Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Když mobilní kamera točí za vás: Znáte všechny přednosti stabilizátoru?

PR článek
Výrobci mobilních telefonů se stále předhánějí v podpůrných technologiích, které by se vypořádaly s třesoucí se rukou uživatelů. Bohužel marně. Řešení je přitom tak jednoduché, a totiž předcházet jakýmkoliv mikropohybům ruky. Přivítejte stabilizátory.

Stabilizátory mobilních telefonů jsou tím nejlepším pomocníkem při cestě za maximalizací kvality výstupů každého smartphonu. I drobné pohyby dokáží zkazit celkový dojem ze záběru, jelikož se kamera musí vypořádat s příliš mnoha změnami mezi jednotlivými snímky. A kostičkovaná videa či máznuté fotky jsou samozřejmě něčím, čeho se chceme všichni vyvarovat.

Mezi aktuálně nejlepší stabilizátory za příznivou cenu, avšak skvělými vlastnostmi, patří značka Zhiyun, jejíž nejnovější model Zhiyun Smooth 4 naleznete aktuálně za akční cenu v internetovém obchodě TomTop. Držák stabilizátoru je zcela univerzální, a kompatibilní tedy se všemi smartphony na trhu. 

Základním principem každého stabilizátoru je vyrovnávání mobilního telefonu ve stabilní pozici, bez ohledu na to, kam se hne ruka uživatele. Ať už běžíte, jdete, kinkláte se ze strany na stranu nebo jen stojíte a točíte, jak vyvádí vaše ratolesti. Stabilizátor se postará o to, aby každý výstup byl plynulý, kvalitní a posunul vaše schopnosti o kousek dál dalšími podpůrnými technologiemi.

Zhiyun Smooth 4 pracuje s pořizovaným materiálem v reálném čase. Zejména oceníte funkci sledování objektů, která doslova točí za vás. Stačí si na svém displeji vybrat určitý objekt nebo osobu, a stabilizátor pak reaguje otáčením do všech směrů, aby objekt udržel v záběru a za neustále zaostřování. Výsledkem jsou maximálně plynulé záběry, jak vystřižené z akčních filmů.

Samozřejmostí jsou dále ovládací prvky, které se nacházejí přímo na tyči u dlaně uživatele, a dovolují přepínat mezi jednotlivými funkcemi zmáčknutím fyzického tlačítka, díky čemuž si nerozhodíte obraz snahou o klepání na displej kvůli každé prkotině.

Oproti předchozím modelům zaujme Zhiyun Smooth 4 zejména atraktivním designem a oboustranným napájením. Zařízení tak můžete využít jako powerbanku, abyste i v posledních kapičkách šťávy mohli pořídit záběry, které nesmí uniknout vaší rodinné knihovničce, a zároveň nechat dobíjet stabilizátor z externího zdroje. Pracovní doba Zhiyun Smooth 4 však činí okolo 12 hodin, a tak tyto situace nastanou málokdy.

Zhiyun Smooth 4 naleznete aktuálně zlevněný v internetovém obchodě TomTop o 27 % z původní ceny. Akce trvá do vyprodání zásob, které ubývají každým dnem. Mrkněte tedy, zda na vás vůbec ještě zbylo. Po dobu trvání akce platí dopravné zdarma.