Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jezděte s palubní kamerou v autě. V případě nehody vás snáze zprostí viny

PR článek
I skvělí řidiči se občas dostanou do křížku s někým, kdo už tak skvělý není. Účastníků silničního provozu je zkrátka více, a stačí jedna unavenější protistrana a vaše nárazníky si vzájemně potykají. Horší je to pak s vysvětlováním policii a pojišťovně…

Dokazování čí je co vina, bývá často soubojem jenom o tom, kdo z účastníků je výřečnější a dokáže svými slovy zmanipulovat ostatní. Mějte klid na duši a zapomeňte na podobné hádky, jelikož s palubní kamerou v autě máte o důkazy postaráno a stačí se jen mrknout do záznamu. Vhodnou volbou je například model ThiEYE Safeel, který aktuálně naleznete za pár stovek v internetovém obchodě Ebay.

U palubní kamery zřejmě každý chce, aby zkrátka dělala svou práci a příliš vás nezatěžovala nějakými kontrolami nebo nastaveními. Přesně takový servis můžete čekat od ThiEYE Safeel, která zvládne natáčet v nekonečných smyčkách, kdy po zaplnění kapacity začne jednoduše přepisovat starší záznamy.

V případě nehody však zabudovaný gyroskop vycítí, že se vyskytl nějaký problém a takový záznam opatří ochranou proti přepisu, abyste náhodou o své cenné důkazy nepřišly vlastní špatnou pamětí. Díky senzorům pohybu dokáže zareagovat i v případě, že vůbec nejste v autě. Například při parkování zaznamená otřes a okamžitě natočí toho nezbedníka, který se netrefil.

Ani noční závod neovlivní vaše záznamy, jelikož je kamera vybavená nočním viděním. V případě potřeby si samozřejmě můžete vytáhnout záznamy pomocí USB kabelu. Stejně tak jednoduše si je ale můžete prohlédnout přímo v autě přes integrovaný 1.5“ displej, například abyste si ověřili, že nehoda skutečně byla cizí vina, a vy se tak neoháněli důkazy, které by hrály nakonec proti vám. A když tak to smažete.