Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel chystá čipset B43

Introducing the Intel B43 Express Chipset

Zdá se vám označení „B43“ pro čipset trochu netradiční? A uhodli byste, pro které procesory bude určen? Ne, nebojte, Intel Core i7 to nebude, B43 bude zjednodušeně řečeno „SMB variace na Intel Q43“, tedy čipset určený pro počítače, které si bude kupovat kategorie zákazníků spadající pod tzv. „Small & Medium Business“, tedy po našem malé a střední podniky (pročež se již nějaký čas používá zmíněná zkratka SMB, neplést s SMBus ;). Párovat se bude s jižním můstkem ICH10D a z mimo jiné z něho budou vycházet vlastnosti čipsetu.

V severním můstku bude integrovaná grafika GMA (pravděpodobně) 4500, podporovány budou procesory s až 1 333MHz sběrnicí, přítomen bude DDR2-800 a DDR3-1066 paměťový dvoukanálový řadič. Z funkcí vhodných pro firmy to pak budou cosi pro správu s názvem Intel Standard Manageability, (i když oproti Q43 a Q45 v tom bude nějaký rozdíl), což není totéž co Active Management, rovněž můžeme zapomenout na TPM. Zajímavostí má být též jakýsi Intel Upgrade Service, moc informací k tomu ale není (vlastně prakticky žádná kromě toho, co je na obrázku). Jižní můstek ICH10D je příbuzný svými schopnostmi v oblasti úložiště spíše se základním ICH10, takže zapomeňte na Intel Matrix Storage. V neposlední řadě nebude tato řada součástí tzv. SIPP. Vzorky by měl mít Intel k dispozici v prvním týdnu v září, produkce ve velkém má začít kolem Vánoc a uvedení v prvním kvartálu příštího roku.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel chystá čipset B43

Úterý, 12 Srpen 2008 - 10:29 | Radim Horácek | Stejně budou všichni dělat desky s G43/G45 a na...

Zobrazit diskusi