Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

GNOME 3.18: celkem 25112 úprav od 772 přispěvatelů

Files
Desktopové prostředí GNOME, vyvíjené zejména lidmi v RedHatu, přichází již tradičně po půl roce s novou verzí.

Mezi novinkami nalezneme podporu přímého přístupu ke Google Drive s aplikaci Soubory i v souborových dialozích (otevřít, uložit apod.). Ostatně Soubory dostaly přepracovaný dialog pro otevření/uložení, který obsahuje přístup do „dalších lokací“ a dává solidní přehled o dalších místech pro uložení/otevření dat, ať již lokálních, nebo vzdálených. Dlouho běžící operace jako kopírování souborů jsou nyní indikovány v horní části okna, kde lze rozkliknout detailní výpis. Další novinky zahrnují vylepšené vytváření adresářů, lepší vyhledávání v dialogu pro otevření/uložení souboru, kontextová menu jsou přístupná i při dotykovém ovládání a zlepšila se i přehlednost seznamu posledních souborů.

Calendar 0Firmware Updates

Díky nové iniciativě Linux Vendor Firmware Service, plně integrované v GNOME 3.18, je možné přímo z tohoto prostředí snadno aktualizovat firmwary jednotlivých prvků počítače, včetně odpojitelných zařízení.

Z dalších věcí je tu nová aplikace Kalendář, která se od preview v GNOME 3.16 dostala do finále. Je možno využívat automatickou regulaci jasu, díky podpoře čidel v noteboocích/monitorech, které to umožňují. Přibyla také nová multi-touch gesta a lepší podpora dotyků obecně, novější verze IRC klienta Polari, řada vylepšení v Boxech (správce pro virtuální a vzdálené počítače), nové možnosti ve scrollování (včetně automatického), nová aplikace To Do a spousta dalších věcí.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku GNOME 3.18: celkem 25112 úprav od 772 přispěvatelů

Pondělí, 28 Září 2015 - 12:07 | pemak | Pozri sa na dizajn spred 20-tich rokov a potom na...
Neděle, 27 Září 2015 - 21:15 | sandis | ja neviem, na mna je to strasne biele a pripada...

Zobrazit diskusi