Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google vydává odlehčenou verzi klávesnice. Nároky na RAM sníží téměř na polovinu

http://opengapps.org

https://github.com/opengapps/opengapps/wiki/Package-Comparison

Ne, klavesnici od Google vubec neinstaluju, pouzivam Micro nebo Nano OpenGapps.

Jinak moje vysnena klavesnice:

https://play.google.com/store/apps/details?id=kl.ime.oh&hl=cs

V defaultnim stavu zadny zazrak, ale je to plne konfigurovatelne vcetne umisteni jednotlivych klaves. Neni to zrovna uzivatelsky privetive, ale nic lepsiho jsem nenasel a mohl jsem si vytvorit vlastni klavesnici na miru, ideal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je brutalna, ale vzdal som to, aj ked poslednu instalacku mam i jazykovym balickom len tak, "pre dobry pocit" stale poruke. :D
Mozno by som ju aj realne pouzival, ale najlepsie vychadzam so Swype. Zrejme este navyk zo Symbianu. :)
Kto sa chce pobavit, nech sa paci:
https://drive.google.com/drive/folders/0B2aTd62_bR8QMDRQVldaTDFPdG8
Ak by niekto vedel poradit, ako zlepsit pracu so slovnikom, alebo ako tam dostat iny... Mozno by som jej dal opat sancu. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nároky klávesnice na RAM??? WTF?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Doba se mění a nejemom u google , například Corsair Gaming K70 LUX se svoji sw podporou sežere 150 MRAM,

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To nie je klávesnica, ale program simulujúci klávesnicu.
Niektorí nedokážu pochopiť, že na PC máme HW klávesnicu a na Androide je SW klávesnica. Pripojte si HW klávesnicu a ušetríte 40 MB RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vím co to je, ale vy jste si asi nevšiml, že já mluvím o hw klávesnici k PC a ta i když je hw pro svou plnou funkčnost potřebuje SW, který si ukousne 150MB RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ze len 40mb
windows 98 bezal v pohode s 32mb ram

3mb kalvesnice 37 mb spyware

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Největší výhodou odlehčené klávesnice je, že vyžaduje pro svůj provoz jen 40 MB RAM namísto původních 70 MB."

Takže paměť mainframu velké firmy z konce 80. let vedoucího veškerou agendu desetitisíců lidí je dnes zapotřebí na klávesnici. :]

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, musí se přes nějaký šílený framework připojit na servery googlu, aby mu dokázala posílat data z mikrofonu a převáděla mluvené slovo na text. Pak teda určitě obsahuje několik slovníků pro swype.
Dneska se programy píšou prasácky, koho by napadlo, že GUI pro spotify je psané webovými technologiemi a obsahuje chromium.
Ale není to úplně nový trend, už před dvanácti lety pamatuju instalaci 250MB balastu, aby to přečetlo z tiskárny přes SNMP stav inkoustu a zobrazilo ho to v dialogu. Myslím, že do 250MB se vlezly Windows 98.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kolko ma potom taka kalkulacka? pocitam tak 200MB v RAM :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už je pak použitelnější Maxima for Android. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně je strašné, jak ty aplikace bobtnají. Mám jednu starou Sony Xperii. Má to jen 2GB. Po resetu a tedy zbývá asi 1,2GB, to tehdy bez problémů stačilo, fotky to dělá malé. Dnes jen prostý update nainstalovaných aplikací je schopný ten telefon prakticky zasekat, že se tam už nic jiného nevejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidim ze je dost lidi co parili hry ktere mely klidne 8kB kodu, max. nejakych 48kB na osmibitech, s pekne hratelne, se slusnou grafikou a nezapomneli ze naco takove "jde".
Nebo spise - slo. Pro spoustu lidi to zni jako Sci-Fi, stejne jako by tenkrat znelo 500+GB RAM. Lidi zvladnou neskutecne veci pokud musi. Pokud nemusi, jde to s nimi z kopce.
To plati i (zejmena) mimo IT. Soucasny stav IT(spolecnosti?) krasne ukazuje proc "salamova metoda" je tak efektivni ale to uz jsou hluboke vody, do kterych se nebudeme poustet ;) Jediny protilek je hodne dlouha pamet.

Dnes je "programator" kazdy kdo ma do p****e diru. Na druhou stranu, masovost umoznuje spoustu vymozenosti, ktere by neexistovaly pokud by to delalo jen par "vyvolenech". Tak to proste je.

Jsa znaly problematiky a vedouc co se da spichnout ve 3-4 lidech za necely rok, kdyz vidim stamilionove tendry na buhvijake databazove registry pro stat (ktere stejne nefunguji), neni mi 2x veselo. Ale patri to k dobe. Stejne jako graficka obsluha klavesnice kterou by lepsi stredoskolak spichnul za par tydnu a skoncil s par desitkama kB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda takový odborník nejsem ale nezačíná náhodou ten příběh tak, že se musí přidat knihovna pro systémová volání a ejhle, 20 MB RAM je v hajzlu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co nejspise mate na mysli zavisi od toho zda se linkuje staticky, nebo dynamicky - ale to se bavime o velikosti souboru, ne alokaci pameti. Pamatuju neuveritelne male .COM, evidentne psane v ASM ktere prepisovaly datama svuj vlastni kod ktery uz nebyl treba. To uz je docela extrem.

Alokace pameti dnes spise bude o laxni sprave pameti a'la Java a objektektech (OOP).
Co si alokuje Android pro spravu procesu - nemam nejmensi tuso.
Pokud se klavesnice zpracuje jako objekt a kazde tlacitko jako podobjekt atd. a navaze se k tomu fura balastu + Java tak to skonci tak jak to skonci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.