Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lexar zrychluje: CFast 2.0 s rychlostí 540 MB/s, XQD 2.0 s rychlostí 440 MB/s

CFast 2.0 neni nic jineho nez SATA 3 :) Neni duvod aby to nemelo stejne parametry.. jako treba M2 karticky od Samsungu (s 2-4 pouzdrama quad channel pameti)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Divné je, proč přibalují licenci k Image Rescue. Skoro to vypadá, jako kdyby Lexar svým produktům nedůvěřoval a pro jistotu dá zákazníkům nástroj, jak si data obnovit, až se jim karta pose**.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, chtel jsem to napsat uz k tomu predchozimu clanku o Lexaru, ale tady je to prihodnejsi.
Vetsina pametovych karet ktere jsem kdy pouzil byly bud SanDisk, nebo Lexar (minimum Kingston). A ze vsech techto karet vsechny Lexary pochcipaly (a nektere byly dokonce vadne uz z vyroby takze jsem je i menil), zatimco ty ostatni ziji dosud.
Je to sice maly vzorek pro nejakou reprezentativni statistiku (par jednotek kusu tech Lexaru), ale mne to staci k tomu, abych se teto znacce uz obloukem vyhybal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem, že když karta chcípne, není softwaru, co by z toho něco dostal, to už se musí rozebrat, čipy vypájet a přendat někam, kde si s nimi lze popovídat na rovinu.

Tyhle rescue softy, jsem měl dojem, že slouží pouze k tomu, když si nedopatřením zformátujete kartu nebo smažete fotky, ale ne když to chcípne. Taková variace na staré dobré DOSové undelete, popř. něco jako GetDataBack apod. - když to obchází tabulku souborového systému a kouká se to přímo na sektory. Ale když karta chcípne, je to imho bezmocné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

treba zdoraznit aj v recenzii pouzitelnost tychto veci, lebo po tomto clanku si mam chut nainstalovat os na sd kartu ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.