Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Čínský Huntkey uvádí zdroje FX ve znamení drahých kovů

Huntkey FX500SE
Zdroj FX500SE nabízí výkon 500 W a účinnost 80+ Platinum, FX620M pak 620 W, účinnost bronzovou a modulární kabeláž navrch.

Moc výrobků čínské společnosti Huntkey (se sídlem v Hong Kongu) na českém trhu není, ale kdo ví, třeba se to časem změní a začít by prodejci mohli právě u nové řady zdrojů FX. Hned na začátek musím uvést, že bohužel budu čerpat jen z tiskové zprávy, protože vnitřek zatím nikdo neviděl, kdo to vyrábí můj obvyklý zdroj také neví, a web výrobce se pod náporem návštěvnosti asi zřítil či co, stále jsem se na něj nebyl schopen dostat.

Huntkey FX500SE

Model s nižším výkonem 500 W, FX500SE, by mohl zaujmout zejména tím, že je to v mé známosti jeden z mála zdrojů, který nabízí účinnost certifikovanou 80+ Platinum při výkonu pouze 500 W. Dle tiskovky je osazen pouze kvalitními kondenzátory včetně nějakých polymerů, fakticky samozřejmostí je rezonantní topologie s DC-DC měniči, takže jsem na něj zvědav. Jestli se mi podaří na web Huntkey někdy dostat, schválně je zkusím poptat na jeden vzorek, uvidíme, jestli se mi uráčí vůbec odpovědět, a pokud ano, zda mne pošlou do zadku či co ;-)

Huntkey FX620M

O něco výkonnější model, FX620M, nabízí 620 W. Účinnost certifikovaná sice pouze 80+ Bronze, zato má modulární kabeláž. Opět zde má být osazením japonskými kondenzátory, nejspíš ovšem pouze těch s tekutým elektrolytem. O chlazení se stará 140mm ventilátor, tudíž by hlučnost měla být srovnatelná s FX500SE i při o něco nižší účinnosti. Doporučenou cenu Huntkey v TZ neuvedl.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Čínský Huntkey uvádí zdroje FX ve znamení drahých kovů

Čtvrtek, 7 Únor 2013 - 12:04 | Behemot | Bych se vsadil, že Enermax na tom dělá a vrhne to...
Čtvrtek, 7 Únor 2013 - 11:57 | qido | Jsem docela zvědavej, kdy začne nějaký výrobce i...
Čtvrtek, 7 Únor 2013 - 11:38 | Behemot | Tak, s pevným elektrolytem. Ten je na bázi...
Čtvrtek, 7 Únor 2013 - 11:25 | ANDREW | :-)) .... nějakých polymerů...... ;to budou...

Zobrazit diskusi