Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce 9800 GX2 - nedotýkat vůbec, nebo jen v rukavičkách?

doslovne: "nedotykajte sa chladiaceho systemu lebo moze vyrobit urcite teplo pri spracovani uloh" - to znie ako taiwancina.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taiwancina, ani velmi nie, skor ako pre Amikov... inak je normalne, ze povrchy ktore maju pri prevadzke viac ako 60C nesmu byt pristupne beznemu uzivatelovi, navyse na nich musi byt ten znak HOT SURFACE.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jojo2: Kdeze taiwancina, ale anglictina, v tomto pripade vasa :-)
"since" v tomto kontexte vety znamena "kedze"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Velké, horké jako kráva a s obrovskou spotřebou - opravdu sen každého hráče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt že jo - roztomilá je zejména představa, že mezi ta dvě vařící hovada zavřu tuner a zvukovou kartu :-)).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo sen každého kuchaře!:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli na tom nepůjdou dělat volská oka, tak nebrat!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na ty dvě grafiky bych už jen položil rohlík z mrazáku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je to trochu OT, tak me nebijte,no ja jednou spravoval nekomu PC, co se stale po chvili provozu vypinalo. Tak me hned napadlo, ze to bude teplotou. No, otevrel jsem case, nedival jsem se a sahnul jsem si na chladic CPU, byl to nejakej Sempron. Hned jsem ucukl, ale to uz jsem mel na prstu vypalenou mrizku od zebrovani chladice. Ten, co to stavel si nedal pozor a do vrtule na chladici vlezl kablik a tak se vubec netocila. Hned jsem to vyndal a nechal chladit. Vlezl jsem do biosu a teplota CPU ukazovala neco jako "°§w". Tak jsem se k tomu vratil asi za 5 minut a ukazovalo to teplotu asi 121°C. Dodnes to PC slape, tomu rikam zahoreni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xox: nechcel som pouzivat nejake vylucne slovenske slova, nejaky cesky citatel sa stazoval ze pisanu slovencinu nevie precitat a tak to preskakuje. "kedze" je v cestine dost nestravitelne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ježiš marjá... proč by bylo "kedže" pro čechy nestravitelné? bratia slováci, serte na to... ti, co nerozumí jsou v menšině... mě je třeba úplně jedno, jestli je příspěvek česky nebo slovensky... mozek si to přebere... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze coskoro tu bude prispevok typu "kamaratova GF5900 mala teplotu 125 stupnov Celsia, prost...! :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nj, slováci vždycky měli pocit, že je češi utlačují. Je to ale jen jejich utkvělá představa. Vlastenecké hodnoty totiž neuznáváme jako vy, je nám to ukradené, vlajku vytahujeme jen když vyhrajeme nějaký ten hokej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lidi, přestaňte, prosím, nesmyslné hádky o jazykových bariérách mezi státy, které ještě nedávno bývaly jedna repuiblika. Češi a Slováci mezi sebou jazykové bariéry nemají a komu to dělá problém, má smůlu a měl by se doučit. To je jako říkat, že Ostravakum nerozumim, bo mluvjej kratce, (a ten dovětěk sem psát nebudu ;-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdar MisticJoe, přesně tak, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdar Machino, já nevím, podlě, mě jsou Slováci, moc skvělí a super, a hlavně mají super, přízvuk, miluju, když je můžu, poslouchat, prostě no!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdar Ladik21, máš recht, nějaká pěkná holka 1990, verze SK asi, je daleko víc během mluvení, sexi, než nějaká pěkná holka 1990, verze CZ asi, prostě no :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ma napadlo, ci by som tie karty pri plnej zatazi nemohol pouzit po drobnej prestavbe ako prietokovy ohrievac vody, pripadne pripojit na vykurovaci okruh v byte a pri hrani budem mat krasne teplucko a karty budu dostatocne chladene.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Verim ze progameri v UT3 by si mohli s 1x 9800 docela pekne vytapet svoje temny nory. Sponzor by jim odpojil topeni a hned by byl duvod trenovat 16h denne. Kdo netrenuje, ten mrzne ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak slovenština nevadí (ne že by měla), i když jí dnešní teenageři nemusí už pořádně rozumět /holt mají dle Wifta smůlu/, a Ládíkovy čárky v českém projevu by měly, prostě no??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tohle varování mají třeba i Sapphire HD2900Pro/GT, a tuším taky pasivně chlazené Asus 8500GT

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>Petko99: Proc pro Amiky? Proc ne treba pro Nemce nebo Holandany? A jinak, pokud by to tam nebylo a nejaky American by se o to spalil, tak v US pravdepodobne neco vysoudi - na Slovensku (ok, i v Cechach) urcite ne, tam ho, mozna slusne, poslou do ri.i. Proste nechapu, co tady v Evrope vsichni maji pro Amikum, kdyby bylo Slovaku tolik jako jich, tak tech blbcu bude take vice a bude jich vice videt.

Sorry vsem za OT prispevek, ale uz me to fakt se.e, jak vsichni poukazuji na hloupost (v jejich pripade spise tupou bezelstnost) Americanu a pritom nevidi za vlastni humna.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>WIFT: Sorry, ale nemas pravdu. Slovenstina, ac ji vice nebo mene rozumime, je cizi jazyk a podle me by se na ni tak melo nahlizet, natoz nekoho de facto "nutit" se ji doucit! Ja jen cekam (mozna marne) kdy se Cesi probudi a konecne vymeni clanky a porady ve slovenstine za ty v anglictine, ktera, troufam si tvrdit, se hodi mnohem vice k dorozumeni po svete nez protlacovana slovenstina. Ale mozna chci moc, Cesi jsou proste zaprdkove, at se potom ale nedivi a necumi jako zevlove, kdyz nekam prijedou a neumi ani najit zastavku taxi na letisti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že to mezi českými teenagery není s tou slovenštinou tak hrozné, ale ve srovnání se Slováky (teenagery) je to doopravdy chabé. Né že bych to považoval za nedostatek, ale čeští teenageři prostě slovensky nepotřebují rozumět, kdežto slovenští potřebují. Už když si zapnu Jednotku alebo Dvojku (či snad Jojku? :D), tak půlka dubbingu je tam v češtině a ten zbytek je většinou tak mizerná kvalita, že spousta Slováků má velký zájem o české veřejnoprávní kanály a Novu (taky se tam načerno vyváží hodně TaT a Gital karet, že? :D). Když pominu obsah tak, struktura vysílání je u slovenské veřejnoprávní televize naprosto tristní. Špičkový film pustí někdy o půlnoci a před to dají nějakou absolutní blbost. Dle mého čistě osobního názoru, jsou české kanály neskonale kvalitnější, než ty slovenské. Teletext na slovenské televizi je kapitola sama pro sebe (ČT1 má vždy pořady od 20:00 na straně 304, Nova na 305, no na Jednotke je to naozaj od 303 po 306, úžasné). Jako takovou technickou odbočku - šíření signálu na vysílače pomocí Astry 1E (nebo 3A) předvedlo svoji spolehlivost myslím 18.1., že? ;).

A to jsme probrali pouze televizi. Takových věcí, odkud Slovensko přebírá Český jazyk od západní velmoci jménem Česká republika je mnohem více... :D :D :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...ale naopak to nefunguje. Já ač slovensky rozumím, tak Slovenštinu jsem naposledy z české TV slyšel, když jsme spolu naposledy hrály fotbal (byl tam český a slovenský komentátor), maximálně semtam je zajímavé při hokeji Česká republika-Slovensko přepnout na dvojku, protože slovenští komentátoři to strašně prožívají - "len sa trel, dva try metry a bol tam!" :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

happymaster: no porovnavanie kvality slovenskej a ceskej TV je dnes myslim dost tazke... ked sa pozrem na to, co chodi v TV (a je jedno ci CZ alebo SK), tak som kolkokrat rad, ze mam comp - idem si radsej pozret nejaky serial (ktory v nasich koncinach nikdy v TV nebude), pripadne radsej pokecam s niekym cez icq ako by som mal cumet do tych kravin co idu v TV (napr. klasicke poobedne telenovely, pripadne 'reality' show typu vyvoleni, superstar a pod.)... tie vecerne filmy su takisto na zaplakanie - bud davaju nieco, co uz davali 10x za posledne 3 roky, alebo davaju nejaku 'zhavu' novinku, ktora bola v kinach uz pred 2 rokmi, takze ju videl kazdy druhy, pripadne je to film, ktory pozeraju akurat tak nastrocne deti... hadam jedina vec, co sa da pozerat su vecerne spravy - tam sa clovek kolkokrat dobre zasmeje, ako niektore stanice dokazu prekrutit fakty, len aby reportaz bola co najputavejsia... no a co sa tyka dabingu - uznavam, ze CZ preklady su povacsine lepsie ako SK, ale ruku na srdce - aj tak to stoji za ho*no... naozaj sa bavim napr. nad tymi SK/CZ prekladmi slovicka f**k, ktore su vsetko, len nie expresivne... pripadne tie dialogy, co vedu 'ghetto cernosi' - maju jedinecny prizvuk a vyjadrovacie prostriedky, ale SK/CZ dabing z toho spravi 'formalnu komunikaciu' (cest vynimkam - napr. taky film How high bol nadabovany docela dobre)...

proste chcem len povedat, ze TV dnes stoji naozaj za nic, takze porovnavat, ci je jedno nic lepsie ako druhe nic, nema zmysel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti slovákům jako národu a lidem, nicméně musím chtě-nechtě souhlasit s HappyMasterem. Na Slovensku je vážně zcela běžné číst a poslouchat české věci, zatímco v Česku na Slovenské téměř nenarazíte. Například druhý nejčtenější IT časopis na Slovensku je český :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>>Bernie&happymaster : IMO je to dane tim, ze je SR daleko mensi trh a i tak nejak historicky jsou schopnejsi akceptovat ceske veci, nez to jde obracene.

>>heh: s tim tak nejak souhlasim, na bedne uz me zaujme tak maximalne obcas CSI Las Vegas a to to jeste musim chytnout :)
Sem tam hodi neco zajimavyho CT1/2 ale kdyz uz u me bezi bedna (byt na kompu) tak je to pak v "polopodkresu" CT24 a sleduju co se deje.
Ale jinak je u me tezistem domaci zabavy-prisunu informaci taky vyhradne comp. Treba zpravy komercnich televizi vyslovene nesnasim, to uz mi neni ani k smichu jako tobe :)

At nejsem uplne OT : Je to docela pekny topeni - ve chvili kdy muj pokoj bez problemu vytopej dva prumerny compy (ustredni topeni je uz tak osm let natvrdo vypnuty a i behem zimy docela fest vetrame), tak s timhle bych mohl klidne vytapet celej byt :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

happymaster: jendotku stvcku to si teda narazil na zlu stanicu-mal by si si /ak je to mozne/ pozret jojku alebo markizu-to uz je trochu vyssi lvl...na jednotke sa oplati pozerat akurat tak s.o.s/nieco ako teletele/ inak dnesna stv je proti +-4-5rocenj super...
ale inak o nasich telkach plati to co pisal heh...
no a cestinu my ani nepovazujeme za cudzi jazyk,filmy v nej su hlavne z financnych dovodov-telka totiz usetri na dabingu,kedze ten je povinny len pre filmy pre deti do 10 ci kolko rokov...
ljelinek:velmi rad by som videl/cital to mnozstvo poradov a clankov v slovencine co u vas vychadza...mozno tak akurat ked pride meky do nejakej relacie...ale chapem ze treba aj nacionalisticke citenie...
no a naopak trebars bozsky kaja je u nas silvestrovskou stalicou a je nam vazne jedno ako hovori
-ktore narody maju k sebe po roznych strankach tak blizko ako nase dva?ziadne ine...
mato1234: to s tym prietokovym ohrievacom vody to ti vyslo, este stale sa na tom rehocem...
sorry za ot ale nedali mi to sa nezapojit do pokecu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TO SOM ZASE ALE SPUSTIL NEJAKY OFFTOPIC "FLEJM"!

ljelinek: no, hlavne dovody potrebneho prepojenia CZ a SK jazykov v praxi je ekonomicka spolupraca statov. Tu predava vela ceskych firiem a nepotrebuju extra ludi na interface/preklad/riadenie pobociek, etc. a naopak. Robosi od Kosic tiez v Prahe nepotrebuju tlmocnika, su tam ako doma, hoci ani po slovensky casto riadne nevedia.

nebyt mna zase by sme kecali len o nejakej GeForce 9800 GX2, a ktovie co to vobec je ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.