Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nastavení, závěr

Cyberlink logo
Společnost CyberLink vypustila před pár dny do světa novou verzi známého (nejen) DVD přehrávače PowerDVD 7. Ten jako obvykle přináší řadu novinek a změn. Kromě něj pak firma představila rovnou celou sadu rozšiřujících balíčků, kde minimálně po některých z nich řada lidí sáhne. Podívejme se tedy společně, co nová verze nabízí.

Kapitoly článků

2.  Nastavení, závěr

PowerDVD 7: skin Mercury PowerDVD 7: skin Mercury

Základním skinem programu je „Mercury“, který vidíte na obrázcích ve dvou provedeních. První má panel jako pevnou součást okna s videem, nicméně je možno tento panel oddělit a zapnout v něm mimo jiné klasická konfigurační okénka známá již z předchozích verzí programu. Tento oddělený panel pak je poloprůhledný.

PowerDVD 7: skin Onyx PowerDVD 7: skin Onyx PowerDVD 7: stažení skinu Onyx

Druhou variantou, kterou si již budete muset stáhnout, je „Onyx“, v podstatě tmavá variace na Mercury. Stažení skinu probíhá přímo z PowerDVD. Tak a teď už konfigurace.

Nastavení programu

V záložce Player moc inovací nečekejte. Lze nastavit implicitní přehrávání DVD Audio, je-li taková stopa na disku přítomna a další věci, které typicky v PowerDVD nacházíme již řadu let.

Video

Záložka Video skýtá možnost nahodit hardwarovou akceleraci videa. Tím se sice připravíte o možnost hrát si s CLEV-2 (CyberLink Eagle Vision 2, také známé z dřívějška) režimem, barevné profily však zůstávají. Pokud však hardwarovou akceleraci nevyužijete, máte možnost použít CLEV-2 a to jak automatický, tak ručně nastavený jemným posuvníkem. Nicméně s tím opatrně, občas to filmu spíše ublíží, než prospěje.

Po kliknutí na Advanced se dostaneme do podrobnějších nastavení videa.

Zde lze ve dvou záložkách volit nastavení metody pro odstranění prokládání, opět softwarovou i hardwarovou cestou, na druhé záložce pak nastavení chování PowerDVD při provozu na dvou monitorech. Řada lidí tak jistě ocení třeba možnost nahodit film na sekundárním monitoru, pokud již toto nemají nastaveno v ovladačích grafické karty.

PowerDVD 7: nastavení repro PowerDVD 7: nastavení výstupního zvukového režimu

Audio

Záložka Audio ničím zajímavým nepřekvapí. Nastavit lze počet reproduktorů a výstupní režim. Pro námi nastavené stereo reproduktory nabízí Deluxe verze hned několik metod, jak dosáhnout alespoň nějakého prostorového vjemu.

PowerDVD 7: nastavení zvukového prostředí PowerDVD 7: CLMEI-2 nastavení PowerDVD 7: nastavení Dolby Pro Logic IIx PowerDVD 7: nastavení Neo:6

V případě volby více kanálů (v našem případě osmi) máte možnost nastavit jiné podrobnější parametry spadající do škatulky technologie CyberLink Multi-Environment Impression 2 (CLMEI-2), Dolby Pro Logic IIx nebo Neo:6. Ty konkrétní pak budou použity v závislosti na tom, jaké nastavení výstupu z nich vyberete.

PowerDVD 7: nastavení TruSurround XT PowerDVD 7: nastavení Dolby Headphone PowerDVD 7: nastavení CyberLink Headphone

Totéž platí i pro nastavení výstupu na sluchátka, kde volíte z výstupních režimů TruSurround XT, Dolby Headphone, CyberLink Headphone, popř. „vypnuto“.

PowerDVD 7: souhrnné informace

Poslední záložka Information vám poví tak akorát to, co již o svém PC nejspíše víte.

V nastavení se ještě nachází také tlačítko Upgrade, které momentálně nabízí jediný dostupný balíček, Advanced Audio Pack. Po kliknutí na něj se vám v prohlížeči otevře stránka CyberLinku, kde si jej můžete zakoupit.



Závěr

Tak a to je od nás k PowerDVD prozatím vše. Většina z vás sama ví, co od programu očekávat a velká část nové funkcionality ve formě přídavných balíčků ani zatím není k dispozici, takže máte dost času na rozmyšlenou, jestli se vám PowerDVD 7 líbí dostatečně. Jednoho krásného dne se jistě dočkáme i doby, kdy se tato verze bude fasovat k DVD vypalovačkám či základním deskám, byť v nějaké tradičně okleštěné verzi, třeba jen s výstupem na dva kanály.

Zdroje: 
Kapitoly článků
2.  Nastavení, závěr

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jaké je CyberLink PowerDVD 7 ?

Pondělí, 4 Září 2006 - 12:02 | Anonym | mezi námi já mám repro u kompu. logitech z 5400 a...
Středa, 17 Květen 2006 - 16:55 | David Ježek | to FMGsk: me slo spise o TO PowerDVD, nez o TEN...
Středa, 17 Květen 2006 - 15:11 | Anonym | Jaké je CyberLink PowerDVD 7 ? skor Jaký je...
Středa, 17 Květen 2006 - 09:39 | Anonym | No je asi logicky, ze muziku je lepsi poslouchat...
Úterý, 16 Květen 2006 - 23:41 | mia | mefisto > Oldfield je moje krevní skupina...
Úterý, 16 Květen 2006 - 22:16 | Anonym | Martine tady ta debata se mi zdá hlavně o zvuku....
Úterý, 16 Květen 2006 - 21:56 | Martin Bartoň | 123: Mno, hezke povidani, o tom žádná, jen tak...
Úterý, 16 Květen 2006 - 21:51 | Anonym | S těma dvěma ušima to je velmi přesné.Jsem...
Úterý, 16 Květen 2006 - 19:29 | Anonym | > mia No, nechci vám tu zasahovat do...
Úterý, 16 Květen 2006 - 18:22 | mia | 123 > "JEN dva kanaly&quot...

Zobrazit diskusi