Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel Core i7 na 2,93 GHz jako model 940?

CPU-Z: Intel Core i7 940

Jestli už někdo tuší, jaká budou modelová čísla připravovaných procesorů Core i7, prvních z rodiny „Nehalem“, pak jsou to asi francouzští tvůrci známého programu na identifikaci procesorů CPU-Z. Na čínském Hardspell.com se objevil screenshot ukazující jednu takovou identifikaci pomocí verze 1.47, která je od 27. srpna k dispozici ke stažení a jejíž novou vlastností je právě identifikace procesorů Core i7 a Core i7 Extreme. Na obrázku je vidět označení 2,93GHz modelu jako Intel Core i7 940 a my nyní můžeme debatovat nad tím, zda si z nás někdo střílí, nebo jde o autentický snímek.

V době, kdy Intel představil značku Core i7, se na čínském HKEPC objevil náznak modelového číslování, který hovořil o tom, že tyto první „Nehalemové“ procesory ponesou číslování řady 900 (na HKEPC vyšla tato informace už o den dříve, než ji vypustil formou tiskové zprávy sám Intel, čínští redaktoři tedy možná dali řeč přímo s někým z tábora). Model 940 tedy přinejmenším vychází ze známých informací, což opět nemusí vzhledem k původu screenshotu i údajů o modelovém číslování nic znamenat. Proti pak hovoří dvě věci: jednak se nám nezdá úplně moudré zničehonic zjednodušovat modelové značení procesoru, který oproti předchozí generaci přichází s dalšími novými vlastnostmi (tedy zejména integrovaným paměťovým řadičem) a v neposlední řadě modelové číslo 940 jsme tu už měli, neslo jej dvoujádrové Pentium D. Nicméně ani tyto domněnky nemusejí nic znamenat, konečné rozhodnutí je zkrátka na Intelu a jsme si jisti, že v dohledné době, nejpozději pak v listopadu, se vše vyjasní. Ale alespoň máme o čem diskutovat ;-).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel Core i7 na 2,93 GHz jako model 940?

Pondělí, 8 Září 2008 - 18:34 | Anonym | Další screenshot se stepping 4... hmm, už byl...
Pondělí, 8 Září 2008 - 14:39 | Anonym | Takze aj Franck vravi ze to bude asi pravy vystup...

Zobrazit diskusi