Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Gigabyte také nabídne Thunderbolt na svých deskách

Thunderbolt, připojení HDD
Nejen MSI a nejen Gigabyte nabídnou desky s Thunderboltem. O půlnoci jsme si popovídali právě o MSI, nyní je na řadě Gigabyte a příště to jistě bude zase někdo jiný…
Gigabyte ThunderboltGigabyte Thunderbolt

Gigabyte zatím nemá žádnou základní desku, kterou by redakce mohly prohnat testy, ale máme tu slajdy. Ty prezentují výsledky testů, dle kterých se firmě podařilo s Thunderboltem dostat na 864MB/s čtení a 746MB/s zápis, což je jednoduše bomba a dává to celkem jasné vysvětlení, proč se do jednoho Thunderboltího konektoru vešly Anandtechu jak signál pro monitor, tak tři externí úložiště.

Gigabyte ThunderboltGigabyte Thunderbolt

Gigabyte přidává informaci o možnosti řetězit na jedné kabelové trase s jedním monitorem hned šest dalších zařízení. Tak trochu to připomíná DisplayPort a grafiky AMD, ale to není podobnost náhodná, vždyť Thunderbolt v sobě DisplayPort obsahuje a skrze něj dostává svůj obrazový signál onen monitor (ale raději to nyní připomínáme).

Thunderbolt dokáže v aktuální metalické verzi dodávat 10 W výkonu. To samozřejmě vezme za své s budoucí optickou variantou, která bude sice podstatně rychlejší, ale přeci jen jednu nevýhodu fotony oproti elektronům mají.

Od Gigabytu rozhodně čekáme během pár týdnů představení základních desek s Thunderboltem minimálně v rámci rodiny s čipsetem Intel Z77.

Přečtěte si také:

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Gigabyte také nabídne Thunderbolt na svých deskách

Středa, 16 Květen 2012 - 09:50 | petr ib | Jen houšť a větší kapky ;)

Zobrazit diskusi