Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ECS bude zapékat i grafické karty, začne s GeForce GTX 680

ECS GeForce GTX 680 Black Series 01
ECS se sice pokusila navnadit již před Computexem, ale nepředvedla nic krom dvou renderů, které byly od reality ještě dál než Asusí deska s integrovanými Radeony. Na Computexu ale kartu odhalila…

GeForce GTX 680 Black Series je totiž ze stejného soudku, jako nová řada základních desek ECS Nonstop: Výrobce používá nejen kvalitnější komponenty, ale produkty navíc testuje v horkovzdušné troubě předehřáté na 50 °C. Ačkoli v souvislosti s grafickými kartami může zdát tato hodnota jako poměrně nízká, je třeba mít na paměti, že jde o teplotu vzduchu, kterou karta nasává a nikoli o teplotu GPU nebo napájecích obvodů. Ty mohou v takových podmínkách snadno dosáhnout kolem 90-100 °C.

ECS GeForce GTX 680 Black Series 04ECS GeForce GTX 680 Black Series 03

V ostatních ohledech se karta výrazně nevymyká tomu, co známe z nabídky ostatních výrobců. ECS zvolila vlastní asymetrické duální chlazení (jak jinak než s heatpipe technologií) a jádro GK104 lehce přetaktovala: Základní frekvence by měla být 1040 MHz (oproti 1008 MHz referenčního modelu) - taktem pro GPU Boost se však nechlubí. 2GB paměti zůstávají na 6 GHz, stejně tak i kombinace obrazových konektorů 2× DVI, HDMI a DisplayPort.

ECS GeForce GTX 680 Black Series 02

Zda, kdy a za kolik se karta dostane na pulty, zatím není známo.

Diskuse ke článku ECS bude zapékat i grafické karty, začne s GeForce GTX 680

Žádné komentáře.