Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Další deska ASUS s čipsetem AMD890FX – a čipem Hydra

ASUS Crosshair IV Extreme

O deskách ASUS s čipsety AMD 890FX/880G/870 jsme si povídali nedávno, ale v dohledné době k nim přibude další kousek. Čipset AMD 890FX v době vydání měla deska Crosshair IV Formula, která brzy dostane „sestřičku“ jménem Crosshair IV Extreme a u ní se můžeme těšit na celkem pět PCI Express ×16 slotů. O jejich datové šířce nemá moc cenu spekulovat, protože o nemálo z nich se bude starat čip Hydra společnosti LucidLogix a to znamená jedno: možnost zapřáhnout GeForce a Radeon HD dohromady. Z podání řešení MSI Big Bang - Fusion se sice nezdá, že by to mělo nějaký valný smysl (a upřímně ani nevíme, kdo a proč by takové řešení preferoval), ale i ten marketing se prostě občas počítá (berte to tak, že když už nic, tak alespoň je Hydra použitelným PCI Express switchem umožňujícím provoz většího množství „vícenasycených“ PCI Express ×16 slotů ;-).

Na cenu se nás raději neptejte, za prvné je předčasné se o ní bavit (desku ještě nemá ASUS ani na webu) a za druhé to odhadujeme na více než 6 tisíc Kč.

Zdroje: 

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Další deska ASUS s čipsetem AMD890FX – a čipem Hydra

Žádné komentáře.