Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel předbíhá AMD, představil Max Series: Ponte Vecchio a Xeony Sapphire Rapids

Tak co jineho Intelu zbyva, nez aspon ohlasovat lepsi zitrky, kdyz mu AMD valcuje prodeje v serverech..
Jinak ty specifikace konfiguraci a ulohy, ve kterych to je rychlejsi, to je uz docela i humorne, jak je to vagni.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Zase jedna jItrnice jakou svět neviděl.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Na druho stranu, to HBM by mohlo delat tyhle CPU, az jednou vyjdou :) , pro urcity typ uloh docela zajimave.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

zajimavy urcite, ale chce to nejdriv poradnej vykon, kterej je limitovanej ddr5, jinak to zveda vic cenu jak vykon.. proto to intel srovnava s ddr4 procakama, protoze ddr5 maj z podstaty 2x vyssi bandwidth.. pokud vim, tak amd krom v-cache chysta i hbm3, snad se zen5..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, X3D verze AMD by mohla fungovat podobne nebo mit podobny efekt nekde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Paměťové moduly IBM umí jak DDR, HBM i GDDR konfigurace podle požadavků na rychlost či kapacitu. Takže Intel a AMD v tomto jen dohání Power 10.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"aby se Intel se zpožděnou generací výpočetních produktů blýsknout před akcionáři"... já nevím, ale snad všichni akcionáři Intelu nejsou úplní idioti aby si nevšimli, že marketing jejich dojné krávy je založen na "přiohýbání reality" a vlhkých snech markeťáků, nikoliv na zkušenostech z posledních let, které by ukazovaly že se marketingu Intelu dá věřit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Akcionar nema principielne znalosti, aby mohl nejake technicke aspekty brat v potaz. Od toho jsou pak "konzultanti" a "poradenske firmy", ktere delaji vyhledy, kde snad nejake technicke aspekty i v potaz uz berou. Na tyhle reporty pak 'cumi' akcionari.
Jinymi slovy, i tahle vyjadreni muzou (a podle mne maji) na akcionare vliv, minimalne do doby, doku maji stale "viru" v danou firmu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No, asi bude fakt, že běžný akcionář nesleduje, zda firma své sliby a plány dodržuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Běžný akcionář to pravděpodobně sleduje přes hospodářské výsledky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem akcie nějaké ovocnářské firmy ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Drtivou většinu akcionářů zajímají dvě položky. Cena za akcii a dividenda z jedné akcie. Navíc spousta akcionářů velkých firem ani leckdy nemusí vědět že mají podíl v nějaké firmě, protože je to pod jejich rozlišenovací schopností, oni dali peníze do fondu nebo nějakému vlastnímu investičnímu agentovi a důvěřují, že ví jak s těmi penězy naložit. Zajímá to velké investory kteří případně mají ambice do řízení takové firmy zasahovat třeba tím že se nechá nominovat do správní rady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ona je to kupodivu lepší strategie, než si hrát na dalšího Warrena Buffetta. :-) Dnes už má téměř 50% asset managementu na starosti pasivní správa (indexové investování), takže investiční agenti přicházejí dost zkrátka a výsledky jsou tak ve většině případů lepší oproti investování s manžéry fondů, tak i při individuálním výběru akcií (stock picking).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh.. me to prijde jako debilci, co prijdou do diskuse hned po zverejneni clanku nebo youtube videa aby mohli napsat ''first!'' nebo ''prvni!''.. ale vic nemaj co rict.. ((: tak to intel oznamil prvni.. vykonem ale skonci posledni.. ((:

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pokiaľ ide o marketing, tak tam Intel predbehol aj Horsta Fuchsa.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Takže reálně akcelerátory v únoru, procesory nejdřív v říjnu... A to jsem optimista.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Intel malinko pozapomnel, ze AMD ma clustery Epycu s GPU, fungujici jako jeden celek, ktery tuto splacaninu prevalcuje v efektivite i vykonu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Intel se dostal v inovacích před AMD. Když vidím ta čísla a celkové možnosti, tak bych jako čekatel na výkonné APU brečel. Udělat prodejně úspěšné a pro výrobce ziskové APU s 4-6-8 GB HBM není nic nereálného, jenže se víc vydojí na herních zoufalcích přestřelenými cenami dedikovaných grafik. RX 550 za víc jak 3 litry, 1050 Ti 4G za 5 litrů - no neber to, to musí být vejvar.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

'' Intel se dostal v inovacích před AMD. ''

vtip stoleti.. chiplety 3,5 roku po amd a navic jenom na papire, s hbm taky prisla prvni amd, k tomu par cherry-picked cisel a intel je hned kralem inovaci.. ((:

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

HBM u AMD byl u běžných produktů neúspěch, protože se od toho uteklo. Tam kde by to mělo smysl a bylo to hodně inovativní (nebál bych se napsat revoluční), tak to udělat neumí-nechtějí.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Protože lidi jako ty jim to nezaplatí. Chcete high-end za cenu low-endu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost.
Ty si asi neuvědomuješ ty možnosti toho hypotetického výrobku. V tenkém notebooku by to byla špička za kterou by si AMD mohla říci víc. V desktopu záleží víc na kapacitě HBM, ale takový jeden obdélníček pod heatspreaderem s 16 GB HBM by oslovil i některé profíky. Zmetci nebo od začátku levnější kusy by se mohli nacenit s přihlédnutím, že není třeba dedikovaná grafika za 5 tisíc. Výrobek do desktopu za 8-12 tisíc není lowend a v notebooku klidně za 15 taky není.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Úmyslně kvůli tomuhle jsem napsal „u běžných produktů".

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Definuj běžný produkt - a pak ho srovnej s tím, kde ho Intel plánuje použít ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„HBM u AMD byl u běžných produktů neúspěch, protože se od toho uteklo“

Krátká paměť. Výrobce pamětí tehdy postihla krize, DDR a NAND prodávali téměř bez marží, takže se rozhodli, že z HBM udělají high-end s vysokými maržemi, aby si zajistili příjmy alespoň na něčem. Vývojový cyklus se prodloužil, aby z každé generace vytřískali víc. Zrušily se projekty, které měly HBM dostat do nižších cenových segmentů (např. tzv. low-cost HBM od Samsungu). Důsledkem toho bylo, že se HBM staly rentabilní jen na produktech, které se prodávají v cenové relaci tisíců až desítek tisíc dolarů.

Takže „běžné produkty s HBM“ jsou oxymoron.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jednou krize, navždy krize? Napíšeš mně tyhle důvody i za 5 let?
Vega 56 s 8 GB - $150 on HBM2 and $25 on the interposer.
To je tehdy, na tehdejších zaostalejších technologiích, 5 tisíc Kč za celý paměťový systém na téměř highend kartě. Cena za GB musela hodně klesnout a paměťový subsystém by mohl být méně mohutný.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„Napíšeš mně tyhle důvody i za 5 let?“

Nechápu smysl otázky. Co jsem popsal, je historický fakt, na kterém nic nezmění ani časový odstup 5 nebo 50 let. Z HBM je high-end, levné HBM neexistují. Z toho důvodu AMD změnila směr vývoje a investuje do vývoje řešení postavených na bázi cache, komprese ap.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Z hliníku se taky stal highendový materiál pro mobily a notebooky, ale tak nějak uměle. Cena hliníkové slitiny je u těhle výrobků směšná. Zvětšování cache přímo v GPU je ta úplně nejdražší cesta. Na začátku HBM bylo AMD aktivnější a ty levnější HBM by klidně poptávalo i s pomocí financí, ale tehdy to byl začátek, tak věřím, že to bylo těžké. Dnes by AMD zase mohlo být aktivnější.

Apple M1 ukázal možnosti, i ten Intel s iGPU Radeonem byl zajímavý pokrok, tenhle Intel je hodně inovativní (potenciál je obrovský) a leader v oblasti herních APU AMD se smíří s pokrokem na úrovni DDR3-DDR4-DDR5?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No právě HBM je high end protože AMD narazilo že v levném customer produktu může použít výrazně levnější řešení aniž by to mělo jakkoli dopad do výkonu.

Ale pamatuju jak s tím AMD začalo jak spousta lidí měla promočený textil, když konkurence vydala produkt bez HBM tak že jak si to mohl někdo dovolit a jak si lidi bez HBM už nikdy žádnou grafiku nekoupí... A dnes po tom ani neštěknou...

A to stačí kouknout na další Async compute, Vulkan, DX12, modly AMD fans... Dnes po tom nikdo ani neštěkne.

Fanatizmus některých je prostě zarážející.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

„jak si lidi bez HBM už nikdy žádnou grafiku nekoupí"

Musím se trapně přiznat, že tohle byl i můj názor. Bohužel ta volba nakonec neexistovala, ale aspoň štěkám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jiříku, štěká dnes někdo po G-sync, 3D brýlích a milionu dalších zelených hovadin? Ne, co? Ale to jsou tvé modly, na které ty jako jeden z extrémních fanatiků nikdy nedáš dopustit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"to jsou tvé modly, na které ty jako jeden z extrémních fanatiků nikdy nedáš dopustit"

Dokázal bych připustit třeba RT, DLSS, ale G-Sync a 3D brýle? Asi myslíš VR...

VR... Neznáš můj názor? Připomenu ti ho.. Až to bude v balení velkém jako dioptrické/sluneční brýle tak to možná budu mít zájem vyzkoušet ale mám problém nosit sluchátka, natoř VR headset

G-Sync... G-Sync ani FreeSync nebo jakoukoli formu adaptivní synchronizace nevyhledávám, u mě najdeš monitor nastavený na 60Hz a VSync a triple buffering ať to má pořádné latence.

Co naopak budu skutečně hájit je LPTO. Proč mít třeba při zobrazené ploše nebo statickém obsahu 60Hz, když to může být jen 1Hz a když se na obrazovce něco začne hýbat, refresh se přizpůsobí. Třeba na 24 nebo 30Hz u přehrávání videa, přiskrolování půjde na 60... Při psaní třeba ve wordu to klidně bude 10Hz... Ale LPTO asi nebude pro tebe zajímavé protože záleží na displeji a systému, případně aplikacích které systému řeknou jaký refresh rate má systém použít. Není to o grafické kartě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Fanatizmus některých je prostě zarážející."
.. ty jsi se rano koukal do zrcadla co?
:D
ps: neni nad evergreeny typu GF 1080 je 1080p karta v dobach, kdy se kupovala i na 4k ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

AMD od HBM neuteklo, akcelerátory řady MI2x0 je používají.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Doporuč mně nějaký BĚŽNÝ PRODUKT od AMD s HBM. Něco jako byla Vega 56/64.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tam se nevyplatí, Vega a hlavně Vega 20 se ještě dlouho dávala do Maců a ještě minimálně loni šla koupit i do PC ale ne v běžných obchodech. Tak kde prodávají pracovní stanice a servery a komponenty k nim. Ale je fakt, že jsem se delší dobu nedíval.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč se nevyplatí? Protože to někdo bez jakýchkoliv čísel tvrdí?
Vega 56 s 8 GB - $150 on HBM2 and $25 on the interposer. To je 5 litrů za celý paměťový systém co je pro APU zbytečně široký a který by šel pro část výrobků zredukovat i kapacitně. Dnešní nejvýkonnější iGPU umí max. 2GB VRAM.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby GDDR nebyly na implementaci levnější, asi by AMD u HBM zůstalo, mám pocit, že s druhou generací HBM čipy dost zdražily.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já neříkám, že jsou HBM levnější než srovnatelné GDDR. Pro úspěch v APU to ani není nutně potřeba.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

APU doposud stačila paměť sdílená pro GPU a CPU. Navíc APU se prodávají v segmentu, který je na cenu víc citlivý.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nestačila, výsledky s taktováním RAM ukazují nevyužitý potenciál. Vyjímečná APU v noteboocích mohou být hodně drahá viz. Apple a některé produkty Intelu i AMD. Chiplety už máme, není problém udělat větší iGPU oddělené od CPU, tak jak to už jednou udělal Intel s Radeonem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A kdo proboha taktuje paměti. A potenciál na co? Film mi to přehraje 2x rychleji? Děkuji, mě stačí standardní rychlost. Pokud chceš akceleraci kreativní práce, tak můžeš použít diskrétní grafiku, ten kdo to nepotřebuje nemusí platit zbytečně moc.

A co je drahého v Apple? M1 je dnes v levném tabletu, dokonce konkurenční produkty na Androidech za vyšší cenu nemají tak levněvný čip a to mají polovinu výkonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bavíme se o herním APU. Podíl taktovačů je irelevantní - oni jen ukázali, že výkon iGPU stoupne, tudíž je bržděn rychlostí pamětí. Apple notebook za 26 a tablet za 17 je už dražší produkt a vyšší cena samotného APU se tam lépe schová.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Definuj herní APU, vůbec netuším co to je. Ono si třeba hodně lidí myslí že tenký 14" laptop třeba s RTX3050 je herní, ale ona tam ta grafika není zamýšlená na hraní her, byť to tak použít jde, ale na akcelraci kreativních činností.

Koukni na zahraniční recenze laptopů, nějaké které mluví o "levných" laptopech a zjistíš že levným laptopem se rozumí zařízení které se pohybují s cenou kolem 8 až 12 set dolarů, takže aktuálně s DPH asi 24-36 tisíc. Za drahé stroje se považují ty, které začínají na cca 15-16 stech, tedy něco jako 45-48 tisíc s daní.

Koukni na tohle Lenovo se Snapdragonem https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-x13s-gen-1-black-d7448030.htm
Pak koukni kolik stojí třeba Surface 9 Pro se Snapdragonem (a férově přičti klávesnici) a najednou, najednou pochopíš že Macbook s M1 je se svou cenou levné zařízení "pro socky". Proto je taky nejrpodávanějším laptopem na světě a je to zařízení které ocení "chudí" studenti, nebo se to koupí jako počítač na takové to domácí brouzdání po netu a YouTube... třeba na tohle používá M1 má manželka, v průměru to běží tak 2-3 hodiny týdně, když je pro ni pohodlnější použít laptop a ne mobil nebo tablet.

A u těch tabletů, použitelné tablety s Androidem začánají u Tab S7 FE a Lenovo 11 Pro, což je cca 12, ale je to dle mě to největší dno pod které bych nedoporučoval jít, pak nic není a začnou vlajkové Lenovo 12 Pro které je asi za 22, nebo Tab S8 řada která začíná na 19 ale končí někde na 40. Proti tomu máš M1 s 2x vyšším výkonem. Cena ipadů může jít i k 70 (možná výš) tisícům, takže cenovka 17 tisíc je i ve srovnání s Androidí konkurencí pořád dost nízká. Prostor na nějkaké rozmělňovaní cen tam není. Však i takový iPhone s Ačkovým SoC v materiálech na výrobu vyjde na 500+ dolarů

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jinak herní APU je v konzolích, kdyby někdo chtěl. Tam je k nim připojená pro hry vhodnější paměť GDDR místo DDR. A u nových APU v PC to zas řeší přechod na DDR5. K čemu je použít více paměťových kanálů nebo HBM, když to červíček za tu cenu stejně nekoupí? Nebo jen až to bude výběhovka vedle nového modelu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GPU Fiji: 596 mm², interposer: 1011 mm² a 8,5 roku práce navrch
18. 6. 2015
Ať si Fiji povede v testech a prodejích jakkoli, jedno už AMD nikdo neodpáře: Po téměř dekádě práce se stala průkopníkem v implementaci HBM pamětí a to navíc v kombinaci s největším GPU její historie.
https://diit.cz/clanek/amd-fiji-rozmery-jadra

Január/leden 2023 je pred rokom 2015?

Hlavne
Naživo o 6 hodín
10. novembra(listopadu z LIST již OPADl), 19:00
together we advance_data centers
AMD
575 tis. odberateľov
88 čakajúcich na začiatok prenosu
Join us to watch the unveiling of our next-gen server processors.
https://www.youtube.com/watch?v=pPFNBVFMh7k

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když tomu věnovali tolik času, tak by to konečně mohli více využít a narvat HBM do revolučního APU. Odpustil bych jim pak i to jejich nenaplněné future is fusion:).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze AMD je dost sumak, co jim odpusti nejaky niemand Mirda.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proto jsem tam dal smajlík, ale lidi v téhle diskuzi jsou nějak natvrdlí a musím jim vysvětlovat i základy.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mohli, ale poznáš to, neháďž perly sviniam....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dutý Dudo zůstává na svém. Nic než vymleté sračky mimo realitu z něj nevypadne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale příměr sedí. Před pár lety s vydáním Vegy tu kdekdo podělaný z těch ůžasných HBM pamětí, zcela radikálně tvrdící že konkurence bez HBM je mrtvá a sám si bez HMB nic nekoupí... Chudáci musí používat staré a z dnešního pohledu nevýkonné grafiky, ale přece nebudou kupovat odpad s GDDR, jedině HBM.

Trh pro běžné uživatele HBM nepotřebuje a ani je "nikdo" nevyžaduje. Klidně těch pár co nutně musí mít HBM obětují a masám připraví dostupnější produkty a ve finále i s vyšší výslednou marží než by šli do HBM.

Někde tady píšeš o 175 dolarech za paměť a interposer... Výrobní cena. Přidej GPU čip, přidej desku, její osazení, chladič a máš BoM 300 dolarů. A to se bavíme o GPU čipu co bude stát výrobce karty tak 75 USD (při ceně desky+součástky cca 40, chladič 10), takže aby výrobce čipu vydělal tak to bude GPU čip tak za 40 USD? Když to uděláš s GDDR tak tě to vyjde na 64USD (při uvážení cen pamětí při které byla ta cena HBM těch cca 150+25), takže BOM 189 dolarů. Tedy 57% vyšší výrobní náklady grafiky s HBM paměťmi.

Ale zase mi tu kdeko napíše jak 8GB dnes nestačí ani na FHD, takže i u levnější grafiky bude 12-16GB "must have", tím se ještě více rozevřou nůžky v ceně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen aby Intel nepřepálil start! :-D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

...tak tohle znamená ten slogan: "Intel Leap Ahead"....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak logo AMD znamená Always in progress

The AMD logo arrow symbol is placed after the company’s nameplate and points upwards to the right, representing the firm’s movement and progress.
https://blog.logomyway.com/amd-logo/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Celé uvedení a tisková zpráva tak působí spíš jako pokus o ..." ....zmaskování děravých a rozbitých produktů intelu
https://www.phoronix.com/news/Intel-Nov-2022-CPU-Microcode

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Saphire Rapids .. už brzy.

„Moment, právě vystřeluji svou 421. raketu na Měsíc. Tentokrát se určitě strefím.”

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

AMD sa cenovo rozšuplo.

4th Gen AMD EPYC Processors Product Chart
Model Cores Default TDP cTDP Base (GHz) Boost (GHzxi) 4th Gen EPYC™ 1kU Pricing (USD) = cena za kus pri odbere v tisícoch kusov
9654 96 360w 320-400w 2.4 3.7 $11,805
9634 84 290w 240-300w 2.25 3.7 $10,304
9554 64 360w 320-400w 3.1 3.75 $9,087
9534 64 280w 240-300w 2.45 3.7 $8,803
9454 48 290w 240-300w 2.75 3.8 $5,225
9354 32 280w 240-300w 3.25 3.8 $3,420
9334 32 210w 200-240w 2.7 3.9 $2,990
9254 24 200w 200-240w 2.9 4.15 $2,299
9224 24 200w 200-240w 2.5 3.7 $1,825
9124 16 200w 200-240w 3.0 3.7 $1,083
9474F 48 360w 320-400w 3.6 4.1 $6,780
9374F 32 320w 320-400w 3.85 4.3 $4,850
9274F 24 320w 320-400w 4.05 4.3 $3,060
9174F 16 320w 320-400w 4.1 4.4 $3,850
9654P 96 360w 320-400w 2.4 3.7 $10,625
9554P 64 360w 320-400w 3.1 3.75 $7,104
9454P 48 290w 240-300w 2.75 3.8 $4,598
9354P 32 280w 240-300w 3.25 3.8 $2,730
https://ir.amd.com/news-events/press-releases/detail/1100/offering-unmat...

To už je úroveň cien Intelu v roku 2017

Intel® Processor Pricing
Effective Jul 14, 2017 Recommended Customer Price Tray Units

Intel® Xeon® processor 28, 26, 24,22, 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 6 and 4 core versions
Server/Workstation (FC-LGA14)
CPU Jul'17 (07/11) Price Jul'17 (07/14) Price % Decrease
8180M (38.5M cache, 28 Cores, 56 Threads, 2.50GHz (205W) 10.40 GT/sec Intel® QPI, 14nm) $13,011 $13,011 -
8176M (38.5M cache, 28 Cores, 56 Threads, 2.10GHz (165W) 10.40 GT/sec Intel® QPI, 14nm) $11,722 $11,722 -
8170M (35.75M cache, 26 Cores, 52 Threads, 2.10GHz (165W) 10.40 GT/sec Intel® QPI, 14nm) $10,409 $10,409
https://s21.q4cdn.com/600692695/files/doc_downloads/cpu_price/Jul_14_17_...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"AMD sa cenovo rozšuplo."
Ale ty kecko.
Hned v dalším článku:
"Pro segment jednosocketových serverů chystá AMD na příští rok levnější Epyc Siena, kde bude cenově optimalizovaná i platforma."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doplním 32 jader ZEN4 a 6 kanálů DDR5, později 64 jader ZEN4C.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale v budúcom roku nie tomto

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále budou v prodeji i ZEN3 a ZEN2 EPYC procesory jako nižší třída. Takže nevidím problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ešte na jar sa predávala Epyc na Zen1. Teraz bude končiť Zen2, ale Zen3 bude k dispozícii

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V případě embedded Epyc a Ryzen APU pojede prodej ZEN1 ještě dlouho. Prodej embedded ZEN2 teprve začal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Áno embedded má výrobu najmenej 5 (štandardne 8-10) rokov od uvedenia na trh. Takže tam je to iná vec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nikdo vám nedokáže dodat, co já vám dokážu slíbit!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.