Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Někdo si v Německu zaregistroval VirtualDub

Mrdky, doufam ze toho tchore nacapaj a usijou na nej aspon nejaky trest. Dalsi prase co tahne jen po penezich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen cekam, kdy to nejakyho hnupa napdne u nas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Freeman : u nas je to davno bezne ... Nedavno jsem cetl na digizone ze ceska kabelovka UPC jakmile zaslechla ze se na cesky trh chysta zahranicni konkurence DigiTV, ihned si preventivne zaregistrovala jako svoji ochranou znamku jeji nazev. :-) Holt kdyz ma nekdo na tyhle srabarny zaludek, jde mu to zjevne velmi snadno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smradi..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hej, je to od upc pekne svinstvo, ale kto seje vietor, zne burku, raz sa im to vrati a beztak vstupu digitv na cesky trh nezabranili... ale oni to urobili pred vstupom firmy do ciech, kdezto ten vychcanec v nemecku to robi davno potom, ako existuje virtual dub, ze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jura: tak jsem je chtel popsat taky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No UPC po tom co koupi karneval, jeste pritvrdi a libi budou calovat jak prokopnuty. Uz aby konecne spustili DVB-T a mohl jsem ten jejich kabel ustrihnout. Platit 200 za 4 programy se mi fakt nechce!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze tady velmi jednoduse prokazatelne, ze znack "VirtualDub" proste patri Averymu a to jiz dlouhou dobu. Spis bych videl problem v tom, ze bydli nekde uplne jinde a daleko ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nechápu proč nadáváte tomu co si to zaregistroval. On postupoval v souladu s platnými právními předpisy (aspoň předpokládám). Nadávat byste měli na systém, který toto umožňuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pšššššššt nebo Philips zažaluje cdr.cz :-))
jinak se již asi 5 let snažím zaregistrovat si doménu dle svého příjmení. Všechny jsou plné, mám je žalovat ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> MildaIV:
Mno, smutné na tom všem je, že jsi to vystihl. Systém to umožňuje, proč tak tedy nečinit. Když jdou někomu morální zábrany stranou, pak je možné i toto.
Já bych se třeba vůbec nedivil, kdyby tím parchantem byl třeba pan Aleš Slabý (kdo ho čistě náhodou nezná, nechť použije Google), co mi nedávno zase poslal spam na nějakou vymahatelskou firmu, která je shodou okolností taky jeho, stejně jako vtípek bezridicaku.cz a další. Dokud budou takovíto lidé na svobodě, podobných výstřelků se nezbavíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jaky mas prijmeni? nejsi treba Tomas Microsoft??? :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Eda: Stacil by i Mick Row :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> WIFT: Jaké "morální zábrany stranou"? Je to jen otázka pohledu. Můžeš být free a cool a open source, nikdo ti to nezakazuje, není amorální ničit business firmám, které investovaly do vývoje / marketingu / distribuce a živí haldu lidí. Stejně tak není (imho) amorální využívat systém k napadení těch, kdo jím poskytovanými možnostmi ochrany opovrhuje. Proč si to neregistroval autor?

Nehrajme si tu na tento typ morálky. Business je business a pokud někdo chce soupeřit, měl by asi počítat s tím, že to nebude žádná sranda.

Na druhé straně si myslím, že to bude napadnutelné soudně. Free a open komunita jistě panu autorovi (za to, co pro ni dělá) ráda píchne. Nebo snad ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Apropos, možná by nemuselo být od věci, věnovat se například tomuto:

---
After several years of successful work I am leaving freedb along with Jörg due to the current situation being unbearable...
---
freedb is not able to operate without Joerg and Ari...
---
currently, there are negotiations with organisations regarding freedb's future. I am trying to find an organisation that takes the domain and ensures the following...
---

skoro bych řekl, že tohle bude pro místní komunitu o dost zajímavější, než téma tohoto článku. Pokud už to tady bylo (nenašel jsem ani zmínku), omlouvám se. Že by konec další free služby?

http://www.freedb.org/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já bych to normálně s "Aleškem" udělal podle toho přísloví: "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá." Říct ňákýmu hackerovi ať mu smázne disky nebo vytáhne z PC info proti němu. Ať si taky užije potíží, když on je působí jiným...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> -pao-:
Sorry, ale živit se na věhlasně známém jménu softwaru tímto způsobem, jaký předvádí "pan něměcká svině" (to není míněno jako urážka Němců obecně, ani rasově či národnostně motivovaná provokace, to je vzkaz dotyčnému, co si slovo VirtualDub v Německu zaregistroval), to je fakt prachsprostá prasečina, ať už je to jakkoli posvěceno zákony. Já ho potkat, mám v tu ránu o jeden pud méně (pud sebezáchovy).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao- : "Můžeš být free a cool a open source, nikdo ti to nezakazuje, není amorální ničit business firmám, které investovaly do vývoje / marketingu / distribuce a živí haldu lidí."

Nevim o tom, ze by Free ci OSSW nekomu nicil zivnost. Zivim se, celkem uspesne, programovanim a OSSW vyuzivam. Je docela prima mit hodnotny nastroj "zadarmo". Obcas pomuzu sam, obcas nekdo jiny. Dohromady mame dobry nastroj, ktery by jednotlivec jen tak nenaprogramoval. A je moznost diskutovat si nove vlastnosti apod, coz u "komercniho" SW zhusta chybi. Na OSSW muze vydelavat zcela legitimne i kdokoliv jiny, nez sam autor (poradenstvi, instalace, skoleni... Pro zmenu zase poskytnes autorovi feedback, ohlasy uzivatelu. Tomu se rika symbioza.

Jde jenom o zmenu mysleni.

Ovsem to co predvadi pan TakyNemeckyObcan je vylozena svinarna. Rika se tomu parazitovani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

!!!! UPALTE TU SVIŇI !!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-  na tvém příkladu je vidět, že lidi jsou fakt různí. Někteří z nich dokonce ani nechápou, co to je morálka. Máme se za to na teb zlobit ? Nebo spíš na tvé rodiče ? Nevím ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 WIFT: dodnes jsem nevěděl o existenci jménem Aleš Slabý, ale něco málo jsem o něm přečet a s hrůzou zjištuji co se u nás vše dá udělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pao pao, myslím, že si pleteš busines a parazitství. Busines by byl, kdyby si pan někdo parazitující v Německu napsal komerční program podobného účelu jako VirtualDub a snanžil se s ním ten původní zničit - OK poctivý boj, to vidíme všude kolem sebe.
Toto je něco jako kdyby kdokoli na ulici vybíral peníze jmény věhlasné nadace, ale strkal si je do vlastní kapsy - prostě hnusnej parazit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CITACE: "Já nechápu proč nadáváte tomu co si to zaregistroval. On postupoval v souladu s platnými právními předpisy (aspoň předpokládám). Nadávat byste měli na systém, který toto umožňuje."

Pokud bude v souladu s právními předpisy povolené zabít své prarodiče (abys mohl dědit a státu pomohl od placení důchodu), tak to budeš obhajovat? Lidská slušnost se do zákonů svázat nedá, právo mlčky předpokládá, že ji lidé mají. Tedy, ehm, někteří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On to je možná i Čech, protože používá adresu v Karlových Varech.
http://www.hardtecs4u.com/?id=1155752011,15953,ht4u.php

To by začalo dávat i smysl ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak Aleskovi uz jednou prohrabli web :) viz. http://www.root.cz/zpravicky/4903/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: 3x FUJ!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty kokso, ten jeho "web" to je pred, alebo po hacknuti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> len user:
Jestli myslíš "deredes", tak to je Aleškova práce (právě na to mi poslal ten spam, kterej se odkazuje na doménu checkout.cz, že prej sou tam "ty fotky" ;). Prostě vobyčejnskej peetchoosz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

poznamka k www.checkout.cz

Nejsem si jist, jestli by nekdo anglicky mluvici vytvoril logo "cervene es". Anglicky se to jiste cte "The red ass" ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K bliti:

http://www.pescomnet.cz/index.php?categoryid=9&p2_articleid=22
Ve zkratce: Po sidlisti chodi chlapek od Telekomu, zaklepe na dvere a rekne, ze zakazniky firmy pescom prebira telekom protoze krachla a ze je s ni domluvenej a ze dostanou jeste lepsi sluzby...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za tim bude stat urcite Ales Slaby alias MajaSoft alias Trotlik... ;]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z toho si nic nerobte! Na Slovensku je to to iste, trebars www.investbiznis.com apod. stranky. Takych Alesov podvodnickov beha po svete mnoho. Ale na rozdiel od bananovych republik ako je CR a SR si to toho hajzlika v Nemecku pocka. Potrva to mozno mesiace, a nakoniec kto z toho vytazi bude prave povodca VirtuaDub :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inak zaujimava stranka o "RIDICAKU :-) ". Akurat autor toho balastu (Ales alebo nieco podobneho) zabudol poznamenat, ze vyuzivanie medzinarodneho vodicskeho opravnenia, je podmienene a vyzaduje predlozenie vodickeho opravnenia vydaneho CR a samotne pouzitie IBA medzinarodneho vodicskeho preukazu je NEPLATNE a pokutovatelne!!!
Az taky sikovny nie je, skor to je hlupak, ktory nevie co kde a ako by sa zivil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To EULA: To nebude jeho prace!!! Ked sa pozres na jeho stranku DEREDES, tak AD1: Ziadna financna skupina The Red´s neexistuje, co je nie az tak podstatne :-)
Ale z hladiska gramatickeho nieco ako "it finacial group" neexistuje. Ak len trochu hovoris anglicky, do usi bijuce, je to gramaticky nespravne, z coho usudzujem, ze jazykovo nie je zdatny, takze zaregistrovat v nemecku si tak mohol akurat velke h...   :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Marcel:
No, s tím řidičákem se to má ve skutečnosti asi takto: řidičáků můžeš mít, kolik chceš, ale tím, že "ti ho vezmou (tedy ten "náš"), nedochází pouze k tomu, že nemáš svůj řidičák. On je ti totiž v této souvislosti z právního hlediska "vysloven zákaz řízení motorových vozidel". Takže i kdybys měl nakrásně jakkoli platný řičičák, řízením motorových vozidel se v takovém případě dopouštíš trestného činu. A o tom to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dakujem WIFT, zabudol som poznamenat, co si ty presne vystihol a to pravne hladisko!!! Z coho vyplyva minimalne prestupkove konanie pri dobrej vole a vsech svatych :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aneb když se sejde světový programátor ze světovým programem a světový chudáček ze světovým Nic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Proces se značkou VIRTUALDUB na dobré cestě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku „Někdo“ si v Německu zaregistroval „VirtualDub“.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pověsit za koule do průvanu, to je jediné řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze si nezaregistroval jako obchodní znacku "Linux". To by na neho asi byla vypsana i odmena po americkem stylu " zivy nebo mrtvy" ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za akci opravdu stoji Ales Slaby, zatim ale k tomu nepodal zadne velkohube vysvetleni, coz ale muze znamenat, ze citi, ze tentokrat opravdu slapnul hodne vedle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Parouvpred:
Mohl bys nám, prosím, prozradit, jak jsi na to přišel? Jistě by nás to všechny zajímalo, mě teda dost určitě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč je člověk co si zaregistruje doménu a zaplatí(!!!), vykuk, spekulant ve špatnémslova smyslu???
 
- Copak já vím, kde na Světě je jaký název někoho??? Je miliardy termínů v tísících jazycích! Pokud je doména volná, koupím si jí! Proč ne??? Jsemli ale nemorální člověk, mohu, ale nemusím(!) vydírat někoho s podoným či stejným názvem... Proč by moje firma měla ale nárok??? na nějakou doménu??? Prostě jsem siji prozřetelně nejprve koupil a pak stavěl i jinou třeba tištěnou reklamu na onom jméně. Udělámli to naopak, jsem lehkovážný a budu muset přeplatit současného majitele, budelichtít prodat t a ne, musím nabýdnout takovou sumu, aby byl blbej on! Je topodobné jako s pozemky a vyvlastnováním..., které odsuzuji!
- Doména navíc néni logo!!! Buduli na jakékoliv(!) doméně používat např. logo zavedené a chráněné zn. SONY, beru to, že je toporušování autorských práv, ale takto, doména???... At si vybere každý na comá a existují i přesměrování a domény dalších řádů ne?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odsakeda: Boze ty si imbecil. Fakt nicomu nerozumies natoz videu o ktorych mas plnu hubu chujovin. Ten curak si zaregistroval obchodnu znamku, nie domenu. Nasledne v nemecku od vsetkych ziadal za pouzitie slova virtualdub $$

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ODSakEda:
keby som zi zaregistroval obchodnu znamku "ODSakEda" a nasledne po kazdom, kto pouziva tento nazov/nick pozadoval peniaze, tiez by si bol z toho asi mierne na vetvi, ze? a asi by si si musel zmenit nick aj na tvfreak.cz, ze jo? no ale aspon si sa naucil ako-tak pisat, aj ked blbosti... ked sa naucis citat, precitaj si, o com je clanok!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha dík za upozornění, nějak jsem si to neuvědomil a popletl a psal mimo mísu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odesakeda : Edo, sice ses přehlédl, na druhou stranu si od nějakýho idiota nenech kálet na hlavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miro, nick je jen slovo, SONY je také jen i jméno! tedy nemusel bych nic nikomu za svůj nick platit. Ale logo, nebo obchodní značka-to je něco jiného! V diskusi je to jen prostý text a jméno!!! Pokud bych si založil kšeft na nějakém jméně a logu, jasně že bych si je nejdříve zaregistroval! To že jsou německé úřady tak trochu(víc) nacionalisticky zaujaté proti USA a tedy i ignorují mnohé US patent. úřady a zaregistrovali značku, pokud je v USA registrovaná, je bohužel smutný a to samože odsuzuji!!! Psal jsem také něco o morálce že?! Kdyby byli děti vychovávány a vedeny k morálce, nemuseli BY být patenty ani zámky a ploty ani by mi nikdo za omyl sprostě nevynadal, ale taktně upozornil, že jsem slepec a nečtu púořádně! žejo děti "moje" nevychovaný!... Druhých morálku kritizující a do huby si nevidíc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slon: Linux zaregistrovaná známka je. Vlatní jí Linus Torvalds.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu divná situace. Článek ani netřeba podrobně číst a většině by měl být zřejmý podvod jako hrom (hodný exemplárního trestu, aby se další peněz chtiví podvodníci alespoň na čas zalekli). Přesto, pokud si podnikatelsky zapálený ODSakEda veřejně splete doménu s ochranou známkou (důkaz je zjevný) a snese se na jeho hlavu oprávněná kritika (možná ne zcela decentní, ale to jí na oprávněnosti neubírá), má nejenom rychlého zastánce (snad šlo o recesi), ale i jeho omluva vyznívá jaksi "do ztracena" (žejo děti "moje" nevychovaný!...). Nemoralizuji,nesoudím ani nepolitizuji, jenom konstatuji, že každý jednou sklidí to, co sám zaseje. Historie je i v tomto směru velmi poučná (lidé si to bohužel často neuvědomují). A poznávání světa pro tříbení názorů nesmírně důležité. No flame.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ODSakEda: neni tech vykricniku nejak moc ? Typical ODS-maniac :D
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.