Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

HIS připravuje Radeon HD 7970 s chlazením IceQ X²

HIS Radeon 7970 IceQ X2
Výrobce Radeonů, který proslul hlavně díky několika řadám alternativních chladičů, chystá další novinku. Tentokrát půjde o novou generaci chladiče IceQ X² na Radeonu HD 7970…

Oficiální slajd se specifikacemi chladiče a PCB zobrazuje poměrně rozměrný (především plošně) chladič o rozměrech 295 × 112 milimetrů. Na výšku však zabírá standardní dva sloty. Teplo od GPU odvádí pětice heatpipe: dvě masivní 8mm a tři běžnější 6mm. Aktivní část tvoří dva rozměrné ventilátory, jejichž hlučnost podle slov výrobce vychází o 15 dB níž, než je tomu u referenční karty.

HIS Radeon 7970 IceQ X2

O 17 °C nižší teploty v kombinaci s kondenzátory s pevným dielektrikem a kvalitními součástkami mají zajistit dlouhou životnost karty. Nereferenční napájecí kaskáda má podle HISu mimo vyšší stability přinést i lepší OC potenciál. Papír ale snese vše a realita bývá často odlišná - stačí si vzpomenout, že majorita nereferenčních chladičů a PCB návrhů dopadá co do teplot napájecích komponent hůř než referenční řešení. Jak to bude konkrétně s novinkou od HISu, ukážou až testy. Cena ani dostupnost zatím nejsou známé.

Zdroje: 

Diskuse ke článku HIS připravuje Radeon HD 7970 s chlazením IceQ X²

Čtvrtek, 15 Březen 2012 - 13:52 | junk mail | Pěkné. Ty termo fotografie se mi moc líbili....

Zobrazit diskusi