Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Broadwell uveden, jeho cílem jsou mini PC a All-in-One sestavy

V ceníku nejednoho výrobce sestav už lze narazit na desktopové počítače vybavené Broadwellem.

Desktopové modely Broadwellu jsme už rozebírali několikrát, a tak mnohé bude jen rekapitulací. Přesto je na místě se k nim vrátit, postupně se totiž začínají objevovat ve specifikacích sestav velkých výrobců. Desktopové Broadwelly jsou specifické tím, že většina modelů nese BGA rozhraní a bude napevno přiletovaná k základní desce. Možnost výměny přinášejí LGA 1150 modely - prozatím jsou známé dva konkrétní: Intel Core i7-5775C a Intel Core i5-5675C. I když jde o top-modely disponující odemčeným násobičem, nejsou tu proto, aby překonaly odemčené Haswelly Devil’s Canyon, ale spíš aby v rámci 65W TDP (které lze snížit na 37W) nabídli vyšší grafický výkon (Iris Pro 6200 se 48 EU) a lepší podporu pro video.

Broadwell Slide 02

Tomu odpovídá i cíl. LGA Broadwelly nemíří na klasické high-end hráčské desktopy, ale jak Intel avizoval již v prvním kvartálu, budou díky výkonnější grafice a sníženému TDP cílit na All-in-One desktopy a mini PC. Od Iris Pro 6200 vybavené 48 výpočetními bloky a eDRAM pamětí máme očekávat výkon 100× vyšší než jaký nabízely integrované grafiky Intelu v roce 2006.

Broadwell Slide 01

Uživatele, kteří při výběru LGA procesoru hledí prvořadě na procesorový výkon, odkazuje Intel svojí roadmapou na řadu Skylake, která bude k dispozici koncem letošního léta. Procesory Core i7-6700 a Core i7-6600 nebudou omezeny 65W TDP, ani neponesou velké GPU s eDRAM; půjde již o plnohodnotného nástupce řady Devil's Canyon. Krom procesorového výkonu nabídnou i bonus v podobě plně hardwarové podpory 4k videa (tzn. přehrávání při nižší spotřebě).

Zdroje: 

Diskuse ke článku Broadwell uveden, jeho cílem jsou mini PC a All-in-One sestavy

Středa, 6 Květen 2015 - 18:14 | del42sa | do stejné kategorie bude spadat i nové Carrizo...
Středa, 6 Květen 2015 - 15:50 | Kert | Já už jsem marnej, už se v tom prostě nevyznám....
Středa, 6 Květen 2015 - 14:41 | BTJ | Cili furt se nevi kdy bude LGA skylake s iris pro...

Zobrazit diskusi