Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Další kolo souboje titánů: AMD Deneb versus Intel Nehalem

No, len aby nieco z toho pre nas dobreho aj splnili... co tak napriklad pouzivat grafiku ako enkoder na video? Realne neviem o tom, ze by sa to dalo, ci sa mylim? Alebo aspon nejaky dobry soft optimalizovany na QuadCore a hned by mali zmysel uzasne sto-kanalove radice pre 200 jadier.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mě se líbí, jak AMD pořád plánuje.. plánuje.... plánuje.... plánuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ebo: co ti na tom vadi, intel dela presne totez

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Ork: Jasne, ze praktiky jsou stejne. Jenom jestli Ebo nechtel poukazat na skutecnost, ze AMD velkolepe planuje od uvedeni konkurencnich C2D a nv 8x00 rady a skutek, tak nejak, utek. Kazda firma potrebuje marketing, ale v pripade AMD, myslim, by nebylo od veci, kdyby se vratili trochu zpet a usetrili na priblblych reklamach. Lide, kteri alespon trochu v IT delaji, AMD stejne znaji a vi, ze maji slusny pomer cena/vykon, takze proc platit nejakeho "umelce", ktery za tezke prachy "vyplodi" nejaky Black Edition? Osobne jsem z te reklamni kampane uz tak znechuceny, ze do planovaneho HTPC dam asi opet NV, i kdyz jsem chtel zkusit AMD/ATI.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky opět přidám trochu astronomie od AMD. Deneb je nejjasnější hvězdou v souhvězdí Labutě, jeho vzdálenost je cca 3200 světelných let. Jde o bílého veleobra s povrchovou teplotou 8400 K. Jeho svítivost je 60 000 větší než Slunce, průměr se odhaduje na 250 průměrů Slunce, hmotnost cca 25 Sluncí. Životnost takto hmotných hvěz se odhaduje maximálně na stovky milionů let. Po ukončení životní dráhy vybuchne jako supernova (stačí k tomu hvězda o hmotnosti 11x větší než Slunce) a bude-li jádro hvězdy dostatečně hmotné, tak se zhroutí v gravitační anomálii - tzv. černou díru.
Takže docela cvalík, kdyby byl blíže, šlo by po Slunci o nejjasnější bod na obloze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže je to jasné:
jeho vzdálenost je cca 3200 světelných let - takže v nedohlednu.
Jde o bílého veleobra s povrchovou teplotou 8400 K - kdo to má chladit?
Jeho svítivost je 60 000 větší než Slunce - no hlavně aby to umělo něco počítat
Životnost takto hmotných hvěz se odhaduje maximálně na stovky milionů let - nebo i méně ;-)
Po ukončení životní dráhy vybuchne jako supernova - pomóóóc!!!!

.. a bude-li jádro dostatečně hmotné, tak se zhroutí v gravitační anomálii - tzv. černou díru - tý brĎo, a já kam mi mizí data 8-O

Takže docela cvalík, kdyby byl blíže, šlo by po Slunci o nejjasnější bod na obloze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na vyuziti grafiky jako enkoderu videa se tesim uz dlouho, ale taky jsem si nevsiml, ze by to nejak slo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vybuchne jako nova, černá díra? No a co? Recyklační poplatek je přeci ze zákona v ceně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

integrovana grafika???
porad jsem nepochopil k cemu, pochybuju ze tam bude neco jako 8800GT
do mobilnich zarizeni ano ale k cemu do desktopu? gpu v cpu prece neni pro cpu vyhra nebo jo?
kdyby to gpu bylo dostatecne vykonne tak asi ano ale ........
pri dnesnich velikostech gpu nevim nevim
 
me spis mrzi jak je amd porad o 2 roky pozadu s velikostma nez intel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jo, souboj Titánů. AMD dostalo naprdel od 1,5 roků staré Core a myslet si, že na podzim přístího roku vůbec nějaký souboj bude je silně naivní. 45nm určitě nestihne uvést od konce roku 2008 a Nahalem bude kompletně nová mikroarchitektura na perfektně odladěném 45nm procesu. Navíc poslední die-shrink se u AMD jak víme taky moc nepovedl... Ty 90nm (jestli se teda ještě prodávají) jsou lepší jak ty 65nm...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

me se zacina libit to nacasovani:
- po splasknuti bubliny (kolikate uz?) jmenem Phenom okamzite nasleduje 'chlacholeni' typu 'ale co, vzdyt o nic nejde, jo to v budoucnu to Intelu natreme' -- a nove srovnavani budoucich produktu.
 
No, vzhledem k tomu, ze 45nm uz Intel uspesne rozjel (ted Xeony, nasledne C2D...) a AMD to ma zatim vytyceny jako cil na polovinu 2008, coz klidne muze byt - jak nekdo poznamenal - i konec 2008.....mezitim se uvede Nehalem.....
 
ja nevim, co je tu potreba jeste srovnavat :) (s nadsazkou)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musim rici, ze se vzdy bavim, co se k ruznym topikum (Intel/AMD, nVidia/AMD-ATI, Win/Tux, zluty houno/zeleny houno, atd.) vyroji marketingovych a jinych specialistu a pobitevnich generalu. Chlopi, chleba kvuli tomu lacinejsi nebude a budme radi, ze je tu aspon nejaka konkurence, ktera popohani vyvoj a udrzuje jistou cenovou uroven.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně bych nad Nehalemem předčasně nejuchal..Že se Intelu povedla jedna generace procesoru po generaci propadáků neznamená že zcela nový Nehalem bude automaticky povedeny...Např.jejich představa tříkanálového řadiče vypadá jako pěkná chujovina a může být zdrojem mnoha problému.Intel má teď štestí pouze v tom že Barcelona není na desktopech tak dobrá jak se čekalo protože nárust výkonu Penrynu nestojí mimo SSE4 ani za řeč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pert1122: Ale to vůbec nemůžeš srovnávat, Intel má moře času a moře peněz, takže si klidně může Nehalem případně vklidu dovolit odložit o půl roku i víc a nic se nestane, bude pořád navrcholu... To AMD má skluz 2 roky a proto honí co se dá a chrlí PR kecy, paper launchy a zmetky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V čem má jako AMD skluz...Nevím kdo má léta pamětový řadič,kdo komu ukradl 64bitové instrukce,kdo má nativní čtyřjádro a kdo usmolený slepenec :))))
Jediné v čem je AMD pozadu je výrobní technologie.Jenže ta ještě nikomu žádný markantní nárust výkonu nepřinesla,tedy klidně ať zůstane AMD na 65nm tak dlouho jak to jenom půjde...
O AMD bych se rozhodně nebál.Po vánocích uvede Phenomy nové revize z opravenou chybou v řadiči a dosahujících podstatně lepších taktů(mají jít přetaktovat dalece přes 3Ghz)Pravděpodobně nedosáhnou vykonem na stejně taktovaný Intel ale budou podstatně levnější (což při nechutně předražených C2D není nemožné)Jako bonus AMD zaručuje podporu desek AM2+ a AM3 procesorů,za to u Intela se opět budou měnit desky:((((
Osobně bych bral možnost že gigant typu Samsung koupí AMD.To by byla pro Intel rána:)))Najednou by byl on ten směšně malinkatý...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče počítání videa grafikou, tak třeba x264 toho schopné není - respektive na gpu se dají počítat jen některé fáze kódování - jiné zase jdou, ale tak složitě, že by to nepřineslo zrychlení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty asi pro oči nevidíš, co? :D Intel sice nemá paměťový řadič, ale no a co, dohání to větší vyrovnávací pamětí. C2Q sice není nativní, ale no a co, stejně dává tomu vašemu neslepenci naprdel. A 64bit instrukce mělo první už Itanium. To cos napsal je asi taková blbost, jakože Intel první použil na procesorech heatspreader a AMD je kvůli tomu absolutně out, protože to mělo heatspreader dlouho po něm a nebo že AMD má zelenou barvu a ta je mnohem víc cool než modrá...

Už se na tu vaši novou revizi moc těším, vy už tak dva roky pořád na něco čekáte, pořád jak to co AMD uvede bude hrozná bomba, ale vždycky to je propadák a jestli je C2D nechutně předražené, tak bych doporučoval zkontrolovat jestli stolice je pravidelná. U Intelu se budou měnit desky jenom z toho důvodu, že se bude přesouvat paměťový řadič, u AMD to bylo to stejné. A navím jak ty vaše 754, 939, AM2 a AM2+, ale za tu dobu si Intel vystačil pořád s jedním 775, kde pouze nutně nemusí být kompatibilní čipsety, ale ten kdo si koupil lepší se ani dnes moc nemusí strachovat a ten čipset má přes dva roky. Já na svůj P965 taky v pohodě dám C2Q na 45nm... Takže nevím co řešíš...

Nechápu proč by byl Intel směšně malinkatý, podle všeho by pořád zůstal na prvním místě ve výrobě polovodičů. Směšný byste byli spíše vy, váš hrdý miláček by musel být koupen a vytažen z dluhů, což se ostatně hoodně brzo stane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne C2D není předražené.Celá řada E46xx je ořezaný chudáček,a první schopné E64xx začínají na 4500,- Levnější AMD poskytne obdobný výkon ale C2D není předražené.Možné to chce rengen hlavy troubo...I kde nic není ani smrt nebere.Nejprve jsi ovšem zjisti od koho pochází 64 bit rozšíření v C2D :)))
Pokuď jde o revize. Nevím komu nedávno vyšel patch pod Win za zabugovaný procesory :),který se ovšem vesele prodává nevědoucím uživatelům.Je ovšem pravda pravda že Intel v tom má tradici...Proč počítá Pentium tak rychle?Ono odhaduje:)
Ten podle tebe neslepenec je v oblasti serveru znatelně lepší než jeho obdoba od Intelu a dost možná v době uvedení desktopových verzí nebude výrazně horší než Intel,tedy ůsměv ti asi brzo zatuhne,jako zatuhnul vlastníkům desek nVidia chipsetem v kterých nepojedou nové cpu na 45nm protože Intel chce podpořit prodej svých chipsetu...A že na tvém starém vykopávkovém chipsetu pojede 45 nm,no to je výhra :)))Co tahhle narvat motor z Porsche do Trabanta . Mimochodem S775 to má spočítáno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím u kterých zlodějů nakupuješ, ale za 4000Kč se dá sehnat úplně v pohodě. Co se týče 64b v C2D tak ano, máš pravdu, Intel skupuje procesory AMD, potom z nich to "64b" vyřeže a nalepí to na svůj čip, viď? A kolo taky první vymysleli Inkové, proto mi bysme měli používat trojúhelník, abysme od nich neopisovali, že?

Ke kardinální debilitě "zabugované procesory" řeknu jenom to, že naprosto každý procesor je zabugovaný a k jeho opravě se používá tzv. mikrokód, který je součástí BIOSu a do CPU se nahraje. To že to vyšlo jako patch pro Windows je sice hezké, ale obyčejně nový mikrokód bývá součástí nového BIOSu a to je jak u Intelu tak AMD... Ale já chápu, když už nic nezbývá, člověk musí vytahovat svoji neznalost ;).
Co jsem viděl, tak Barcelona se na Xeon nechytá a jejich desktopové verze jsou dávno uvedené, karty jsou na stole a AMD zase prohrálo, v dohlednu od AMD není nic, smůla, co?
To mě mrzí, že v některých čipsetech nVidie nepojednou 45nm C2D, ale určitě to není kvůli tomu, že by to Intel zakázal. Zaprve nVidia má licenci na Intelovu FSB (takže Intel by si to nemohl dovolit) a zadruhé Intel je rád, že svoje čipsety stíhá vyrábět a za třetí, SLI běží jen na čipsetech nVidie a nejlepším řešením je potom Intel procesor a grafika+čipset od nVidie a Intel by určitě nebyl tak hloupý, aby podporoval AMD a jeho CrossFire...

Za poslední, nevím jestli si měl doteď hlavu strčenou v prdeli, ale P965 není žádný vykopávkový čipset, byl uvedený spolu s Core...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23
Len pre upresnenie heatspreader malo uz AMD K6-2, tak neviem ktory Intel mal heatspreader prv, ale rad sa necham poucit.
Intel sice ma stale 775, ale ten uz presiel asi tak 4 zmenami specifikacie napajania mnohymi dalsimi zmenami a je v tom daleko vedsi bordel, ako u AMD, kde o kopatibilite rozhoduje len soket u Intelu, to bolo niekedy fakt o nervy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: O zabugovanosti CPU by som na mieste AMD radsej bol ticho... ked sudruhovia z NDR urobili chybu a je problem s TLB pri Phenome... a co je horsie, neda sa to odstranit microcodom, takze musi byt revizia B3, ktora uz bude urcite megasuperhyper a killer Intelu! A ze vraj ma ist nad 3 GHz? Na to som teda zvedavy, pri leakovej SOI made by AMD pri takej frekvencii to bude poriadny pekac!
Inak by ma zaujimalo, ci aj vaporware Barcelona ma ten problem s TLB..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to věřím, nehádám se. Tak daleko moje paměť nesahá, jen si vzpomínám že jisté Athlony byli bez. Jen jsem tím chtěl říct, že se nemá cenu hádat kdo měl co dřív, protože záleží jenom na výkonu a je jedno jestli ho jeden dosáhne tím, že má řadič on-die a nebo jestli čtyřjádro je nativní nebo není. To je jenom o tom, kdo vyčurá víše, o ničem jiném. Zato výrobní proces je už více důležitá věc, ale ne zas tak moc (nikde jsem netvrdil že je nějak extra podstatný), ale tím, že je AMD dva roky pozadu jsem pouze chtěl poukázat na fakt, že Intelova Core je 1,5 roku stará a tento týden uvedená K10 je (myslím že bezdebat) horší jak Core, takže říct "zpoždění dva roky" je myslím tak akorát...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr1122:   ty jo, ty mas vazne dost. To to AMD (nebo cokoliv) opravdu tak zeres, nebo to ti jen ujelo? Vzdyt proboha o nic nejde, proc si to tak beres?  Z tvyho prispevku (?) primo vyzaruje znechuceni Intelem, jinak to jsou jen vykriky do tmy, kterym snad ani samo AMD neveri.
 
ach jo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1.Náhodou tuším co je microcode update :)))(Poslední opravuje přes 100 chyb)Tedy nevím kdo je zde trpí nevědomostí a kdo považuje dávno překonaný podprůměrný chipset za vrchol...
Pokuď se týče ceny.Je vybrána ze czechcomputeru,normální cena.

Co s týče Barcelony.Nevím jak kdo ale na serverech se většinou hry nebo nedej bože 3dmark neprovozuje, v tomto je opravdu Barcelona horší.Ovšem pokuď se podívám na cenu AMD a Intelu serverových CPU,tak nevím kdo koupí Intel.
A znovu.Po vánocích příjdou do prodeje nové revize Phenomu a nové chipsety podporující i cpu pro AM3.Až bude v prodeji tak bude čas na nějaké hodnocení.Faktem je že zlepšení nových Phenomu proti Athlonum je znatelné,né ovšem takové jak se čekalo,to samé platí i o Penronu který mimo SSE4 nepřínaší nic extra.
Pokuď se týká sympatii k tomu či onomu.Po děsivých zážitcích z Intel grafikou na několika noťasech kde se čekalo několik měsíců na použitelné drivery,po procentně vysokých náhlých úmrtí Intel desek a Cpu u nás ve firmě a proti tomu bezproblémový chod i nejednoho dědečka (tuším že nejstarší je Athlon64 2800+)nejsou sympatie k Intelu na místě...
Navíc na prodej Phenomu se docela těším protože je to kandidat číslo 1. na domácí upgrade:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Core2 Duo E6750 2,66GHz vyjde na 4558 Kč, to mně přijde jako dobrá cena. Neřeknu, když 2,66GHz Conroe při uvedení stál přes 15 tisíc, ale dnes? A vždy bude platit, že čím vyšší výkon chci, tím hlouběji sáhnu do peněženky. V lednu bude na trhu E8400 (3,0 GHz) za cenu současné E6750...

Nemám nic proti AMD, Phenomy vypadají slušně. Jen nejsou tak dobré, jak nám kdosi tvrdil - budou-li za dobrou cenu, nevidím problém, své kupce si najde.

Co se týče kvality Nehalemu, nevidím problém. Intel už se jednou spálil a podruhé už si dá bacha. První vzorky byly k dispozici už v září, na trhu bude na přelomu října/listopadu 2008 - času na odladění dost.

Penryn - tady jde šlo spíš o levnější výrobu pro Intel a nižší spotřebu pro spotřebitele, nárůst výkonu o 2-3 % je pak bonus navíc.

Osobně jsem zvědavý na nástupce K10, co přijde po prázdninách 2009.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přijde, bude, nová verze, super, Intel dostane naprdel - to už slyším tak dva roky a skutek utek. Mno těším se na ty nové revize, až vyjdou tak si to povíme, myslím, že je zbytečné se o tom hádat. Mimochodem, to že AMD uvedlo "nepovedenou" revizi a nepočkalo na tu "lepší" taky o něčem svědčí...

Za další, nikde jsem nepsal, že P965 je vrchol, ale v době mého nákupu to byla jasná volba a P35 či X38 ho až zas tak silně nezastínily... Mohl by ses pochlubit ty, co máš za stroj...

U Barcelony jsem samozřejmě viděl testy na serverových aplikacích, kde taktéž pohořela.

Čas na hodnocení je vždy, když nějaká firma vydá nové procesory a o nové mikroarchitektuře ani nemluvě a to je právě teď. Já nemám ve zvyku na něco pořád čekat, ale chápu, že srdeční fanoušek AMD si na to zvykl. Každopádně pamatuj, na smrt bych doopravdy být tebou nečekal a koupil bych si Intel ;).

Od Penrynu toho nikdo moc nečekal, alespoň já teda ne. Je to totiž jenom die-shrink a ten se povedl, SSE4 a cache navíc na výkonu i tak slušně přidává. To die-shrink AMD z 90nm na 65nm se vůbec nepovedl, ty 65nm kousky byli dokonce o něco horší.

Co se týče problémů s IGP Intelu, tak popravdě ve svém okolí jsem nic nezaznamenal, ale slyšel je o nich. Procesory ale nejsou IGP.

Za umírání Intel desek a CPU určitě nemůže to, že by byly nekvalitní. Spíš bych se podíval co tam bylo za zdroje, jestli zásuvky splňují normy, jestli na stejné větvi není zařízení náročné na proud při sepnutí (bojler, silný motor), atd. Já mám všude kolem sebe Intely a věř, že na jejich spolehlivost si taky nemůžu stěžovat a to jsem 14 dní vkuse trápil ohodně staršího dědečka, než zmiňuješ ty a novější kousky jakbysmet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Petr1122: Nejsem si jisty, ale prevzeti AMD jinou firmou nez americkou, by pravdepodobne nebylo schvaleno vladou USA. Pokud by mel AMD nekdo koupit, pak bych si predstavil IBM, ale to ma svych vlastnich aktivit dost a dost a, podle me, v IBM davno pochopili jadro pudla - a to zamereni na vyzkum a potom prodej patentu. Cista prace, ciste prachy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem, kdo chce, přehrávat, Blu-Ray, videa, tak to to zatížení procesoru, v %, vychází, pro procesory AMD Phenom X4, docela dobře, no tak více viz. tady: http://www.thg.ru/cpu/amd_phenom/images/hdplayback.png ,tak, si to, užijte, zdroj: http://www.thg.ru/cpu/amd_phenom/amd_phenom-13.html ,prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně se strašně líbí, jakou má happymaster23 neskrývanou radost, že AMD zase dostala totálně na frak. Kolikrát ses u toho už samou radostí udělal?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No počkej WIFTe, nemohl bys být konkrétní? To víš že radost mám, ale nezdá se mi, že bych to nějak ventiloval. Spíš mám pocit, že ty ses od uvedení Phenomů propadl do depky... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale klidně se pochlubím:)))Doma mám přes tři roky A64 3700+ a ňotas světe div se s TurionemX2.Naprostá spokojenost u obou strojů.Pravda je že A64 malinko přesluhuje v plánu původně bylo ho prodát a jít na podzim do Phenomu.
Možná by se chtělo podívat na testy Cinebench u Barcelony a Xeonu.Potom snad konečně přestaneš plácat nesmysl,ano někdo dostal na prdel ale Barcelona to nebyla...Jediné štestí pro Intel je ten že v současné době nemá AMD k dispozici více taktované Cpu.
O aušusovosti jistých serii desek od Intelu se obecně ví,nejslavnější byly případy vyčouzení desky při připojení pouhého usb zařízení:))))
Problémy z proudem opravdu nehrozí,všechny kompy jsou pod záložním zdrojem + přepětová ochrana.Navíc všechno značkové,patřičně drahé PC..
A podotýkám jsou to C2D,přímotop Prskot již dávno odcestoval do pekla:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Cinebench je tak jediny test, v ktorom ako-tak Barcelona nieco ukazala - ze ma AMD tradicne vykonne FPU, to vieme davno... ale to je tak vsetko! Pripominas mi isteho Sharikou, ktory stale predpoveda, ako Intel do par mesiacov skrachuje - len ten termin stale posuva ;-)
Celkom chapem happymastera, za to si ale mozu AMDaci sami - nemali mat velkohube reci o tom, ake to bude delo ;-) a este mi tu chyba nas priatel fotoba, ktory inak spamuje linkami o tom, co mal Hector na ranajky..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A znovu se ptám?Copak je na serverech důležitější.Výborný výsledek při výpočtech používaných v Cinebench + výborná cena + dobrá teplota a spotřeba...nebo příšerná cena + lepší 3dmark...
Jasně že na desktopech je Phenom sklamání,tedy tato předprodejná revize jistě.Ovšem pokuď bude menší výkon vyvážen cenou + cenou desek + zajistěná podpora nových CPU na min. rok a půl (procesory pro AM3 půjdou i do desek AM2+,možná i AM2),tak v tom případě se o nezájem o Phenomy nebojím...Spíše se bojím že AMD ani nebude stačit vyrábět...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
No, to se prostě pozná, že z toho máš radost. Já (jak jsi bezesporu poznal), to jako důvod k radosti neshlédávám, protože dokud AMD někdo nedá dohromady, bude si Intel v poklidu držet ceny nahoře, protože ho v tuto chvíli nic neohrožuje. Vývoj se na tu dobu de-facto zastaví, a to vše jen proto, že AMD podcenilo význam Conroe.
Abych to uvedl na pravou míru - taky jsem neměl dvakrát radost ze situace, kdy na trhu byly Athlony 64 a 64 X2 a konkurence měla jen usmolený konkurence naprosto neschopný NetBurst. To sis mohl vybrat - buďto drahé AMD, nebo usmolený topící NetBurst. Dnes je to to samé, jen obráceně - buďto drahý Intel (Core 2 Duo mohl krásně zlevňovat, kdyby se Phenomy povedly), nebo topící AMD, které se snaží zrychlovat i za cenu žhavení přívodních kabelů. To je situace, ve které nejsem schopen si vybrat procesor, takže až se zanedlouho zbavím svého Athlona XP-M @ 2,26 GHz (ne proto, že by byl pomalý, ale proto, že potřebuji poněkud více paměti, což mi 32bit. architektura neumožňuje), přejdu dočasně na platformu Intel s levným Pentiem Dual-Core E2140 a budu holt vyčkávat, jak to všechno dopadne.
Skoro už se začínám modlit, aby někdo (jako třeba hojně zmiňovaný Samsung) konečně ukončil trápení AMD. V pátek by tam měla padnout další hlava...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Tak ty ceny se mi nezdají až tak vysoké, ale je pravda, že kdyby se Phenomy povedly, tak by nám to silně popadalo včetně nadcházejících 45nm kousků od Intelu. Být tebou, počkám si do Nehalemu určitě.
Já taky chci druhého výrobce procesorů a těším se, až AMD někdo koupí. A není to doopravdy jenom z toho důvodu, že z toho budu mít škodolibou radost, ale AMD už nám tady načlo druhý rok hry na druhé housle a je fakt, že mám obavy aby se Intel nepřestal snažit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Podle mě se happymaster23 drží celkem zkrátka a cituje pouze fakta, ale co tu předvádí jistý Petr1122, to je teda vrchol. Ten člověk musí mít bezpochyby mozek velikosti zaječích varlat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> doubt:
Což to jo, on cituje fakta, ale čtením mezi řádky zjistíš, že ho to nesmírně hřeje, jak jde AMD ke dnu, zejména proto, že skalní fanoušci AMD (což je taky děsný extrém, co si budem povídat, navíc právě ten extrém, který mu v minulosti šlápl na kuří oko) nemají v rukou nic, čím by svou zelenou bránili, mohou si nanejvýš z kamenné loajality koupit její procesory a mlčky doufat, že "to bude lepší". Já si kupuji procesor zásadně podle aktuálních potřeb a s tím souvisejícího rozumného poměru, ve kterém hrají roli cena ZÁKLADNÍ SESTAVY (deska + procák + RAM), výkon, spotřeba a s ní související snadná uchladitelnost při zátěži a samozřejmě stabilita a features. Proto si dnes nemohu koupit nic (výměnou AXP-M za Pent. DC si ve skutečnosti nijak nepolepším, ale už je čas to prodat, dokud to ještě jde ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehehe, vždy jak se tu někde šustne Intel/AMD, tak se objeví happymaster a někdo další z druhého tábora se vždy chytí a je to tu hned happy :D Já být vlastníkem CD-R serveru, tak je vezmu na výplatní listinu, protože tyhle flamemani zvyšují návštěvnost (a zajímavost pro inzerenty) serveru už jen tím, že přitahují zanícené fandy různých stran s nutkavou potřebou se vyjádřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Poprvé jsem to četl asi ve 14hodin a pravda je, že mě smích přešel asi před hodinou (sakra teď jsem zasmál :D). Za celou dobu mě napadaly různé možnosti odpovědí, ale myslím, že si každý udělá obrázek sám... :D Prej čtením mezi řádky zjistíš že ho něco hřeje... ROFL Ty máš dost :D...
Každopádně chci ale poděkovat těm, co se mě zastávají.

mikymauz: To je výborný nápad, realizaci bych se určitě nebránil. Ale protože by bylo neslušné někoho nutit, vymyslel jsem: dobrovolné předplatné. Takže pokud mě chce někdo podpořit, můžete zaplatit 10 Kč za měsíc, nebo můžete zaplatit 100 Kč za měsíc, případně více. Čím budete více štědří, tím více také budu štědrý a ochotnější vám naslouchat. Pokud zaplatíte 50Kč, budou moje příspěvky bez reklam a ten kdo zaplatí více jak 100Kč, dostane luxusní tričko s happymasterem. Tričko je z kvalitního materiálu (a vím, o čem mluvím, mám je již dva roky a intenzivně je používám), bílé velikosti XL, na přední straně najdete logo happymastera a na zadní kreslený vtip o AMD. Pokud chcete tento vtip mít, pak si musíte pořídit předplatné, protože jinak se k němu nedostanete ;-).
A jak tedy zaplatit? Stačí napsat na můj email, který vidí všichni registrovaní uživatelé o platební informace. Pozn.: Pokud jste firma, musíte zaplatit 100Kč na zaměstnance, jinak si to můžete strčit vítekam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re:doubt
Někdo má v hlavě malinkatý mozeček někdo přímo nasráno:)) že blbe.
Pro imbecila tvého kalibru v čem asi nemám pravdu?
1.AMD a u Athlonu výrazně lepší poměr cena/výkon,u Phenomu je otázka ceny nejasná,mluví se o podobných jako dnes stojí AthlonyX2.

2.AMD zaručuje kompabilitu desek AM2+ i pro AM3 procesory,tedy minimálně rok a půl budou dostupné nové CPU.u Intelu toto opravdu nehrozí,stačí se u Penrynu podívat na seznam oficiálně podporovaných chipsetu.
O prodeje produktů AMD bych se nebál.V serverové oblasti je Barcelona výborná a vzhledem k cenám u Intelu nemá konkurenci.Na desktopu vypadá připravovaný Pavouk od AMD taky velice dobře,už jen z toho důvodu že nikdo jiný podobný set grafika+cpu+chipset prostě nemá.A pokuď bude nasazená cena dobrá,bude bezpočet lidí ochotných oželet nějakých 10 fr. ve hře a pár sekund navíc opravdu nihoho nezabije.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a co že nikdo nemá grafika+CPU+čipset? To jako to bude nějaké stabilnější nebo snad lepší? Bude to pouze marketingová obezlička, která špatné ovladače grafické karty, nevýkoné topící procesory a čipsety B kvality rozhodně nikam nepozvedne.

O ceně se nehádám, tou si AMD může konkurovat jak chce, jenom si nemyslím, že ve platformě Spider bude nějaká přidaná hodnota. Ať si AMD klidně nabízí svoje procesory levně, ale myslím si, že každému musí být jasné, že nová mikroarchitektura do které natekly miliardy dolarů a prodávat ji za 250USD - to mi nepřipadá jako ekonomicky udržitelné a AMD bude všechny lepší kousky určitě směřovat do server segmentu, kde za něj dostane mnohem více...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I ty jeden vtipálku.Pokuď někdo neumí za dva roky vyprodukovat použitelné ovladače na grafiky:)))tak je to Intel.Zeptej se nebožáků vlastnící integrované frafiky příznačně nazvané Extreme Graphics:)))Tedy ti stačí 2D grafika tak bež problému.Jakmile ovšem dojde na videa aj.nedej bože 3D větší problematická srágora než toto neexistuje.Nejenže spousta věci jede nehorázně pomalu proti jinym integrovaným grafikám ale co je horší hromada věci pro jistotu nejede vůbec.
Co se týče chipsetu.Budíček chlapče budíček.Poslední generace 6xx a teď 7xx jsou stejně dobré jako obdoba u Intelu.
Suma sumárům,Neplácej kraviny a utíkej oblízat logo Intelu:))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak ty, ale já logo Intelu nelížu. Pokud srovnáváš integrované grafiky s high-end (no u AMD spíše rádoby high-end) grafikami tak to fakt hovoří za vše a je mi tě líto...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samo že nesrovnávám podařené AMD grafiky v celém spektru výkonu( a neboj i highend bude AMD v dohledné době mít,R680)a parodie na grafiky od Intelu(mimochodem,tomu že Intel bude v dohledné době produkovat slušné herní grafiky nevěří snad ani u Intelu):))).Jenom reaguji na to že je obdoba na Pavouka,jednoduše není.nVidia nemá Cpu a Intel zase nemá grafiky.A hádej co je složitější.Napsat drivery pro maximálně ořezané integrované grafiky nebo drivery pro do jisté míry revoluční R600,navíc Ati na ovladačích evidentně pracuje,nemá jako Intel skoro roční intervaly...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.