Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Má zkušenost s Huawei P8 lite – recenze

PR článek
Povedený smartphone, který nabízí velmi pěkný design za rozumnou cenu. Nepřející mu často vyčítají plastové tělo, ale v této cenové kategorii bychom kovové provedení hledali marně. Huawei p8 lite reaguje velmi rychle a je vybaven kvalitním fotoaparátem, který zvládá i noční snímky. Tento Android konkuruje modelům Asus nebo Zenfone. Pokud hledáte telefon za rozumnou cenu, Huawei p8 lite je ta správná volba.

Slabá baterie, ale kvalitní operační systém – vyberte si

Slabinou tohoto telefonu je kapacita baterie – pouze 2 200 mAh, která vydrží poměrně krátce a bohužel, nabíjení této baterie také nepatří mezi nejrychlejší. Právě proto výrobce myslel na ultra úsporný režim telefonu, který sice omezuje právě ty funkce, které dělají smartphone smartphonem, ale výdrž baterie prodlouží o několik hodin.

Za zdařilou volbu považuji operační systém Android 5.0 Lollipop, který se skrývá pod grafickou nadstavbou EMUI 3.1. Toto spojení stojí za slušnou rychlostí ovládání telefonu, i když při ovládání jsem měl pocit, že displej reaguje těžkopádné a je třeba na něj více tlačit. 

Buďte opatrní

Neudělejte stejnou chybu jako já. Většina z nás uvažuje tak, že nejdříve koupí nový telefon a až potom přemýšlí nad novým nebo vůbec nějakým obalem. Murphyho zákony fungují nezávisle na počasí a stalo se to i mně. Displej jsem škrábl po prvním týdnu – doteď mě mrzí, že jsem nemyslel na ochranné sklo nebo alespoň fólii.

Jak vybrat kryt na Huawei P8 lite

Než se pustíte do výběru vhodného pouzdra, ověřte si , jakou verzi telefonu máte, protože HUAWEI P8 Lite a HUAWEI P8 Lite (2017) jsou dva různé modely s různými rozměry.

Silikonový nebo hliníkový kryt na mobil?

Nosíte mobil v zadní kapse kalhot nebo společně s klíči? Chcete-li svůj telefon dokonale chránit před nárazy, uvažujte o silikonových krytech – jsou zdravotně nezávadné a bezpečně tlumí nárazy.

Pozor na škrábance

Poškrábání vám hrozí zvlášť, pokud nosíte telefon v blízkosti ostřejších předmětů. I malý škrábanec na displeji může znamenat jeho nefunkčnost a znehodnocení. V tomto případě bych se přimluvil za plastovou fólii nebo tvrzené sklo, které je prakticky nezničitelné.

Pokud běháte nebo se věnujete jinému kondičních sportu, uvažujte o vodotěsném pouzdře. Telefon přitlačený při sportování na tělo se může znehodnotit kvůli vlhkosti.

Přemýšlíte nad originálním dárkem pro své blízké? Dejte si vyrobit designové pouzdro podle vlastních představ. Použít můžete vlastní fotografii nebo grafiku z vlastní tvorby. Váš mobil je přece obrazem vaší osobnosti – mluví za vás, jakým jste člověkem.