Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Domácí výbava každého kutila: 7 dostupných 3D tiskáren z českého skladu

PR článek
3D tiskárny jsou fenoménem současnosti. Oblíbili si je kutilové, ale i fanoušci, kteří si rádi na poličku vystaví „vlastnoručně“ vyrobené 3D modely. Protože ale tyhle vychytávky většinou nejsou záležitostí několika stokorun, řada z nás si musí jejich pořízení odpustit. Anebo ne? Přesvědčíme vás o opaku! Našli jsme totiž sedm cenově dostupných 3D tiskáren od čínského giganta TomTop.com, který je začal dodávat z českého skladu.

#1 - TRONXY X3

Ultramoderní 3D tiskárna s vysokou kvalitou tisku podporuje celou řadu materiálů. Chybět nesmí samozřejmě dřevo anebo klasické PVC. Tiskárna je hojně využívána v oblasti klenotnictví, stavebnictví, pro komerční 3D tvarování výrobků, pro průmyslový design nebo výrobu vzdělávacích pomůcek. Velikost tisku činí 220 * 220 * 300 milimetrů a rychlost pak 20-150 milimetrů za sekundu. 3D tiskárnu zakoupíte zde za necelé tři a půl tisíce.

#2 - Geeetech E180

Tahle designovka by neměla chybět v pokoji žádného nadšence do 3D modelů. Tiskárna Geeetech E180 High Precision Fully Assembled Desktop 3D Printer vyniká svými kompaktními rozměry a lze ji snadno přenášet. Tiskárna navíc disponuje celou řadou funkcí, od přerušení tisku a uložení na pozdější dobu, až po modulární extruder. Tiskárna pracuje s operačním systémem Windows a pořídit ji můžete za krásných 4 694 Kč zde.

#3 - Anet E10 3D

Výzva pro opravdové nadšence do moderních technologií a 3D metod tisku! Samotná tiskárna je součástí částečně sestavené sady, u jejíhož sestavování si užijete spoustu zábavy. Mezi její největší taháky patří LCD displej, stejně jako podpora 13 světových jazyků. Tiskárna vyniká vysokou přesností a je kompatibilní s různými materiály. Koupit si ji můžete za akční cenu 4 350 Kč tady.

#4 - Tronxy X5

U modelu Tronxy X5 3D Printer vás hned na první pohled zaujme stabilní kovový rám a velká obrazovka, kterou lze po stisknutí knoflíku variabilně otáčet. Tiskárnu není potřeba nijak zdlouhavě sestavovat, je proto připravena k okamžitému použití. Rychlost tisku činí 40-120 milimetrů za sekundu a cena se v současnosti ustálila na 3 892 korunách. 3D tiskárnu můžete pořídit tady.

#5 - Nova3D Bene1 L1121 

Nechce se vám na 3D modely čekat? Pak vsaďte na novinku na tuzemském trhu – model Nova3D Bene1 L1121 Desktop LCD 3D Printer Ultra-high Accuracy Exquisite Printing Result. Díky vysokorychlostnímu tisku (jedna vrstva za 5 - 15 sekund) se stane miláčkem širokého okruhu zákazníků. Když k tomu všemu připočtete ještě její vynikající přesnost, kvalitu tisku, netradiční vzhled a atraktivní barevnost, konkurenta budete hledat jen těžko. Těmto benefitům pochopitelně odpovídá také cena. Pořídit ji můžete za 11 220 Kč zde.

#6 - Upgraded Anet A8 High Precision

Modernizovaná 3D tiskárna A8 DIY i3 3D s funkcí automatického vyrovnání podporuje SD karty a off-line tisk. Tiskárna pracuje s celou řadou materiálů a nabízí nespočet moderních funkcí i vychytávek. Navíc si ji můžete sami složit, což je jedním z dalších benefitů, které ocení zejména nadšenci do moderních technologií. Díky snadnému ovládání je tiskárna ideální pro začátečníky a milovníky 3D děl s bohatou představivostí. Pořídíte ji za příjemných 2 976 Kč tady.

#7 - Anet A8 High Precision

Tahle vysoce úsporná 3D tiskárna s LCD displejem je vybavena pouhými pěti tlačítky pro snadné a intuitivní ovládání. Pracuje s celou řadou materiálů. Tiskárnu si navíc opět můžete sami sestavit. Anet A8 High Precision 3D podporuje SD karty i off-line tisk. Pořídit ji můžete za dostupných 2 976 Kč tady.

Rychlé dodání a doprava zdarma

Již výše jsme zmínili, že všechny výše uvedené 3D tiskárny prodává gigant TomTop.com. Dodávány jsou navíc z českých skladů, což je jistě skvělá zpráva pro české a slovenské zákazníky. Největším benefitem je nejen rychlé dodání, ale také skutečnost, že za dopravné a balné nezaplatíte ani korunu. Veškeré poplatky jsou totiž již zahrnuty v ceně samotného produktu.