Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nástroj pro odstranění škodlivého softwaru: červenec 2010, v3.9

Záplata na Windows
Pravidelné druhé úterý (tedy den, který u nás právě skončil) přineslo čtyři Security Bulletiny látající celkem pět děr. Tři ze čtyř bulletinů mají nejvyšší vážnost (kritická), čtvrtý je „jen“ důležitý. Pochopitelně vyšel také nový Nástroj pro odstranění škodlivého softwaru…

Kapitoly článků

2.  Nástroj pro odstranění škodlivého softwaru: červenec 2010, v3.9

VirusČervencový „antibreberák“ (jehož smysl nám pomalu, ale jistě začíná unikat) přidává na svou pažbu opět jeden zářez. Ten nese jméno Win32/Bubnix, což je havěť, o které obvykle nevíte, nebo ke svému skrývání využívá rootkit techniky (instaluje se jako kernel mode driver a zabraňuje sebeodhalení tím, že zamezuje uživateli přístup do těch částí registru, které se jej týkají). Zákeřnosti, které provádí, se nijak neliší od ostatních breberek, stahuje a spouští další havěť a umí rozesílat spamy. A hlásí jakémusi vzdálenému serveru informace o své úspěšné instalaci.

Zdroje: 

Microsoft (1, 2)

Kapitoly článků
2.  Nástroj pro odstranění škodlivého softwaru: červenec 2010, v3.9

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bezpečnostní aktualizace od Microsoftu: červenec 2010

Pátek, 23 Červenec 2010 - 11:11 | Harry | Co se týče záplaty na Outlook: V případě updatu...

Zobrazit diskusi