Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak se vaří cloud hosting

pěkné PR :)
no trochu k tématu - opravdu mi uniká tento dnešní "módní trend" vše hurá na outsorcing... - ale zřejmě manažer (žere many pro sebe) vidí měsíční cenu a nedokáže si zjistit/zeptat IT oddělení, jestli se to vyplatí (i když lenošné IT může být spokojené, nemusí se starat)... osobní názor na tyto služby ? absolutní nezájem

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mam podobny nazor.
cloud (aj outsourcing) ma svoje miesto na trhu ale nie az take ako je to prezentovane. Su tam velke bezpecnostne rizika a potencionalne problemy pri vypadku konenktivity (internetoveho pripojenia). Je potrebne s ana to triezvo pozerat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což o to, on (manažer IT) se by se mohl zeptat svého IT oddělení. Ale co když žádné takové oddělení neexistuje? Co když je to jedna z mnoha desetitísic malých firem a živnostníků, co prostě jen potřebují provozovat účetnictví či CRM systém. Nebo jiný speciální software, který není poskytovaný jako SaaS? K tomuto je IaaS cloud určen.

Jinak IaaS cloud je zajímavý i pro velké firmy. Některé IT projekty se dělají jako dočasné (například mimořádné nasazení nějakého systému kvůli migraci a podobně). A tam cloud vyhrává na celé čáře - schopný IT manažer prostě neschválí nákup hardwaru jen kvůli pár měsícům, aby se pak mohl "vyhodit".

To, že si neumíte představit využití cloudu ještě neznamená, že tato technologie je k ničemu. Zainteresovanost cloudových dodavatelů to potvrzuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Malý živnostník toto snad vůbec nepotřebuje - účetnictví mu dělá externí účetní.
Malá firma - pokud má již několik PC, je více než vhodné, aby někdo ze zaměstnanců byl "IT" - jinak si stejně budou platit externího pracovníka na spoustu jinak neexistujících PC "problémů".
Ty moderní zkratky v IT jsou poslední dobou tragédie..na každou ptákovinu se musí vymyslet samostatný názevm obor, odvětví, jen proto, aby se mohlo prodat něco "nového"...

Velká firma má vlastní výkonné servery s dostatečnou rezervou pro nějaké dočasné přidání virtuálního systému...
Kombinace schopný IT manažer mi přijde celkem vtipná - ale pokud jste někdy takového viděl...

Máte potíže se čtením, nebo jen chápáním psaného ? - Já nepsal, že si nedokážu představit využití, ani, že je to k ničemu ;)
Jen jsem si jist, že většině uživatelů těchto řešení se v podstatě nevyplácí...
Zainteresovanost může něco potvrzovat ? Možná stále větší "IT negramotnost" populace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cloud hosting je extremne vyhodny pro male firmy, pro ktere je dulezitejsi konektivita zakazniku na server nez konektivita jejich pracovniku na server. V klasickem server hostingu je totiz dneska problem sehnat dostatecne maly stroj a bezny server mala firma nevytizi.

A rozumny cloud hosting - mysleno virtualni stroj nad kterym mate plnou kontrolu, ne nejake middleware vymyslenosti - muze byt i pro velke firmy vyhodnejsi nez drzeni si rezervy na docasne pridani neceho ...

A na zaver: Pokud se firma rozhodne virtualizovat, je jednodussi prejit na cloud hosting nez si stavet "vlastni cloud".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha..další poskytovatel "Cloudu" ? ;)
Můžete to objasnit ? Důležitější konektivita zákazníka, než konektivita pracovníka... - tedy situace, kdy server bude dostupný zákazníkovi, ale ne vlastníkovi je ?? "divná"..
Která firma dnes nemá stálé připojení na internet dostatečné kvality (mimoto telefon/osobní kontakt jsou často mnohem důležitější formy kontaktu se zákazníky) ? Běžný server je co ? Něco, co výkonově předčí PC do 10tisíc Kč - problém se spolehlivostí ? nesmysl - za peníze vyhozené za Cloud těchto výkonově odpovídajících PC můžete mít v záloze připraveno několik...(a stejně nevěřím, že pravděpodobnost poruchy bude problém).

a na závěr ? to jste hodně ustřelil :D pokud se firma rozhodne virtualizovat, tak nainstalovat virtuální systém+software stihne průměrný "IT" za jedno dopoledne s prstem v nose -
-ale podle Vás je jednodušší a rychlejší sehnat firmu, dohodnout podmínky, podepsat smlouvu, realizovat a vyhodit zbytečné peníze :D vážně jste mě rozesmál ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On ten Cloud zase tak drahý být nemusí. Výhoda cloudu je v tom, že si koupíte výkon který (zrovna) potřebujete. Před vánocemi, kdy máte špičku si koupíte cloud s výkonem deseti procesorů, zatím co v průběhu roku si vystačíte třeba se dvěma. Pokud byste si provozoval dostatečně výkonné řešení sám po celý rok v alespoň trochu srovnatelné kvalitě (tedy redundance prakticky všeho) s dobrou konektivitou (kterou ani dnes není tak úplně snadné sehnat), tak se nedoplatíte.

Postavit si jeden server z desktopových komponentů, připojit ho k místnímu internetu a rozjet na to pár virtuálů je trošku něco jiného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Důležitější konektivita zákazníka, než konektivita pracovníka" je to, proč existuje hosting obecně (s cloudem nesouvisí :-)

Je tuna firem, co si myslí, že dostatečná kvalita je ADSL. Obvykle do první větší poruchy (nápověda - doba opravy dle smlouvy je několik dní).

Každý, ať si provozuje co chce na čem chce, vždyť to sou jejich prachy, ale stále nepochopím lidi s omezenými zkušenostmi/znalostmi, co mají potřebu tuto omezenost ventilovat na veřejnosti.

Jo, starám se o komerční cloud.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aké produkty od VMWARE sú v MI využívané

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"...nejlevnější cloud hosting s jedním jádrem, 1 GB operační paměti a 30 GB diskového prostoru na rychlých discích vás vyjde na 1 525,- Kč měsíčně včetně DPH. Cloud hosting se dvěma jádry, 8 GB operační paměti, 30 GB diskového prostoru + 25 GB prostoru pro zálohy pak vychází na 3 894,- měsíčně."

To je vtip? To je jako každý měsíc vyhazovat peníze oknem.. Akorát nafouklá bublina okolo CloudHostingu, do toho bych nedal ani korunu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mě se to zrovna docela líbí a určitě do něčeho podobného v řádu měsíců půjdeme. Brzy se bude vybírat u koho.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu delat reklamu, ale v americe jde sehnat hosting stejnych parametru (1GB RAM 40GB disk) za 900,- ($45) a co je dulezitejsi, maji i mensi (256MB RAM 10GB disk) za 230,- ($12) ... a to jsem slysel ze i to je drahe (asi luxusni hosting).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky nejsem přivržencem cloudu,ale a raději sledoval vše od sebe přes nagios. Pak jsem si spočítal kolik stojí elektrika pro můj mini server/rok a zjistil že to mám levnější v cloudu neb jsem našel za 100/ měsíc(za 1 jádro, 15GB a 512MB RAM). Wedos. Šlape to jsem spokojen,ale tisíce/měsíc to se asi nevyplatí to je lepší si pořídit železo dom/firmu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na tom, jaký výkon potřebujete (důležitý je například výkon diskového pole) a jak moc potřebujete HA řešení, nakolik zakoupený výkon sdílíte a tak dále. Za tisíce měsíčně dostanete jiné služby než za stovky měsíčně, a je na každém, zda je potřebuje či zda se mu vyplatí.
VPS a cloud mohou být dvě diametrálně odlišné služby, byť je těžké se v tom orientovat, neboť cloud je značně provařený termín, který může znamenat kde co.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.