Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nehalem prý půjde do socketu 775, ale to je jedno

Blbost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč by nemohli použít stávající 775? Vím, nebude podpora ve stávajících chipsetech, ale nové chipsety přeci mohou být se socketem 775. Nebo se bude moci upravit jen BIOS a Nehalem bez paměťového řadiče třeba s chipsety Pxx pojede :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> RoPo:
Když ani nyní není zajištěno, že vše, co do socketu T pasuje, se v něm dá rozchodit, proč by Intel dělal čipset, který bude umět obsloužit jak FSB, tak IQP (Intel QuickPath)? Podle mě je Nehalem v socketu T taky blbost, myslím, že ten někdo z Intelu, kdo to Fudzillovcům prozradil, měl za sebou nejedno VIP setkání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zas tak špatný nápad to není, na co dělat H se 715 piny, když tu už je T se 775 piny. Byl by socket zbytečně navíc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehalem nebude mit pametovy radic v kazdem modelu! Ale jen u Extreme verzi ... takze nevidim problem proc by to nemelo fungovat (viz AM2 + Phenom, ktery take bude omezene fungovat) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4WIFT: A proč by měl Intel dělat stejný chipset pro FSB a IQP?
Myslel jsem, že verze Nehalemu bez paměťového řadiče pojede na standardní FSB, tedy může být v socketu 775 (využije stávající Pxx chipsety, jen se upraví BIOS).
Potom bude verze Nehalemu s paměťovým řadičem IQP a potom může běžet jen na chipsetu co IQP podporuje, ale samozřejmě nepodporuje FSB. Socket 775 může být stále stejný.
 
Ale nevím jak to přesně s architekturou Nehalem Intel myslí (nezkoumal jsem). Zda verze CPU bez integrovaného paměťového řadiče vyžaduje IQP řadič integrovaný v chipsetu a s FSB si neporadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také to tak vidím, pokud pro CPU stačí 775 pinu není důvod dělat novou patici. Že lze CPU strčit do nějakého seketu ještě neznamená, že musí fungovat s dnešními MB, konec konců  1333 verze CoreDuo také nejedou v 800 deskách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to KKKK: 1333 MHz C2D jedou v deskách 800 MHz, v těch lepších pouhou změnou BIOSu na nejnovější verzi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

onevan: ale jo a v tech horších, nejedou, proto má každý vyrobce na webu table of compatibility pro MB a CPU :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.