Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kosmická turistika včera, dnes a zítra

První lety spíše připomínaly plavbu Kryštofa Kolumba. K tomu aby se běžně létalo s turisty do kosmu bude ještě zapotřebí spoustu úsilí, technického zázemí a hlavně financí. Startovat z povrchu země a překonávat přitažlivost je docela náročné. Chtělo by to nějaký výtah na orbitu :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu škoda, že první let američanů nebyl taky orbitální. Tyto suborbitální lety nemají s vesmírem o moc více společného, než když děcko skáče přes švihadlo (což je vlastně taky suborbitální let).
Něco jiného by bylo, kdyby dosahovali alespoň poloviny orbitální rychlosti. Pak by se dalo uvažovat o tom, že inkrementálním zlepšováním a třeba i výrazným zvětšením se někdy na orbitu dostanou. Ale ani Virgin Galactic, jako jediní co byli schopni uspět, nemají technologii, která by měla šanci dosáhnout na oběžnou dráhu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Moc pěkný článek, jen škoda těch překlepů.

Mimochodem, také vám Gregory Olsen připomíná Clinta Eastwooda z filmu Vesmírní kovbojové?

Navíc mě překvapilo, že do vesmíru letěl i Richard Garriott alias Lord British, to jsem nevěděl - kdo nezná doporučuji se mrknout na historii legendární herní firmy Origin Systems.

A na závěr malá perlička, pro ty co nevědí, Charles Simonyi se mezi programátory proslavil ještě tzv. Maďarskou notací (http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_notation).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Z takových to nafukovaných modelů by mohla být postavena soukromá kosmická stanice pro turisty." jako je ta Ladinkova ze serialu Podihuvodna dobrodruzstvi Vladimira Smolika :) Skutecne nadcasova pohadka.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.