Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel: Budeme spolupracovat s inovativními značkami jako UMC

Zvláštní vyjádření, opravdu. Bylo by zajímavé, kdyby se Intel inspiroval u číňanů, kteří se kvůli americkému embargu snaží dohnat TSMC a dle různých zpráv se jim to i (údajně) daří. Ale UMC, jsou Taiwanci a jak uvádí článek se zastaralou technologií...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

epitom inovacie? etalon inovacie? epitaf inovacie?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak byl proste jen slusny. Nemohl napsat "hledali jsme nejaky levny zpusob genericke vyroby u drbanu s velkou halou,kde bysme mohli delat na zaostale litografii podlozky pro nase super cipicky"

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

intel lze, protoze je slusny.. cool.. ((:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel? Ne. Ten clovek,jako osoba,ktery to rekl,ten byl proste jen slusny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netušil som že aj UMC má špičkových reklamných mágov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty půjčil Intel. Určitě to je nedílná součást dealu :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prečo mám pocit, že žijem v inom desaťročí ako žijem?

22. 4. 2002
Další náznak najdeme ve spolupráci AMD s UMC. AMD totiž už dříve spolupracovalo s Motorolou, mimo jiné společně vyvinuli SOI a 0,13 mikronovou technologii. Jenže proč by AMD šlo do výroby s UMC, když tu má Motorolu? Důvodem může být fakt, že 0,13 mikronová výroba vyvinutá s Motorolou není tak dobrá, takže spojení s někým, kdo již má 0,13 mikronů pod palcem není od věci.
Pravděpodobně k tomu AMD dospělo tak, že mu UMC zkusilo cvičně vyrobit Thoroughbreda a společně pak zjistili, že i při zvětšení L2 cache zůstane zachována dobrá výtěžnost.
https://diit.cz/clanek/stripky-o-amd-0

23. 1. 2003
A pokud jde o procesory Barton, o jejichž výkonu jsem se pro změnu rozepsal v úterý, tak u těch se zatím hovořilo o tom, že je pro AMD bude vyrábět UMC. Jenže AMD má momentálně tak malý odbyt, že je schopna i tyto procesory vyrábět v drážďanské Fab30. UMC je sice připravena je začít vyrábět kdykoliv, ale záleží jen na AMD, jestli a kdy k takovému kroku přistoupí, nebo bude-li schopna produkovat všechny procesory sama.
https://diit.cz/clanek/amd-ma-lepsi-vyteznost-u-thoroughbredu

Čipset AMD 690G bude vyrábět UMC
14. 12. 2006
https://diit.cz/clanek/cipset-amd-690g-bude-vyrabet-umc/19838

ATIC prý usiluje o UMC
8. 1. 2010
ATIC (Advanced Technology Investment Company) je většinovým podílníkem společnosti Globalfoundries, která vznikla z výrobních závodů firmy AMD a založila jí vláda Abú Dhabí. Už v září si koupila ztrátovou Chartered Semiconductor Manufacturing, k jejímuž začlenění do ATIC došlo ke konci minulého roku. Naftoví magnáti mají asi stále peněz dost, protože čínsky psané noviny Economic Daily News totiž s odkazem na nejmenovaný zdroj z okruhu finančních investorů včera napsaly, že po Chartered Semiconductor Manufacturing usiluje ATIC také o získání UMC (United Microelectronics Corporation)
https://diit.cz/clanek/atic-pry-usiluje-o-umc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je marketingový spôsob pre cestu do zadnej časti tela. Pat boy už raz urazil TSMC, tak teraz sa tomu chceli vyhnúť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

i tak mohli pouzit neco co dava smysl a zaroven je pravda.. o umc mohli rict ze je to zkusena firma, spolehlivej partner, zavedena znacka.. ale inovativni fakt neni uz 24 let.. to vypada, jakoby ten marketak o umc cet naposled v roce 2000 kdy jako prvni vydala 130nm proces.. (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak tu padlo, je to cesta do zadní části. Podlézání chcete-li a pokud bude výsledkem oboustranně výhodný obchod, tak účel světí prostředky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ví jestli nekdo z akcionářu, nebo majitelů TSMC nemá i kacie UMC. Pomož UMC a my pomužeme vám. Asi by nevipadalo dobře, kdyby přímo TSMC pomohla UMC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nespatřuji žádnou výhodu. Intel si to mohl klidně objednat třeba u GF nebo Samsungu, a UMC si to mohlo za relativně malý peníz "pronajmout" a dostat se tak na 12nm s minimálním úsilím a hlavně rizikem.
Osobně bych to typoval na tunel jak z Intelu vyexpedovat nějaký ten dolar ven. UMC protočí peníze a za odměnu dostane nějaký ten bussiness.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těžko říct, jak to je. Taky je možné, že Intelu dlouhodobě prostě vyplatí kvůli koncové ceně takto UMC pomoci. Ve stylu, uděláte to hodně levně, protože jinak by jste se na lepší výrobní proces nedostali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.