Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel ohlásil novou 28jádrovou HEDT platformu (Cascade Lake) na konec roku

Juknete na Steva: https://youtu.be/tRH0-QwhvVQ Tohle neni nove cpu a kecy jako ze to dosahne realne frekvence 5ghz na vsech jadrech. Kravina. Tohle demo bylo specialne chlazeno aby dosahlo tohohle vysledku. Zadny vzduch nebo vodnik. Cpu take neni s nejvetsi pravdepodobnosti nove ale 'repas' starsiho xeonu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vodník to byl, jen v něm kolovala kapalina podchlazená na 4°C

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a na netu lze najit dost podrobne informace o tom chlazeni. Samotny chladici system ma >1kw spotrebu :)))

Cele je to brutalni PR stunt, bud pro investory, nebo na odrazeni potencialnich zakazniku noveho 32 jadroveho Threadripperu.

Staci pouzit mozek, soucasne 28mi jadra bezi na 2.5ghz a zerou 200W; aby mohlo 28jadro bezet na 5ghz s rozumnou spotrebou (treba tech 200W), by museli udelat skok nekolika generaci vyrobniho procesu. Ohlasovat muze Intel co chce, realne 5ghz na 28 jadrech mit nebude, leda tak turbo na 1 vterinu...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Je na case zmenit Gops/s na jednotku Tops/day :) at vidime jaky to ma potencial pri 24/7 provozu :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslis tech 15s potrebnych na dobehnuti cinebench ?
Pouhy PR stunt ukazat ze tem procesor muze (po dobu nekolika sekund) bezet na 5GHz ale realne pouziti nulove.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trošku mi to připomíná: "Když vy přistavíte,tak mi to požeme o štok, když vy břizolit tak my kachličky, a když vy inženýrku, tak my.......! To budete koukat!!!"

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Konkurence vyleze s tezí že konečně plně využijí socket co proti vám za poloviční cenu na stejný výkon používají, tak vezmete 8719$ CPU, vyberete nejpovedenější kousek za poslední půlrok, trošku ho coby výrobce v továrně otuníte aby vydržel běžet ty 3 minuty slávy se speciálním chlazením a role technologického lídra je opět na půl roku zachráněna :-).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Doufám že mezi jádrem a rozvadečem tepla bude pořádná porce pasty šedivky, za ty prachy :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co my víme, třeba se její výparné teplo významnou měrou podílelo na ochlazování die během 15 sekund 5 GHz frekvence :-D.
A místo aby uživatelé Intelů byli rádi a vděční, že mají od výrobce aplikovanou stejnou pastu jakou používají i prestižní CPU za 8700 doláčů, ještě se pošklebují...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dokym nebude mit Intel sve procesory pajene, muze uvadet i 100 jaderne produkty na 10GHz chlazene antihmotou, ja si jednoduse procesor ktery si mezi jadra a odvadec tepla(IHS) masti pastu a jeste k tomu silne nekvalitni jednoduse nekoupim, to co udelal s aktualni HEDT radou Skylake - X, ze ji orizl cache na nesmyslnou velikost a s tim ji zacal pastit, nech si laskave ten svuj 18 jadernej zmetek navic bez zadane funkce ECC pojebe a ted se omlouvat nebudu, jako vysolit za procesor 2000 dolacu a jeste se prosit na X299 platforme Intel-u, platit si za dodatecnou aktivaci RAID-u pro NVMe disky, tak to prr, to jednoduse nee, nech jde do píči, co se tyce 4 jadra Kaby Lake - X ktere vyzadovalo specialni X299 fosnu kuli napajeni, RAM-ce a PCI-Express, tak to byla ukazkova prasecina ktera zatkoukla klinecek do rakvy tehle HEDT platformy, Intel zkousel co trh dovoli a trh se mu na jeho nesmysl vysral.

Najednou sou ty ospevovane ctyrjadra za 400€ silne zastarale a prodrazene, najednou kdyz prisel Zen a AMD s rychlosti vali 8, 16 a 32 jadra pro consumer s polovicni cenou, navic na modernejsim vyrobnim procesu a o hodne nizsim TDP, najednou i u Intel-u na cas vysadili prasky ale jenom na cas i kdyz k tomu berou neco jineho a uvadeji s pompou az 28 jadra, jenze to bude zbytecny nakolik zas bude nutna nova fosna, jestli to navic bude znovu nepajene a bez ECC muze si to Intel otevrene pojebat a cena? tipuju za to 28 jadro 2400 dolacu, jestli AMD uvede 32 jaderny ThR za 1600€(16 jaderny 1950X se prodava za 850 - 930€), nebude to kto jednoduse kupovat protoze mene penez, vic jader, k tomu jadra pajene, podpora ECC a RAID pro NVMe hovori jasne za ThR od AMD, co chce v tomhle ohledu Intel udelat nevim, ale nakolik je silne nenazran nebudu daleko od pravdy.

Moderni ctyrjadro AMD Ryzen 3 2200G navic s Vega grafickou stoji 90€, je nutno neco vic k tomu napsat? da mi vic 4 jaderny Coffe Lake? ne, naopak horsi grafiku, vyssi cenu a nutnost nove zakladni desky, samozrejme pastu a oficialni frekvence RAM je nizsi, AMD jasne vede.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím zda budou u Intelů nějak masově předělávat CPU za 8700 $ na CPU za 2400 $...:-) Já bych jim přiznal prvenství v oficiální firemní propagaci silně přetaktovaného 1 kusu CPU, které si nikdo nemůže koupit, což je myslím novum současného trhu. Zatím overclockeři byli nadšenci co zahodili záruku do koše a ne markeťáci ale holt asi je nová postfaktická doba fake news a lží všude, tak se může s výsledkem mávat na Facebooku jako se zjevenou Pravdou :-) Být AMD, tak bych si vybral nějaký ten EPYC, trošku ho poladil dusíkem a udělal obdobný "test." Vypovídací hodnota žádná ale COOL faktor maximální... A na 6 GHz!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Odmítnutí Intel přežije, tak či onak byste nekoupil ani v případě pájení. Zbytek odstavce obsahuje vybrané teoretické argumenty zaujatého žalobce. Mimochodem, dotázati se na podporu ECC pamětí v režimu ECC, znamená, že místním moralistům (kam řadím i Vás) spadne brada a člověk se dočká leda tak "mělo by to fungovat, ale já o tom nic nevím a ECC nikoho vlastně nezajímá". Pro osvěžení paměti rád připomenu příslušné komentáře, ze kterých se nevylžete. Hlásím se k 1‰ uživatelů, kteří svůj Threadripper skutečně kombinují s ECC pamětí (ve skutečně funkčním ECC režimu), protože nechtějí své mnohahodinové výpočty opakovat, nebo mít velké panorama vylepšené fenoménem corrupted pixel. Nelze se nezeptat na poměr žvanilů o ECC vůči skutečným vlastníkům/provozovatelům této kombinace.

Neřekl bych, další zbožné přání místních teoretiku, podle kterých 32 jader je tak akorát na Chrome. V praktickém použití nejsou procesory Intel podřadné a dosahují výborných a mnohdy jednoznačných výsledků. Samozřejmě, místo žvanění s benchmarkem, zkuste někdy skutečný svět skutečného software. Budete velmi nepříjemně překvapen. Jen tak mezi řečí, osobní 1920X nepodává o nic lepší výsledky (single), než starý dobrý 4930k - sebemenší změna ve struktuře konstrukce, volných ploch ... nebo jen nepatrná změna ve fotografii, trvá prakticky stejně, jako 4930k. Naopak drtivé výkony podává ve úlohách FEM (např.: hydrodynamické a hydrostatické výpočty) a stejně tak při hromadném exportu fotografií. Střet reálného světa nebývá příjemný. Možná bystě měl zkusit vysvětlit firmám, jako Raytheon, aby příště pro své vývojáře (tedy i naše oddělení) nekupovala pracovní stanice s dražšími procesory Intel Xeon W-2125 (pozn.: HyperThreading se nepoužívá), o svátcích se zatíží až 2 jádra (vlastní výpočet vytěžuje 1. jádro a zbytek potřeby pokrývá 2. jádro s minimální zátěží). Rozumný člověk si vybírá pragmaticky v souladu s uspokojením vlastních potřeb, nikoliv podle toho, co úderné komando teoretiků z Diit považuje za jedinou pravdu.

Jen další žvásty se snahou se zalíbit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.