Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Haswell až na červnovém Computexu, CES ve znamení Ivy Bridge a Ultrabooků

Samsung Series 7 Ultra
Pokud byste čekali, že během CES 2013 prozradí Intel nějaké informace o nové generaci procesorů Haswell, pak vás asi zklameme. CES bude věnovaný Ivy Bridge, Haswell si ještě půl roku počká…

Díky tomu, že se informace dostaly ven únikem interních materiálů Intelu, je můžeme považovat za oficiální (což ovšem neznamená, že může dojít ke změně na poslední chvíli). Současné plány ale mluví o vydání mezi 27. květnem a 7. červnem, což lehce předchází konání letošního Computexu (4. - 8. červen). Můžeme proto předpokládat, že by Intel během výstavy již rád Haswell předvedl, případně ukázal nějaké nové modely strojů jím vybavené.

Haswell desktop launch Haswell mobile launch

CES, který vypukne příší týden, by se novou generací neměl zaobírat a zůstane u Ivy Bridge a nové kolekce Ultrabooků pro letošní jaro ;-). Na prezentaci se chystá například Samsung, který přichystal dvě novinky, jejichž základní specifikace prosákly s předstihem: Series 7 Chronos a Series 7 Ultra.

Samsung Series 7 Ultra
Samsung Series 7 Ultra

První jmenovaný je vybaven dotykovým rozhraním a softwarovou technologií RAMaccelerator, která má formou efektivnějšího využití (až 16GB) RAM zrychlit procházení webu a běh některých aplikací až o 150 %. Předpokládáme, že půjde o řešení postavené na ramdisku. Výška 20,9 mm dává prozradit přítomnost samostatné grafiky, konkrétně nového Radeonu HD 8870M, který se postará o full-HD displej s úhlopříčkou 15,6”. Vše v hliníkovém šasí a s výdrží baterie až na 11 hodin, čemuž odpovídá hmotnost 2,35 kg.

Series 7 Ultra je lehčí Ultrabook s 13,3” úhlopříčkou, grafickou kartou Radeon HD 8570M a rovněž full-HD obrazovkou. Při výšce 18,8 milimetru váží 1,6 kg, baterie má dle specifikací vydržet až 8 hodin běhu. Oba modely samozřejmě pojedou na Windows 8.

Diskuse ke článku Haswell až na červnovém Computexu, CES ve znamení Ivy Bridge a Ultrabooků

Čtvrtek, 3 Leden 2013 - 11:38 | xvasek | Ještě bych si počkal, ale vypadá to, že ta 13...

Zobrazit diskusi