Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel uvedl Ivy Bridge Xeony řady E3-1200 V2

Zaujimalo by ma, ci Intel v tomto pripade uz nesetril na "paste" pod rozvadzacom ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak tohle by mě teda taky zajímalo. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To se dá zjistit asi jediným způsobem - procesor koupit, uříznout heatspreader… ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je nepochybně metoda vedoucí k cíli, nicméně pro mě poněkud finančně náročná, takže se buď budu muset smířit s tím, že toto "mystérium" pro mě zůstane nezodpovězeno a nebo to někdo někde vyzkouší a výsledky bude ochoten hodit na web. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte někdo jaké mainboardy jsou pro tento procesor určené?
Zajímal by mě board (workstationový, klasický ATX rozměr), který by umožňoval využít konfiguraci
- 16xPCIe 3.0, které jdou přímo z toho nového procesoru - to pro spojení s grafikou
- a dále zároveň 8xPCIe 2.0, které má k dispozici chipset C206 - na tom by byl hardwarový RAID, nejspíš Adaptec 6805.
Já vím pouze o jediném dostupném boardu - ASUS P8B WS, jenže ten umožňuje rozdělení PCIe pouze na 16/0 příp. 8/8 a i s novými procesory V2 údajně (tohle nevím jistě) zvládá pouze ve verzi PCIe 2.0, protože byl navržený pro předcházející generaci Xeonů E3 32nm.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asus (bezna deska-s desktop chips.)) by to mohl sezrat ... ja provozuju na P5WDG2 WS Pro s dektop. fosil chipsetem X975 , Xeon X3220 kterej nebyl prakticky ani v seznamu podp.cpu a jede to uplne v poho .. krasne sel nataktit

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asus teď bude vydávat update desky P8B WS a to P8C WS, viz.: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8C_WS/#specifications

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc díky za upozornění. Tohle vypadá téměř přesně na board, který hledám.
Ještě mám jeden dotaz, spíš prosbu o ujištění.
Karta RAID řadiče, která je navržena pro PCI express 2.0 8x linek. Bude tahle karta fungovat když ji vložím do slotu PCIe, který je sice mechanicky široký 16x, ale elektricky je pouze 4x?
Dle specifikace PCIe by karta měla zjistit kolik linek je k dispozici a pouze tyto linky následně používat, takže by karta PCIe 8x ve slotu 4x měla fungovat pokud se tam mechanicky vleze, což pochopitelně u slotu s mechanicky plnou délkou není problém.
Jediné omezení, které z této kombinace poplyne, bude poloviční propustnost oproti 8 linkám, což ovšem není problém, protože PCIe 2.0 x4 dává propustnost 2GB/s, tedy víc než dokáže jakýkoliv RAID řadič reálně využít.
Můj dotaz - jsou ty moje uvedené předpoklady správné, nebo je někde chyba - RAID řadič by v této kombinaci nejel, příp. pouze 4 linky PCIe 2.0 jsou z nějakého důvodu málo? Předem díky všem za případné odpovědi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

da ti 4 linky .. pokud nebude problem s kompati., ve verzi PCIe zalezi na desce .. jinak oni vetsinou pouzivaji +/- stejny chipset-procesor pro danou radu radicu-karet, pokud je ten raid radic bud pro 4 ci 8 hdd ci vice ..a osmi hdd-ssd by uz by mohli bejt treba 4 linky malo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já ten dotaz raději zkonkrétním.
Board Asus P8C WS.
Slot PCIe 2.0 x16_3 (x4 mode) - tzn. mechanicky se jedná o slot s plnou délkou 16 linek, ale ve skutečnosti jsou elektricky zapojené pouze 4 linky.
Chci do tohoto slotu zapojit kartu s nějakým hardwarovým RAID ředičem - např. Adaptec, LSI, Areca. Tyhle karty v současnosti mají typicky PCIe 2.0 x8.
Dotaz - pojede uvedená osmilinková RAID karta v tom uvedeném čtyřlinkovém slotu, nebo ne pojede?
Dle toho, jak jsem pochopil definice PCIe, se domnívám, že by to jet mělo, ale zkušenost s tím nemám žádnou.
Dotaz 2 - pokud to pojede, jaký reálný vliv lze v tomto případě očekávat na výkon tohoto řešení, když k dispozici bude pouze poloviční množství linek - je to v případě RAID výrazný problém?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řeším stejný problém, napsal jsem dotaz prodejci - kdyžtak sem pak hodím odpověď.

Pokud nebudete potřebovat RAID našel jsem zajímavý řadič (SAS/SATA 2):
Supermicro 8s SAS swRAID řadič WXP/2k/2k3/2k8,RHEL,PCI-E4 ,LP
http://www.supermicro.com/products/accessories/addon/AOC-SASLP-MV8.cfm
s cenou kolem 3000Kč.

Nezná někdo podobný řadič pro SAS/SATA 3?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho, co napsal "Andrew" by to fungovat mělo. To taky i koresponduje s tím, co jsem našel na internetu jinde.
K tomu řadiči. Já chci nějaký hwRAID. A pokud možno něco, co nehřeje nad únosnou míru, což beru jako docela problém současných hardwarových RAID řadičů. Přece jen, ku příkladu pracovní teplota 90-100C ve mě nebudí zrovna důvěru v dlouhodobou spolehlivou funkci. :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.. njn oni ty radice-vyrobci pocitaj , ze to bude umisteny v nejake workstešně ci U-racku kde je dostatecny luft, s poradnou davkou poctu ventilatoru treba i bez ohledu na hlucnost .. tak co dat nejakej zregulovanej vent. primo na ten cip ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám v počítači Adaptec 5805 a přesně jak radíš - k pasivu jsem přidělal větráček, který to dokáže uchladit na cca. 65C. U tohoto řadiče výrobce bere maximální dovolenou teplotu (teplotu čipu - procesoru) 100C a za standardní provozní teplotu je považováno 85-90C. Přiznám se, že mě ty hodnoty připadají naprosto šílené. Přitom jako procesor je v těchto kartách běžně používaný dvoujjádrový ARM, MIPS, PowerPC na frekvenci kolem pod 1GHz. Odběr samotného řadiče výrobci udávají typicky 12-15W. Nechápu proč to musí tak moc žrát a díky tomu hřát. Vždyť výkonnější procesory se dnes dávájí i do mobilů, kde to má spotřebu nula nula nic. :P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

.. nojoooo, jenom ze, tam ti ale nalitaji stovky MB/s a telefony ti neprepocitaji napr XoR ci paritu :-) .. takze rekl bych ze diametalni rozdil tam bude :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plácáte nesmysly, zkuste se podívat na specifikace smatfounů, v nich lítaj gigabajty za sekundu při spotřebě kolem 1 wattu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sice mě do toho nic není, ale přece jen mě to nedá... Zkuste ty expresivní výrazy omezit a pokud je přece jen někde potřebujete občas uplatnit, tak zkuste spíš diskuze třeba nějakých serverech zaměřených hlavně na politiku, například na idnes.cz, ihned.cz a tak podobně. Myslím si, že tam se to celkem ztratí. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No doufám, že z toho chudáček, kterému jsem si dovolil napsat, že plácá nesmysly, nebude mít nějaké trauma. Ale nevím, co jiného bych měl na jeho příspěvek odpovědět, když plácl takový zjevný nesmysl. A blbé kecy si radši nechte do diskusí na idnes.cz, sem nepatří. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na tom by něco být mohlo. Ty procesory budou nepochybně vytížené hodně. Avšak stejně si myslím, že hlavní díl asi půjde na vrub toho, že se ty procesory nejspíš nevyrábí nijak moderním výrobním procesem. Ani bych se nedivil, kdyby to bylo ještě stále 130nm.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

..nemyslim si .. pokud v tom pouzdre je radic i to arm-potazo nejakej RISC cpu , sity jednim procesem, tak to nebude tak zastarale .. SAS 2 tu je relativne kratce a vyvoj-technologie uz trochu pokrocily .. urcite tam nebude nejaka novinka, ale nejaka proverena techn. .. ale zas takova hrobka to snad nebude .. zvlast kdyz jeste pred par lety se spise pouzivaly treba cpu v bga ci podobne,. baleni - neitegrovany s controllerem .. neco jako provareny Intel i960 (RN) na 100 MHz :-) co se lepil i k U320 scsi :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsak jsem psal ze jo; ad dotaz 1; ... i 16x PCIe 2.0 karta pojede v klidne v 1x PCie 1.1 odpilovanym slotu ( jediny co muze byt nekdy problem je napajeni, ale to nebude tvuj pripad).. jen proste v rychlosti co zvladne slot na desce-chipset... a i k dotazu 2 :-)) jsem to popsal celkem detailne: 2-4 ssd disky treba v raid 0 nebude problem na PCIe 4x ... vice ssd napr. v raid 5 ci 50 by uz PCIe 4x mohlo byt uzky hrdlo... ten navrh toho radice(sirka sbernice) je delanej preci jen s nejakou rozvahou- naproti tomu, nema moc smysl menit v jedny produktovy rade navrh pcb a jeho osazeni pro low-end v danne rade vs radic pro dejme tomu 16 hdd...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

.. me treba dost zklamali ty kombo radice ( USB.0 & SATA3(600) ) .. vyzkousel jsem dva .... jeden od Trancend ( Etron USB 3.0 & Asmedia SATA III) s PCIe mustkem-switchem pro PLX PCIe 1x v 2.0 ... povesil jsem na to ssd a radic dal do obyc PCIe 1x V1.1 ( 1.0) ... to ssd byl Crucial M4 ... no dostal jsem se stezi k 200 MB/s ...ale to by se dalo tak nejak cekat .. zajimavy bylo ze jsem to same ssd povesil na te same desce na ICH7 jizni mustek ( tj bez AHCI) a dostal jsem se na krasnych 260 MB/s ... vetsi zklamani pro me byl radic Asus U3S6; je to pro slot s PCIe 4x V2.0 mustek PLX - radic USB 3.0 Renesas al. NEC ( celkem je to mrzak vybiravej na zarizeni co pobere a co ne .. to Etron byl mnohem mene vybiravej- pobral vse) a SATA 600 radic Marvell 88SE9120 ... vysledek teda o neco lepsi ale zadnej hit to neni no ... byl osazenej na druhem PCIe 16x slotu a radic dostal PCIe 4x linek verze 1.1 .. s deafault nastavenim biosu jsem se dostal k 280 MB/s ... pak jsem priorizaci linek popostrcil rychlost na 360 MB/s ( strop toho Crucial M4 je 450-500MB/s) .. takze i U3S6 zadna slava ..... ale co jsem testoval na desce co ma nativni SATA 600 - intelovskej (jizni) mustek tak tam je to velmi svizne a ta M4 tam vrnela mooc pekne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za reakci.
Je fakt, že teď jsem dodatečně zjistil, že opravdu už tvoje první reakce obsahovala odpověď. Bohužel ale došlo ke srážce tvého stylu psaní s mou dyslexií, takže jsem tu informaci napoprvé nebyl schopen rozkódovat. :o)
Ještě jednou dík.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asus nahodil C216, nicmene SuperMicro nebou soucasny Tyan to vezme take - s1155 je proste orezany a jestli potrebujes tolik linek, pote se primo nabizi E5-1620/1650.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

.. me by spis zajimalo jak jsou ty linky z toho xeona E3-1200(V2) nesmerovany- kam; ty 16x linka ( potazmo 8x a 8x), je jasne, ale kam ty 4x linky ... do jakyho slotu to je, ci to vede do mustku ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pořídil jsem Intel 520 240GB a povesil to pcie 1x Axago (ASMedia čip) SATA 3 řadič a můžu potvrdit mizernou rychlost. Sekvenční čtení 190MB/s, zápis 160MB/s dle AS SSD Benchmark.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

.. nj .. kdyz uz je tu nesdilena sbernice(PCIe) co by nemusela skrtit data, jako v dobach PCI (sdilenych 133MB/s), tak ty trumpety vyrobci nejsou schopni udelat extra desktop(home use) radic ( SATA3-SATA600) co by se aspon priblizoval k max hodnotam spec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přídavné řadiče tohoto jednoduššího typu bývají zpravidla pomalejší než to, co je v čipsetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..vsak to uz jsme zjitili.. a rozhodne to neni poradku, kdyz radoby sata(III) 600 radic se kolikrat nedoskrabe ani na specifikaci rychlosti sata2(300)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. vhodny namet na test-recenzi nemyslis ? :-Q .. ktery z pridavnych ( kartích) sata 600 radicu (use for home) je nejrychlejsi...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě trochu zarazila ta nízká rychlost, tam něco nebude v richtigu. Tyhle řadiče bývají často i přímo na deskách, taky sedí na PCIe lince čipsetu a s rychlým SSD by se přes 300 MB/s dostat měly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

evident ne no .. ja to zkousel na dvou deskach a plus-minus-fikus, stejna bida

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. vyreseno ... splasil jsem SAS radic (Dell PERC H200 tj LSI SAS2008 ) a ta kombo vetes poleti oknem .. brutalni vysledek http://core-pretaktovani.cz/viewtopic.php?f=22&p=3670&sid=edc3ba80f23671...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.