Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ImgBurn 2.5.1.0 s hromadou drobných novinek

ImgBurn logo
Opět se budu opakovat, když budu tvrdit, že ImgBurn je současnou špičkou mezi vypalovacími nástroji. Amatérovi zcela jistě nic nezkazí, pokročilému ledasco napoví a zkušeným odborníkům poskytne nepřeberné množství parametrů, které v jeho hlubokých zákoutích najdou. Tři čtvrtě roku jsme čekali na novou verzi, ale téměř třicet novinek, dvacet změn a bez mála třicet oprav jistě stály za to.
ImgBurn 2.5.1.0

V minulé verzi přidaný souborový manažer doznává grafickou úpravu a dá se nastavit, aby zůstával vždy navrchu, velké .img soubory 7,95, 23,3 a 46,6 GB se dají „nakrájet“, aby se daly vypalovat na DVD±R DL, BD-R nebo BD-R DL, dá se zrušit zastavení logování po dosažení 1000 záznamů.

ImgBurn 2.5.1.0 - Disc Layout Editor

Program rovněž podává více informací o médiu (že by to byly označené popisující informace o rychlostech?, starou verzi kvůli tomu instalovat nebudu) včetně Blu-ray, při marném pokusu vytvořit složku se ImgBurn už neomezí jen na suché konstatování, že mu to nejde, ale bude hlásit i důvod, je tu i větší provázanost s Windows 7.

ImgBurn 2.5.1.0 - medium info

Při problémech s ovladači je tu v Nastavení nově instalovaný Reset DMA, který způsobí, že při dalším startu Windows se ATA mechaniky budou znovu detekovat.

ImgBurn 2.5.1.0 - reset DMA

Program už umí číst ISRC (The International Standard Recording Code) a MCN (Media Catalog Number) a to i v některých starších mechanikách, které ne tak zcela chápaly standardizované MCC povely. Je tu kontrola MBR (Master Boot Record) u obrazů HDD, bez kterého nelze dělat bootovací disk, v logu se také zapisuje aktuální rychlost vypalování. Autor dokonce upravil pro některé mechaniky s chybami ve firmwaru kód aplikace tak, aby tyto nesnáze ImgBurn řešil za ně (LG, Liteon). Po vzoru dalších programů, i ImgBurn nabízí při instalaci další lištu do prohlížeče, jde to ale zakázat, stejně tak jde při instalaci zakázat, aby se resetovalo nastavení programu (už to nehlásí jako zprávu).

ImgBurn 2.5.1.0 - Ask toolbar

Zájemci se mohou pokochat celým seznamem novinek, změn a oprav, my ještě přidáme odkaz na stažení a konstatování, že se jedná o program, který je zcela zdarma (podobnost s bájným DVD Decrypterem není vůbec náhodná ;-).

Tagy: 

Diskuse ke článku ImgBurn 2.5.1.0 s hromadou drobných novinek

Pátek, 26 Březen 2010 - 11:36 | Lubomír | Používal som na XP legálne zakúpené krabicové...
Pátek, 26 Březen 2010 - 07:17 | Karloz | Já už dlouho nepoužívám nic jiného než Imgburn,...
Čtvrtek, 25 Březen 2010 - 18:43 | bakamono | Jak si stojí ve srovnání s CD Burner XP?
Čtvrtek, 25 Březen 2010 - 13:52 | Aleš Stárek | Bez trápení se přiznám, že po několika...

Zobrazit diskusi