Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Core i9-9900K přetestováno, ve hrách je jen o 12 % rychlejší než Ryzen 7 2700X

Jo když chce někdo draze prodávat, tak tu svojí krabičku musí hodně dobře vyleštit. :)

Bohužel poměr cena ku výkonu je zde tristní. Nemůžu se zbavit dojmu, že i pro enthusiasty to bude tvrdý oříšek, protože zde se již cenově pohybujeme na úrovni HEDT platforem.

Ani bych se nedivil, že by pak napřiklad 2700x + 1080ti kombinace byla levnější než 9900K + 1080 :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tak aktualne je nabizen na Alze za 2x ceny ryzenu pri rozdilu cca 10-12% vykonu to bude mit Intel tezke u racionalne uvazujicich zakazniku ....a jak jsi spravne poznamenal kdyz vezmu v potaz rozdil cen tak koupit silnejsi grafiku :)
samozrejme se najde hned milion diskuteru s nazorem ze nic lepsiho neni a ze si k tomu koupi 1-2 2080ti !! (I kdyz v realu zustanou u sve nekolik let stare sestavy) Akorat ze ve 4k je ten rozdil jeste mensi :)(aspon u novejsich her)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty co chtějí top výkon není na výběr, můžu mít výhodnější produkt s výrazně lepším poměrem cena/výkon, ale nebude top. Takže proč by ti co chtějí top výkon kupovali něco jen proto že je to levnější když to není to co chtějí. Navíc ten rozdíl cen není zase tak drastický, s 2080Ti ta sesava bude minimálně za 60 tisíc a to bude ještě dost ořezaná, s dvěmi Ti se bavíme o sestavě atakující 100k, přidejte kvalitní monitor a periferie a jsme třeba na 120k, I kdyby rozdíl 8 tisíc mezi těmi procesory, pochybuji že by někdo zvolil do té sestavy Ryzen, který je prostě slabší než 9900k, cena se navýší méně než výkon. Tzn ten Intel má v celkových nákladech lepší poměr cena/výkon

Tu grafiku může klidně používat k FHD, ne všichni si vystačí s 60FPS, dělají se 120, 144 nebo i 240Hz monitory, nakrmit takový monitor chce jak slušnou grafiku, tak i CPU.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jenže těch „snob-end“ uživatelů, kteří jdou jen po nejvyšším výkonu bez ohledu na cokoliv (i když jiná volba nabízí skoro stejný výkon za podstatně nižší cenu), je minimum.

To možná víc bude těch „opravdu snob-end“ uživatelů, kteří koupí Intel právě kvůli té ceně, aby ukázali, že na to mají.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

I na sestave ze 100k je potreba delat kompromisy. Takze to co pisete neni uplne pravda a takovych lidi co by chteli top komponenty kazdeho typu je uplne minimum. Takze to ze to moc nenavysi konecnou castku je dost divny argument.
Ale samozrejme je hodne lidi co preferuje intel a amd by si nikdy nekoupilo at jsou vysledky testu jakekoliv a urcite jsou i taci co chteji mit ten pomyslny top procesor nehlede na cenu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> dvěmi Ti se bavíme o sestavě atakující 100k,

Cirou nahodou budeme mit v labu (objenano, dojde tak za ~mesic) sestavu se dvemi 2080Ti....

> pochybuji že by někdo zvolil do té sestavy Ryzen, který je prostě slabší než 9900k

... a obavam se ze v ni bude zrovna Ryzen. Presneji ThreadRipper. Osmijadrovy prditka za ~550eur jsou fajn do nekterych sestav, nicmene k 2x 2080Ti to moc nedava smysl - mi tuhle masinu jaksi potrebujem na praci... Jinak ciste pro zajimavost, monitor k ni nebude zadnej, zato tam bude >= 10Gbit sitovka ;-)

> Tzn ten Intel má v celkových nákladech lepší poměr cena/výkon

Jasne, s Xeonem nebo HEDT by to byla jen asi o tretinu vyssi cena za stejny vykon :) Jinak vim co mate na mysli - ze cena toho 9900k sotva zvedne naklady, pricemz vykon CPU stoupne vic - akorat ze IMO celkovy vykon muze byt stejne nizsi. Problem je, ze 9900k je porad zkriplenej z hlediska PCIe linek. Primo napojeno na CPU jich je jenom 16, AFAIK, coz vam obsadi ty grafiky, a zbytek - SSD atd - vam pojede jako snek pres chipset. Ryzen ma alespon 4 linky primo na to M.2; takze na to ze by ta sestava s 9900k byla celkove rychlejsi bych nevsadil ani deravou korunu.

P.S. oboji - 9900k i obycejny Ryzen - vam pri dvou grafikach omezi PCIe na 8x pro jednu grafiku, coz bych u 2080Ti povazoval za neakceptovatelne, takze bych do takove sestavy vubec ani neuvazoval o necem horsim nez HEDT nebo TR.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

" oboji - 9900k i obycejny Ryzen - vam pri dvou grafikach omezi PCIe na 8x pro jednu grafiku, coz bych u 2080Ti povazoval za neakceptovatelne, takze bych do takove sestavy vubec ani neuvazoval o necem horsim nez HEDT nebo TR"

Podľa nasledujúceho testu PCIe 3.0 x8 zníži výkon o 2-3% v priemere oproti PCIe 3.0 x16 (čo by bolo ešte pre mňa akceptovateľné):

https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_RTX_2080_Ti_PCI-Expre...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Podľa nasledujúceho testu PCIe 3.0 x8 zníži výkon o 2-3% v priemere oproti PCIe 3.0 x16

Tak v tom testu vidim jen hry, v cemz ma pravdu - u her na tom PCIe az tak moc nezalezi. Zase my ty dve Ticka nebudeme mit na hrani, dost mozna nam i to PCIe3 x16 nebude stacit, se jeste uvidi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. To chápem. Ja som sa na to v prvom momente pozrel iba skrz hry. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy berete do pracovní stanice obyčejné GTX? Tak nevím, k čemu přesně je používáte, ale za takové prachy už se většinou investuje do Quadra nebo Radeon Pro. Už jenom kvůli podpoře a certifikacím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlavně cpu i9-9900K do sociálního socketu 115X za 15 tisíc WTF... hlavně že je i snob end deska :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

JUST BUY IT!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to upravil na: Just buy it and DON'T ASK!

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

...but why? JUST BUY IT! *Pointing gun clicks*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"dosahuje herní výkon Core i9-9900K v 1080p v průměru o 12 % vyšších FPS než při použití Ryzen 7 2700X. Cena Core i9 je přitom o 2/3 vyšší" - Ryzen 7 2700X stoji 350€, cili maximalne 400€ za i9 9900K, jinak to nema smysl kupovat.

Jak pekne sme si prosly od vydani Ryzen-u od Intelich prodrazenych ctyrjader za 420/480€, pres sestijadra ku vyslednym intelím vosmjadrum za 400€.

Ted by jeste mela AMD zamakat na konkurenci vuci 110% prodrazenych RTX kartam od NVIDIE, RTX 2080 Ti musi zlevnit na 899€, pro mne za mne necht vypnou skrz ovladace Tensor a RT jednotky, na druhou stranu muzou pridat na taktech GPU.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Na to, že AMD rychle dožene herní hi-end Nvidie bych moc nesázel. AMD je v porovnání s NV malá a musí vyvijet převážně tam, kde vytváří největší zisk. Kdyby upřednostnili hi-end herní grafiku a risk by jim nevyšel, byli by slušně řečeno v toaletě.

Ikdyž snad by mohli dohnat ne-RTX výkon hi-end grafik Nvidie. Pokud se ale RTX ujme, mohlo by to být pro AMD špatné. Ale celkově je cena RTX karet pochopitelná (neříkám, že dobrá nebo spravedlivá). V podstatě jde o nejvýkonější klasickou herní grafiku + RTX + DLSS. Tyto "plusy" cenu rozhodně nesnížit nemohou.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co si budeme nalhávat, přes konzole AMD defakto ustanovuje herní std., takže dokud to nebude téma pro konzole, nebude to téma ani pro vývojáře.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

... nebo-li slovy klasika, AMD brzdí vývoj her ;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

s tym budem suhlasit v case, ked nvidia bude mat mainstream za 250€ s funkcnym fullhd RT, a amd nie :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak zatím jsem neviděl nic od AMD posovat kvalitu dopředu, třeba některé součásti GameWorks, realističtěji provedené stíny než s HFTS jsem neviděl, tedy krom těch RT. Samo i ty HFTS stíny jsou doménou silných karet. Konzole si o tom výkonu mohou nechat, zdát, na rozdíl od jiných bych ale netvrdil že konzole brzdí vývoj her.

Leckterý titul na PC vypadá daleko lépe než jeho konzolová verze.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

ze nevis o technologiich ktere prinasi AMD je ocividne ;)

ale dejme si hloupy priklad z mnoha co treba "uzavreny" Hairworks ktery v hrach subjektivne vypada hur a ma horsi dopad na vykon i na NV kartach jak otevrene reseni od AMD ktere beha lepe na vsem :) btw napr. pro ty nadsence AMD prineslo 10bit vystup i mimo profi sferu ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo neříkal, že AMD posouvá grafickou kvalitu dopředu. Spíš když s něčím přijde AMD hra vypadá stejně a žere to 2x méně výkonu (mantle>vulkan). Zatímco když s něčím přijde nVidia, hra vypadá stejně, ale žere 2x více výkonu ( HBAO, cokoliv z GameWorks)
:D :D :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Zatímco když s něčím přijde nVidia, hra vypadá stejně, ale žere 2x více výkonu ( HBAO, cokoliv z GameWorks)"

Jeden lepší pohľad ako druhý. :-) Samozrejme tak ako je jasný prínos nových API, ktoré svojou aktivitou popohnalo AMD, tak je jasný prínos aj grafickej nadstavby o ktorú sa snaží najviac NV (AMD v určitom podiely samozrejme tiež). Nevidím dôvod prečo iba jednu firmu haniť a druhú zasa chváliť. Podľa mňa si zaslúžia pochvalu obidve. :-) A inak je jasné, že zatiaľčo API sa navrhujú, aby boli čo najefektívnejšie z hladiska výkonu a prínosu, tak grafická časť ten výkon zasa spotrebováva. Toto sa naozaj chce kritizovať? Alebo chceš naozaj tvrdiť, že nevidíš rozdiel pri zapnutom resp. vypnutom HBAO+? Pretože to sa mi nechce veriť. :-) A to ani nehovorím o PCSS a HFTS čo spomínal JirkaK.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Áááá, zaslepenec přišel všechny poučit, jak je Intel a nVidia boží. Fakt už zavřete klapačku, už mám dost diskuzí prolezlých vašimi exkrementy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já AMD fandím. Jen říkám, že investovat miliony dolarů a hlavně tisíce člověkohodin k získání nějakého procenta highest-endu, pokud by to znamenalo zanedbat mainstream, by bylo pyrrhovo vítěztví. Odpověť na otázku, jestli mám prodat 1 kartu za 20000,- , nebo 10 karet za 5000,- , je jednoduchá. Prodat 10 karet za 5000,- a z výdělku připravit plán, aby druhá polovina otázky příště zněla "1 kartu za 20000,- A 8 karet za 5000,-".

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

tva logika je spravna ale kolik lidi se chova racionalne ? :)
jde o budovani znacky plno lidi pri vyberu ac si koupi stredni tridu prave vidi ten vykon predrazeneho TOPu + nabubrele promo a i na zaklade toho si pak kupuji levne karty a citi se vice spokojene .....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U 9900K přece ale vůbec nejde o poměr cena/výkon. Těch procesorů bude stejně málo, takže jsou určeny jen pro opravdové fanoušky, kteří hledí spíš na značku než cenu ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jenže hlavní problém je, že nejsou žádné adekvátní CPU Intel v retailu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak si kupte prebuild, někteří výrobci mají konfigurátory. V době největší těžební horečky někteří OEM buildeři nabízeli grafiky do svých sestav za MSRP, v extrému bylo snazší koupit celou sestavu, vytáhnout z ní grafiku a zbytek prodat. Podobně to teď bude s CPU, akorát se to pak bude prodávat hůře neb bez grafiky to poběží, bez cpu ne.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, např. i5, dokonce mobilní jsou omezeny i pro HP...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A HP skokově zdražilo?

Jinak já neměl na mysli zrovna tyhle masově vyráběná PC ale spíše nějaké "skládačky" menších firem/obchodů.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tvuj napad ma chybicku zbytecne komplikovane a kvalita OEM buildu taky nic moc (plus tratit na dalsim preprodeji ...fiha to je kseft roku ;) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč hned hledět na značku? Lidi co chtějí top výkon musí volit Intel protože AMD prostě top výkon nemá. Je to 10% za 50% ceny (vycházím z ofiko cen)? No a.

Psal jsem to tady někde už jednou, když stavím počítač s tímto CPU, tak ten počítač bude nejméně za 2.5 tisíce, spíše ale 3 až 4 tisíce dolarů, přičtěme periferie včetně kvalitního monitoru a jsme někde na 5 tisících dolarech. Rozdíl ceny 2700x vs 9900k je cca 150USD, kdyby 200. Tzn cena se navýší o cca 4% a výkon je o 10% vyšší, tzn. když vezmu celkové náklady, je u Intelu poměr cena/výkon lepší než u AMD. Proto také lidi často volí Intel než AMD. Nejde srovnávat jen cenu jedné komponenty, na procesoru si hru nezahrajete, potřebujete další komponenty a zařízení.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Takže nelze srovnávat jen jednu komponentu? Přitom srovnáváš cenu celé sestavy, a pak se oháníš rozdílem výkonu jen jedné komponenty. Výkon CPU totiž není jediná věc, co ovlivňuje výkon celé sestavy.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Tak to byl výpočet za všechny prachy. Jiříkovo vidění je skutečně ojedinělé.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne ho ma vzdycky prizpusobene tak, at to vyjde tim spravnym smerem ;)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby Intel zakazníky nepohrdal a Jiřík na to měl zdroje určitě by se dala udělat případová studie na seriozní scénář využití Intelu, kde to bude mít smysl. A pokoří ekonomií využití AMD. Ale dneska si všichni myslí, že stačí něco prolhaného hodit na youtube a je hotovo. Ovce to zbaští..statisticky. Tj určitě se Intel na některé specifické a předem naplánované věci hodí lépe. Protože realita je taková, že profi aplikace jsou někdy! napsané s optimalizací pro Intel a nelze čekat věky, než je někdo přepíše. Ale ty způsoby jak si s lidmi vytírá pr..el. Hanba

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak onno to tady uz obcas zaznelo... treba tam kde nekdo vyuziva hodne treba AVX256 instrukce. Byl jsem nedavno na jednom foru ohledne vykonu H265 4k encodingu v handbrake programu a treba 8700k s dostatecnym chlazenim je tam rychlejsi oproti 2700x i pres mensi pocet jader. Takze 9900k na tom bude jeste lip. Na druhou stranu treba TR2950x byl zase podstatne rychlejsi nez ten 8700k..tak je otazka pri tech cenach, do ceho jit, kdyz s TR se dostanes zase na uplne jiny level..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

článek píše o herním výkonu, herní výkon není výkon jedné komponenty. Tudíž ne nesrovnávám výkon jedné komponenty ale celého systému.

U levného počítače bude poměr cena/výkon hrát ve prospěch AMD protože cena CPU bude tvořit výraznou část ceny celkové, třeba 30 i více procent, AMD je v absolutním čísle výrazně levnější.

U drahého počítače bude cena CPU jen malou položkou, kde příplatek za intel procentuálně tak velký jako výkon který přinese.

Proč tedy kupovat počítač za 112k s AMD které mi dá 100 procent (FPS) když za 120k můžu mít Intel který má 110 FPS (výkon 110% AMD). Těch pár tisíc už asi člověka nezruinuje

Jak říkám je třeba se na to podívat z pohledu celkové částky. A kde 8 vs 16 je extrémní rozdíl tak 112 vs 120 už není skoro nic.

Záleží tedy jen úhel pohledu. Někdo třeba neřeší spotřebu komponent, někdo ano, a někdo si dokonce počítá cost of carry (myšleno celková cena včetně nákladů za provoz)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

hele vim ze jsi zatvrzely fanousek INTEL/NV :)
ale zkus jiny uhel pohledu
mas pevne dany rozpocet do ktereho se ti vejde
a)IntelCPU+ GTX 1080ti
b)ryzenCPU+GTX 2080ti

co koupis aby jsi dosahl maximalniho herniho vykonu ? a) nebo b) ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

C je správně, i9-9900K + dvě RTX 2080 Ti ve SLI.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jirka to nevyuzije ten nejspis jede na stare verzi ktera nedokaze tolik profitovat z SLI a MT :) ac i ten jeho simulator postupne vylepsuje podporu modernich technologii :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Byt ty pocty ma Jirik vzdycky ohnute tim spravnym zpusobem, tak v jedne veci ma pravdu. Uzivatele, kteri nehledi moc na penize, kupuji si to prevazne podle znacky nebo nekdo, komu dela dobre mit 'top'..tak stejne pujdou do sestavy s 9900k..uz jen proto, ze mu prodejce poradi, ze je to preci to 'top' herni cpu...
Pak je tu i par jedincu jeste co to jeste vyuzije a ma to pro ne smysl...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tvoje kalkulace je spatna, protoze vychazi ze spatneho cile.

Je cilem spocitat pomer cena/vykon ve hrach na sestave za ~80000 (3-4k $)? V tom pripade se asi nemuzes ridit testem "UPDATED RESULTS - 1080P PERFORMANCE - 12 OCTOBER", kde AMD ztraci prumerne 12%.

Takovahle sestava (3-4K $) by byla urcena pro 4K. Takze by ses mel ridit grafem, ktery porovnovava vykon ve 4K. A tam hadam nebude mit Intel takovy naskok. A tim padem se muzes dostat k zaveru, ze pouzitim intelu das 4% ceny navic za 1% vykonu navic.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sestava za 3-4 tisíce nemusí být pro 4k, proč by, ony existují i high refresh rate monitory a když chce někdo Fortnite na 240Hz jet 240FPS, tak holt potřebuje silné CPU i GPU.

Kupovat to CPU na 4k, byť s 2080Ti bude stačit s trošku nadsázky pentium (ono hodně věcí utáhne, ale je tam třeba častější stuttering) nebo reálněji nějaká i3 nebo i5... 9900k pro 4k henrí počítač fakt nedává význam.

Jinak. 80k CZK je 3k USD, USD cena není ovlivněná DPH, u CZ ceny počítám DPH, takže 80 je ta spodní hranice a to není žádná hitparáda. To CPU k tomu nějaká taktovací deska, 2080Ti, JEN 16GB paměti... 60 tisíc, k tomu slušná bedna, zdroj, disk, chlazení, systém a jsem na 80 a to jsem relativně šetřil, 16GB je málo, disková kapacita nebude nějak závratná, chlazení... jen custom vodník bude tak za 15 nejméně, ale ten bude spíše u té dražší varianty. A dát potom 1000USD za kvalitní monitor a nějaké periferie není žádný problém

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluju, tak sis to konečně obhájil tím 0.001% lidí co chcou hrát na mašině za 100k ve fullhd a 240Hz. Můžeš být konečně spokojen. :o))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

taka drobna otazka.. je nejaka cenova hranica, ktoru clovek tohto formatu neprekroci za najvykonnejsi herny pocitac? alebo aj ∞ je cislo?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tech 10-12% je s horsim chladicem a bez optimalizace nastaveni pameti takze se da predpokladat ze by to slo stlacit dolu u vetsiny titulu.
Nehlede na to ze za tech usetrenych 300$ si muzu za par mesicu koupit Zen2 CPU ktere ma docela slusnou sanci 9900k docela zatopit a nemusim se otravovat s novou deskou protoze u intelu kazdy rok vymysli novy socket pripadne novy chipset.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Me pobavilo, ze firma co delala ty puvodni testy, u ktorych bylo brutalne jasne ze jsou "mirne cinknute", se jmenuje "Principled Technologies".

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tahle kauza už je tragikomická. Tvrzení v médiích a diskusích:
a) Intel s AMD prohrává jen když nejsem hráč a jen v některých profi aplikacích
b) jsem hráč a mám plnou prkenici? Tak se řídím výkonem v 1080?

To jako fakt myslí některé redakce a diskutující vážně? Doba postinformační. Kde jsou recenze v rozlišeních nad 1080? Abychom viděli jak nám to škáluje za ten frikulínský příplatek Intelu? OK někdo prostě musí mít na Nové Guinei Maserati i když tam nejsou silnice, jiný 28 jádrový Intel. Ale je jasné, že to Intel prokoučoval. Gravitací se to propálí do ekonomických výsledků do pár měsíců. Vzpoměl jsem si na zoufalství Jakeše když byl sám jako kůl v plotě. Tohle mediální zoufalství Intelu mi ho silně připomělo. Je to opravdu už jen z ostudy kabát.
PS. značky jsem vždy střídal dle výhodnosti, do žádného fanklubu nepatřím.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja koupil i7 8700K jeste nez zacala brutalne zdrazovat tudiz nakych 9,5K takze jsem spokojen, na hry pohoda :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nevyjde výhodněji vzít TR 1920X, který je o bůra levnější, a toho bůra použít na pořízení dražší TR4 desky?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pán za CPU dál 9,5k za to TH1920X nekoupíte ani omylem a to zcela opomíjím, že ten TR žere 2x tolik

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zere podle toho kolik odvede prace takze v tomto pomeru je to usporny kousek ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

TR 1920X je na heurece zalistovany od 10600,-. Vzheledm k tomu, ze je to CPU na praci a hrani, tak docela urcite v mnoha paralelnich ciinnostech utece 9900k celkem spolehlive, zvlaste pokud jej nekdo s patricnym chlazenim pretoci (stejne jako 9900k).
Mit to na hrani treba ve 4k nebo 1440p a k tomu na praci, treba rendering nebo encoding, tak tech 10600,- je o dost lepsi volba nez 9900k za 16000,- a ty 4,5 tisice mas tak akorat na rozdil v deskach, za predp[okladu, ze nekupujes moc drahe pro Intel :))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jednou, autor příspěvku jasně uvádí že dal za Intel CPU 9500Kč za desku řekněme 5000, uvádět jako lepší volbu proceros za 11 s deskou za 10 asi za dané peníze jako lepší volba neprojde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sheldone, bud nechapes smysl prispevku a nebo zamerne trolis..ja netvrdim, ze 1920X je vzdycky lepsi volba, ale za ty penize byt muze pro uvedene pripady.

A pokud bych to vzal ciste matikou, tak stejne meles hoveziny..
1920X 10600 + deska 8500 = 19000 po zaokrouhleni.
9900k 16000 + deska 45000 (pro OC to bude chtit mozna i lepsi desku) = 20500
Volba 9900k vyjde porad draz, dokonce to dotahne pouze v pripade, ze koupim desku min za 10k pro AMD, coz nemusim.
Takze i z hlediska financi CPU+deska je AMD 1920X lepsi volba..

Klidne si muzes vzit kalkulacku a prepocitej si to ;)
...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

trochu pozornosti pri citani a potom by nemuseli nastat taketo nevhodne argumantacie .. totiz ten navrh vyhodnosti TR nebol reakciou na prispevok vyhodneho nakupu 8700k v minulosti ;) .. preto argumentovat tu v cenovom porvnani, ze niekto si pred casom vyhodne kupil 8700k je mierne povedane troche mimo, kedze povodny prispevok hovoril o celkovej vyhodnosti nakupu platformy TR oproti 9900k ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nekupto
Preorder i9.9900 + 2080Ti = iq9000

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen??? Pro někoho je o 12%: jen, proněkoho: až! Nezaujatý pisálek by neměl dělat soudy, ty ať laskavě nechá na čtenářích!, opravdový profík by měl jen suše a nezaujatě(!!!) konstatovat: Je rychlejší o 12% (bez toho: jen...) . Děkuji za větší objektivitu! (nezaujatost) a nepoodsouvání mi, jeli 12% jen...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V kontextu předchozího "testu" je "jen 12%" na místě.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

dejme tomu, ale to (závěr) si laskavě udělám (usoudím) sám, já - čtenář!!! Děkuji za místo (prostor) pro úsudek čtenáře!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to necti a mas klid :))
Nam ostatnim se to narozdil od tebe libi.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Piš sim jen za sebe ty "my" (nám) :-))...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi si proste potreboval ulevit... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo ti slapl na kuri oko ? Ten clanek je naprosto korektni ve vztahu k predeslym udalostem a ze interpretoval nazor jineho magazinu ti tak vadi ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo mi na nic nestoupl, jde mi pouze o princip - nezaujaté informování, kdy poslední dobou se většina(!...) novinářů pasuje do role soudce :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ti sdeleni pravdy pripada jako verdikt tak ano jsou soudci ..clanek je korektni a zdejsi redaktor v podstate ocitoval cizi nazor ;) nebo priste bud konkretni co ti presne vadi ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna tohle je web, kde bych očekával od redaktorů nějaké hodnocení (pro méně znalé). Myslím, že tomu, kdo se vyzná (a může si výsledky zhodnotit sám), tak by mu hodnocení redaktora nemělo vadit. Pokud s mím nesouhlasí, pak může výsledky zhodnotit jinak v diskusi, ale bude to jeho subjektivní názor, stejně jako je v článku subjektivní názor redaktora (i když se snaží být objektivní).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodnocení = suché sdělení o kolik % je něco jiné :-), závěr, jeli to málo nebo moc - ono slůvko: jen (o 12%) = souzení! :-(

Zaujatost je pak v tom, že pro někoho je 12% málo (jen o), pro někoho hodně! (až o) Už to chápete!!?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi opravdu natvrdly...cely clanek je psan v kontextu 2 predchpozich clanku
https://diit.cz/clanek/intel-sponzoroval-test-core-i9-9900k-oproti-ryzen...
https://diit.cz/clanek/vice-k-amd-game-mode-legacy-compatibility-mode
a protoze se jedna o korekci predchozich sprasenych testu, tak je slovni spojeni "jen 12%" naprosto v poradku.

Pokud ti to stale prijde jako "neprofesionalni", tak potom 9 z 10 zubnich lekaru doporucuje caj na uklidneni, propadne se venovat jinym aktivitam ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- Úkol zněl jasně. Muž s koženou brašnou nesmí projít.
- Chceš snad říct, soudruhu...?
- No jo, dvě dávky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi kdo co preferuje. Nekdo preferuje pomer vykon/cena, nekdo ciste znacku, nekomu je cena u zadele a jde jen po vykonu.
Ja si myslim, ze kdo chce vsestrany cpu, tak zvoli AMD a kdo chce vylozene jen herni do paru s lepsi grafikou, tak mu bohate postaci (brano ve vztahu k i9) 9700k, popripade non-K derivat, jestli bude.
Problem u Ryzenu jsou ramky. Respektive jejich vyber, protoze i male dite vi, ze Ryzenu svedci kombinace vyssich frekvenci a dobreho casovani, to cele v single ranked provedeni. Kdybych chtel z ryzenu mackat maximum (herniho) vykonu, budu muset poridit 3200MHz, cl14, single ranked moduly, kdezto non-K intelu bude stacit nejaky 2666MHz, cl13 kit a ranky jsou mu jedno. Tak ted babo rad, kdyz u 32GB kitu jsou rozdily v cene nekde i 5 tisic. Nebo brano takhle: pokud budu chtit v novem kompu 32GB ram, tak se u soucasneho ryzenu mohu dostat na cenovou hladinu 8c/8t intelu, coz nechci :-/
Samozrejme muzu pri vybirani ramek zavrit oci a vzit nejake ty levnejsi, ale treba konkretne ja bych z toho nemel TEN dobry pocit, kdyz vim, ze vykon celkem linearne stoupa az do nejakych 3466MHz. Je to jen par procent vykonu za nekolik tisic navic, jenze to i ten intel...
Ja mam jasno v tom, ze pockam jeste na Ryzen 3000, snad do te doby padnou ceny pameti a takty budou na urovni intelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mám 3200 cl14 pretočené na 3540 14-13-14-22-36, celkovo stúpol výkon o cca 5% oproti 3200, v aide read 54GB/s, write 52, copy 49, latencia 65ns, len to neni pre každého sa takto "hrať" s ramkami

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, ale i to hrani si s moduly vyzaduje kvalitni zaklad a ten neni levny. Lidi se tu muzou posrat, ze je i9 drahe (pritom o jeho koupi ani neuvazuji), ale kvalitni ramky umi prodrazit i Ryzen a bez nich je 2700X... rekneme ne tak lakavy, nebo jeste kulantneji, ma nevyuzity potencial.
Celkovy narust vykonu oproti zakladnim 2933MHz je cca kolik?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To som neskúšal, ale podľa testov a rýchlej kalkulácie medzi 10-15%, záleží aj na časovaní, pri mojej konfigurácii som musel zdvihnúť VcoreSOC na 1.2v a ramky na 1.5v a o tom kvalitnom základe, mám Gigabyte K7, kúpil som ju hlavne kôli BCLK, obyčajná Gaming5 ju nemá a pre detailne ladenie to bolo treba, samozrejme som mohol ísť aj po iných značkách, ale chcel som vyskúšať niečo, čo som ešte nemal a pekne svieti :), má navyše aj pár senzorov, a nemusím mať všetky ventilátory s PWM, vie to regulovať aj s AC/DC trojpin

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemám moc veľké MHZ na mojom 1700, "len" 3983, nemal som šťastie na čip, vyššie už by to chcelo voltáž cez 1.5, hm čo už, ale s ramkami to robí v CB15 1790 bodov, čo je podľa mna dosť slušné, chcel som aspoň 4.1 dosiahnuť, veru modrý dym už nechcem zažiť :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rychlejsi RAMky pomahaji i u Intelu ve hrach, byt ne na tak markantne. K tomu si muzes pripocitat, ze nektere aplikace (ted nemyslim jenom treba 7zip a spol) profituji s vyssich frekvenci a low latency. Napriklad u konverzi videa, je to taky poznat.
Tudiz kupovat rychlejsi RAMky ma pro ty co to oceni smysl i u Intelu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak o tom zadna, ale kdyz jsem si s tim u Intelu hral, tak jsem dosel k zaveru, ze za ty 2fps navic mi nestoji tyden dokola restartovat masinu a merit fps a propustnost v aide a metodou pokus omyl uzdibovat timingy. Ale kdyz si prectu, ze u Ryzenu to muze byt rozdil az 10% a jako bonus se da splasit apka, ktera poradi s casovanim, takze je to nastaveny za chvilku! To uz mi prijde, ze to za to stoji.
Nebo brano naopak, vyberu levnejsi kit a mam az o 10% vykonu mene.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne prijde, ze do tech 16GB rozumne drazsi ramky u procaku v rozmezi 9-16 tisic nema moc smysl resit. U tech 32GB mozna uz jo, jestli je ten rozdil, jak pises. Nicmene stejne si myslim, ze kdo investuje to takove masiny (2700x nebo i9 (9xxx) tak je skoda na tech RAMkach zase sudlit kazdou kacku.
Ja kupoval pred vanoci 16GB RAM 3200 s CL14 za nejakych myslim 5500 pro Ryzen a urcite bych to udelal znovu i pro pripad, ze bych si kupoval podobneho Intela. Momentalni ceny neznam.... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja kupoval leta pane 2016 16GB 3200MHz cl16 do skylake a nechaval jsem za to 3200,- tehdy se mi zdalo 6 tisic za 32GB strasne moc... ted stoji podobny kit 11 tisic. Priste no-xe poslechnu, vyberu stavebko a naplnim si tim (co pujde nahoru) komoru :-D ale zase je pravda, ze tehda byly 3200MHz cl14 spise rarita a cl16 neni zas takovej zazrak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

že by tohle byl důvod, proč byl i9 testován s nereferenčním chladičem?
https://www.svethardware.cz/pruvodce-pretaktovanim-od-gigabyte-varuje-pr...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni zadny referencni jednak nemaji :)) a ze to bude topit tak jako tak pri tech frekvencich je jasny. NH14ka patri do TOP tridy vzduchovych chladicu (byt jsou i s lepsim chlazenim)...tazke odpoved je nasnade :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel teď vůbec pořádně hrábl do TDP, nejrychlejší 28jádrový nový Xeon má oficiální TDP 355W. Jestli to je obdobná hodnota jako těch 95W u i9 9900, tak se to bude montovat rovnou na rozvody teplé vody před paneláky jinak nemáte šanci to uchladit a koupat se v horké vodě budete muset dost průběžně :-). CPU teď nějak jdou cestou kdy běžný člověk prakticky nebude schopný je uchladit dostatečně na to aby je mohl plně zatížit prací a jejich potenciál bude víc a víc v běžných podmínkách nedosažitelná teorie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad si k tomu muzes poridit aio s 360mm radiatorem a trema vetrakama. Jen za tri a pul, no nekup to. Ale jestli na to chces i rgb, tak jsi s cpu a chladicem rovnou na dvacce. Kazdy prece vi, ze s rgb to chladi nejlepe! No nekup to! Herni procesor s chladicem za cenu bezneho multimedialniho pc! A to se vyplati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a nebo tu cenu chladiče dáš do CPU a máš k dispozici Threadripper 2950X s 16 jádry, který je minimálně stejně výkonný v matematice a mnohem výkonnější v multimédiích, přičemž máš k dispozici PCIe linek až do aleluja takže si připojíš klidně 3 GPU přes PCIe 16x a ještě 2 NVMe disky, můžeš na něj použít běžný chladič a ne nějaké monstrum a ještě si do budoucna s AMD snadno upgradneš systém na v současnosti nejméně 32 jádro/64 vláken, to s Intelem patrně nehrozí na základě jeho historického přístupu nová revize - nová patice i základní deska... Jeho 8 jader je vzhledem k provozním charakteristikám toho CPU (kolem 100°C v zátěži i s velice výkonným chladičem) nejspíš maximum možného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.