Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Computex 2012: OCZ a její SSD na bázi Everest 2 a Kilimanjaro

OCZ Kilimanjaro_
Platformu pro hi-end enterprisová SSD OCZ Kilimanjaro jsme vám představili již začátkem roku, takže je víceméně logické, že firma s takovými produkty na Computexu nechybí. Podíváme se také na další SSD využívající řadič Indilinx Everest 2…
OCZ KilimanjaroOCZ Kilimanjaro
OCZ KilimanjaroOCZ Kilimanjaro

O Kilimanjaro 2 si může nechat běžný smrtelník leda tak zdát, OCZ jej na Computexu předvádí. Připomeňme, že jde o PCI Express SSD s kapacitami v terabajtech. To se ale bavíme o platformě „Kilimanjaro“, tedy Z-Drive R5 vyvinutém společně s Marvellem, kromě toho má OCZ na Computexu i současnou generaci Z-Drive R4 CloudServ nabízející kapacity až do 16 TB, více než milión IOPS a přenosové rychlosti v GB/s. Kilimanjaro si svou cestu na trh teprve bude hledat, a to s NAND flash čipy Toshiba na svých PCB (a možná i dalšími, jinak vedle MLC OCZ podporuje zcela samozřejmě i eMLC a SLC). Kilimanjaro bude nabízeno i v menších verzích včetně mSATA.

OCZ Intrepid 3

Ale zpátky z obláčků na zem, mezi výkonnější 2,5palcová 6,0Gbit/s SATA SSD se po Vertex 4 a Agility 4 řádně řadí i řada Intrepid 3. Ta nabízí až 120 000 IOPS (shodně s Vertexem 4) a kapacity do 1 TB (tedy dvojnásobek oproti Vertex 4 a Agility 4).

K tématu:

 

 
Zdroje: 

Anandtech (1, 2)

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Computex 2012: OCZ a její SSD na bázi Everest 2 a Kilimanjaro

Žádné komentáře.