problém těch vašich statistik je v tom že WD prodává miň kusů a tím pádem je i míň poruchovistější.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To že predáva menej neznamená že je menej poruchovejšie, práve naopak pri menších objemoch sa ti poruchách objavia väčšie výkyvy.
Ináč myslel som túto štatistiku https://www.backblaze.com/blog/best-hard-drive/

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně zrovna z tohoto je těžké přesně vyvodit, jak se ty disky budou chovat na takové to domácí žvýkání, protože oni i levné consumer disky používají v nepřetržitém serverovém provozu. A na to domácí disky prostě nejsou konstruované a tak lze oprávněně očekávat, že pojdou výrazně dříve. Paradoxně by se mohlo stát, že hvězdám této statisky zase nebude svědčit provoz "nahodit studený 1x denně na pár minut" či bude v kompu uspaný a semo tamo se roztočí, někde si škrábne pár giga a zase usne. Ostatně jsou tam vidět rozdíly mezi jednotlivými modely stejného výrobce, roli má i věk.

Kdo chce disk do serveru a na nepřetržitý běh, proto toho je to určitě dost věrná statistika.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jo sry Hitachi. Tak já mám doma 10let starej funkční SeaGate PATA 40GB. A nedávno mě zaskřípal SeaGate 2TB 2,5 roku starý. Odešla čtecí hlava. To je ve směs prvně co mi disk takhle chcípnul. Jinak mnohem starší 2TB a 1,5TB Seagaty a Samsung pořád jedou bez chyb.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.