Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dell Inspiron 14 5406 je univerzální notebook pro práci i školu, domů i na cesty

PR článek
Existuje velká spousta notebooků a většina z nich je uzpůsobena k nějakému účelu. Máme herní notebooky, manažerské notebooky, pracovní stanice, stylové notebooky nebo špičkové ultrabooky. Když ale chcete univerzální počítač, je potřeba být obezřetný, aby vybraný model nebyl až příliš velkým kompromisem, kde za design platíte výkonem, za univerzálnost designem, nebo za výkon cenou a ve výsledku nemáte ani jedno.

Dell nedávno představil jednoho takového šikulu, který udělá radost pod vánočním stromkem všem, kteří podobný typ vyváženého univerzálního notebooku už dlouho hledali. Jde o Dell Inspiron 14 5406 2v1.

Nabízí čtyři flexibilní režimy zobrazení a velkou obrazovku v elegantním, kompaktním provedení. Lehké a odolné šasi kombinuje vysoký výkon špičkového počítače a univerzálnost 14" tabletu. Zvolte si režim stan, stojan, notebook nebo tablet pro maximální pohodlí při sledování filmů, psaní e-mailů či čtení e-booků, ať už sedíte u stolu nebo v křesle. Vybavený je procesory Intel Core až i7-1065G7 11. generace s 8 MB cache, 4 jádry a frekvencí až 3,90 GHz. Grafika může být Intel Xe nebo samostatná Nvidia GeForce MX330, kterou doplňuje dotykový Full HD displej s širokými pozorovacími úhly.

Nechybí ani nejnovější Wi-Fi 6 a spousta užitečných vychytávek od přihlášení jediným dotykem, přes krytku kamery, adaptivní chlazení, které se přizpůsobuje stylu používání, až po Dell Cinema Guide nebo Dell Mobile Connect pro zrcadlení mobilního telefonu do počítače. K tomu všemu jde navíc o stylový kousek v titanově šedé barvě hliníkového povrchu.

Někdy vám ale může být 14palcový displej malý. Není nic lehčího, než k němu připojit ještě jeden monitor. Nabízí se UltraSharp U2421E. Jde o první monitor od Dellu, který je vybaven funkcí ComfortView Plus. Ta eliminuje škodlivé modré světlo a přitom zachovává vynikající podání barev. Pochlubit se může téměř bezrámečkovým 24palcovým WUXGA displejem s poměrem stran 16:10 a 99% pokrytím sRGB prostoru. Do výbavy portů patří kromě USB-C také síťový konektor RJ45, a monitor tak skvěle poslouží jako dokovací stanice k notebooku.

S takovou sestavou půjde lépe od ruky i práce. V dnešní době plné videohovorů proto určitě oceníte také vychytávku Dell Mobile Adapter Speakerphone MH3021P. Jde o adaptér 5v1 s integrovaným mikrofonem a reproduktorem pro kvalitní videokonference. Veškerou obsluhu lze snadno provádět pomocí tlačítek přímo na jeho těle. Do výbavy patří USB-C port (až 90 W) a 2× USB-A 3.1 s podporou rychlosti 10 Gbps a HDMI 2.0, který zaručuje skvělý obraz v 4K HDR rozlišení při frekvenci 60 Hz.

Ať už vás mezi svátky čeká cestování za rodinou, sledování filmů, učení, hraní her nebo práce, pokud tento Dell, třeba i s uvedenou výbavou, najdete pod vánočním stromkem, určitě vám bude skvělým parťákem.