Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Malování 3. tisíciletí? Zkuste 3D tiskárnu v obyčejné propisce

PR článek
Papír odchází do důchodu. Ve třetím tisíciletí se už kreslí do prostoru. K čemu jsme dříve potřebovali obrovské 3D tiskárny, se nyní podařilo scvrknout do nástroje, se kterým jsme všichni pevně sžití už po generace – kreslete do prostoru s 3D propiskou!

Fascinaci 3D tiskárnami se lze v dnešní době jen stěží ubránit. Revoluční technologie převrací naruby průmysl, který je s nimi schopen vytisknout i pojízdná auta či dokonce útulné domy. Existují ovšem i domácí varianty, které vás přes šrajtofli praští o něco méně – i tak to ale bude bolet. Na trh se tak pomalu ale jistě dostávají 3D propisky s nízkou pořizovací cenou, ale nekonečnými možnostmi.

3D propisky jsou navíc skvělou volbou, pokud se obáváte velkého monstra strašícího na stole, ale přesto toužíte po možnosti občasného 3D tisku některých nenáročných předmětů, jako obaly na mobilní telefon, hračky, masky, držátka nebo různé součástky. Jsou navíc energeticky nenáročné a mohou si s nimi hrát i děti, kterým rozvíjí kreativitu podobně jako návštěva keramického kroužku.

Nejlepší volbou s poměrem cena:výkon jsou v současné chvíli propisky Aibecy RP900A či levnější varianta Aibecy RP600A, které po dobu následujících dvou týdnů naleznete ve 41% slevě v internetovém obchodě TomTop, tedy za pouhých pár stovek. Obě jsou po dobu kusově i časově limitované akce, přičemž zásob levnějšího modelu rychle ubývá.

3D propisky jsou kompatibilní s 1.75mm vlákny z PLA či ABS materiálů. Kreslení do prostoru je velice intuitivní, aby jej zvládly i děti. Pouze sledujete světelný indikátor značící stav zahřívání materiálu. Display se dále stará o nastavení rychlosti vypouštění materiálu, díky čemuž můžete pro různé tvary zvolit příjemnější navíjení. O napájení se stará 5V 2A USB kabel, vybavení power bankou tak můžete být kreativní i venku.

Aibecy RP900A či Aibecy RP600A naleznete zlevněné o 41% v internetovém obchodě TomTop do konce května. Akce ovšem může skončit předčasně při vyprodání všech zařazených kusů, kterých každým dnem ubývá. Podívejte se tedy, zda na vás ještě nějaký zbyl