Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Flash Lexar s ukazatelem kapacity

Na bezpečné smazání souboru z flash ho nestačí klasicky přepsat, flash má Wear Leveling: blok se jen zneplatní, a data se zapíší jinam, aby se nepřepisovalo pořád dokola to samé místo. Takže je potřeba speciální nástroj, který tohle obejde, a to je (doufám) ten Shredder.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak ta flashka pozna co je obsazene a co volne?
To rozumi vsem pouzivanym filesystemum ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, dobra otazka... zeby stale sledovala, kolko udajov sa zapisuje, a kolko zmaze? Hmm, s tym zmazanim to je ale zase o filesysteme... Tieto veci vlastne maju nieco ako "radic disku"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ten ukazatel mi příjde jako celkem dobrá fičura :)
vůbec bych se nedivil, kdyby se to na těch flashích dobudoucna rozšířilo, nemusí to být jen pomoc pro BFU, minimálně než s flahem nekam vyrazíte, nestane se vám že už je plný něčeho, co ste zapoměli doma stáhnout do komu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTW, vzhledem k tomu využítí E-inku by tam teoreticky dobudoucna mohlo bejt aji číslama vypasáno, kolik je tam přesně volno, datum posledního použítí, ale halvně třeba NÁZEV, což už by určitě nějaký uplatnění našlo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

celkem pekna blbost ja mam na svejch flashkach udelanej Truecryptem vzdy 1 velky zakryptovany soubor a tech par bajtu mimo mi zabira Truecrypt takze by mi slavnej ukazatel kapacity vzdy ukazoval 100% pro lidi co sifrujou svy data je to uplne zbytecny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z TrueCryptem jsem si začal hrát, ale jsem z něj malinko na rozpacích. Když chci připojit vytvořený soubor tak mi to X-krát vynadá, že to není soubor pro TC, že jsem vložil špatné heslo (ačkoli správné) a pak to teda milostivě připojí jako disk.
Mé pokusy udělat přenosný šifrovaný disk je tragoška. Sice se mi na ten disk udělala kopie TC i ten autorun, ale po tvorbě souboru a vraražení do jiného PC bez admin práv, si to můžu tak leda vyfotit. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.