Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Na vydání Arrow Lake se nic nemění, dodává Intel ke zrušení akce Innovation

Zdroj: Intel

Po faktickém zrušení akce Innovation 2024, kde se očekávalo vydání nové generace desktopových procesorů Arrow Lake, následovaly obavy, zda to neznamená i její odklad. Intel se je pokusil rozptýlit…

24. až 25. září měla proběhnout akce Innovation 2024, čtvrtý ročník události, která je od počátku spojena s novou generací procesorových produktů Intel. Prvně (2021) to byl Alder Lake, následoval (2022) Raptor Lake, poté (2023) Meteor Lake a letos mělo dojít na Arrow Lake (mobilní Lunar Lake se očekává již začátkem září, alespoň co do odhalení). Intel ale letošní Innovation odložil, přesněji řečeno zrušil (Innovation 2024 prostě neproběhne a Innovation 2025 je ve hvězdách), aniž by specifikoval, co bude s produkty, kterým se akce měla věnovat.

Vyvolalo to obavy o (zejména) odklad řady Arrow Lake, jejíž co nejrychlejší dostupnost by (s ohledem na kauzu Raptorgate) ocenil nejen Intel. Ten se vyjádřil pro web OC3D následovně:

Nedochází k žádným změnám v plánech Intelu ve věci vydání, načasování nebo připravenosti produktů. Těšíme se na ohlášení nových produktů a momentum, které máme nachystané, včetně významných ohlášení letošního podzimu. O další detaily o nové generaci desktopových procesorových produktů nazvaných Arrow Lake se podělíme později v letošním roce.

--- Intel

Podle odezvy části uživatelů se však obavy zcela rozptýlit nepodařilo, protože Intel ve svém vyjádření opakovaně mluví o ohlášení (zvláště tedy o podzimním ohlášení) nikoli dostupnosti, a tak jisté pochyby trvají. Předpokládejme však, že se Arrow Lake podaří během října dostat na trh a zájemci o (před)vánoční upgrade budou mít z čeho vybírat.

V posledním kvartálu se v desktopu krom procesorů Arrow Lake očekává také vydání konkurenční řady Ryzen 9000X3D vybavené velkou cache poslední úrovně. Ta bude Arrow Lake konkurovat zejména v herním segmentu.

Diskuse ke článku Na vydání Arrow Lake se nic nemění, dodává Intel ke zrušení akce Innovation

Žádné komentáře.