Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nemá Evropa Windows Vista poněkud předražené?

No a potom sa ešte čudujú, že im to kradne každý čo môže :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduche vysvetlenie: Microsoft dostal od EU kadejake pokuty, tak oni ich jednoducho rozpocitaju k cene Visty a maju to nazad, predsa to nebudu pripocitavat k Viste, ktora sa predava v Amerike.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi je to priplatek za evropskou blbost. Ani se MS nedivim, protoze to co vyvadi evropska komise...
Bohuzel na to zase doplatime my uzivatele. I kdyz me to (zatim) trapit nemusi. MSDN AA :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno to vobec neprekvapilo. Nedavno sme museli robit upgrade na AutoCad. Pozrite si za kolko sa predava AutoCad v USA a pozrite za kolko u nas - resp. v Europe. Napr. 2007LT verzia USA v prepocte ca. 22tis a v europe ca. 39tis. SKK.

Keby to licencia dovolovala a s Windowsmi to asi inak mozno nebude, bolo by lacnejsie si kupit letenku do USA ist si to tam kupit a na druhy je clovek doma a ma za sebou aj vylet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pixie: Mohl bys pls dát link na USA cenu? děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není jenom záležitost Windows, ale veškerého SW a HW. Se pak nemůžou divit, že si amíci kupujou legální SW, když ho mají za polovinu a vydělávají 5x víc. To je jako by Windows u nás stály 400kč. No nepřiplatili by ste si stovku za profesional verzi ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO FOTR:
http://www.amazon.com/Autodesk-PSG-05727-051452-900-AutoCAD-2007/dp/B000...

Problem je, ze v lic. zmluve je vyslovne napisane, ze software nemoze byt pouzivani mimo krajinu v ktorej sa kupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nech si Microsoft ty Visty strčí do prdele.Ja mám Mandrivu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a Vistu na Amazonu koupit a provozovat v ČR můžem? :) ... tam to taky vyjde podstatně levněji ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s tim Autodeskem: kdyz jsem nakupoval Autocad LT v EN verzi (misto CZ paskvilu), tak stala stejne jako CZ :/
jo jinak to je fakt komedie: na Amazonu Adobe After Effects Professional 7.0 za 999,-USD a u CZ dealera 41000 CZK bez DPH, tj. skoro dvojnasobek!!! samozrejme bez lokalizace - tento soft vubec nelokalizuji a ani neslibuji CZ manual

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsadím se že od českého MS nepřijde buď odpověď žádná, nebo po třech urgencích nějaký PR blábol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych chtěl přípomenout, že MS není jediný kdo takhle "neumí" počítat. Například Nintendo prodává myslím Wii v americe za 250 dolarů, v evropě za 250 eur. Že euro není žádná východní marka a je o dost tvrdší to je už nezajímá. Pak se k tomu pridají evropské daně a různé spešl přirážky místních dovozců a nemůžeme se divit, že některé produkty nejsou v evropě populární - když jsou skoro za dvojnásob než u amíků nebo v Japonsku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 piXie: Problém licenčních ujendání dobře vysvětluje zajímavý článek
http://www.doupe.cz/h/Special/AR.asp?ARI=115163
Doporučuju přečíst. Ve skratce licenční ujednání nemůže zakázat něco, co povoluje zákon. Např. nemůže mně zakázat software dál prodat někomu jinému, když to zákon dovoluje. Stejně tak si myslím, že licenční ujednání nemůže zakazovat používat software někde jinde, než jsem ho koupil. Ale více v článku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to piXie:
To je jako fakt, ze v EULA je, ze nemuzes soft pouzivat mimo zemi, kde jsi ho koupil? Ja to nikdu nevydrzel cist cely...
Ale zni to strasne - takze pokud pojedu na dovcu nebo treba i pracovne do zahranici a vezmu si s sebou NTB, tak bych si tam mel ten soft, co v NTB je nainstalovanej, koupit znova? Vzhledem k tomu, co predvadi RIAA a BSA a vsechny dalsi podobny fasisticky organizace bych se tomu az tak moc nedivil, i kdyz normalni rozum nad tim zustava stat...
Jestli je to opravdu tak, tak potom nevidim duvod, proc bych si mel vubec nekdy nejakej SW kupovat, kdyz uzivatel legalniho SW je ze strany vyrobce leda tak tercem buzerace...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO TICO: Bod 2.1 alebo 3.2.9 Užívání v zahraničí. Nesmíte používat software, včetně například síťové verze, nebo uživatelskou dokumentaci mimo jurisdikci, v níž jste tento software pořídili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jestli to platí o každé verzi, tak jednoduchým výpočtem dojdu k ceně OEM verze Visty Premium za 1875 Kč vč. DPH. (3000/1,6) Tak za 1800 to už by o tom asi přemýšlel kde kdo myslím. I když podmínky OEM verze jsou dost hrozný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co kdyz si to koupim pres net a stahnu? to si vlastne stahnu z jineho statu,tak to nesmim pouzit? trovhu divene,ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO IGO: To mna sa nepytaj ;) Ja som to nepisal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

piXie:
ja prave toto planuji... koupit to pres veb a stahnout... pocitam ze to bude o dost levnejsi nez krabicova verze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO IGO: Ano, nas povodny zamer bol rovnaky, ale licencia v pripade neakej kontroly hovori jasne ;I Mne nevadi ked niekto robi distribuciu softu a hodi si tam neake opodstatnene naklady a robi k tomu aj support. Ale nie je mi jasne (okrem chamtivosti) kde a preco vznikne taketo (pre)zdrazenie a este ktomu podchytene licenciou ;I Co uz...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IGO, piXie: A co když by byl někdo "cestovatel" a podobný SW měl ve svém NB? Instalovat (a kupovat) vše 2x (až n-x) podle aktuálního státu, nad kterým právě prolétám?? (8-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

piXieale sam microsoft to prodava pres net,tak snad nejsou blbci aby to bylo nelegalni,ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten níže odkaz na doupě je teda dílko amatérů, třeba tato perla: Licence Smí povolit něco, co zákon nepovoluje. Licence nesmí zakázat něco, co zákon dovoluje (či jinak jít proti zákonu). :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TNTme se to zda jako pekna blbost... maximalne je tim mysleno ze kdyz to koupis v americe,tak to nemuzes dlouhodobe provozovat jinde... na dovolenou atd by to asi slo... ma to bejt spis ochrana proti sedemu dovozu levnejsich verzi z jinejch statu...a nakup pres net a stazni je jako nakup u nas... aspon tak to chapu ja... 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TNT: Podle CZ zákonů je smlouva, ve které se předem vzdáváš práva či nároku, které jsi ještě nenabyl, od prvopočátku neplatná. "Licence" je de facto taky smlouva. A odtud přímo plyne ten vývod, kterému Ty říkáš "perla"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO IGO: Mozno maju ine lic. podmienky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

obecne by mne zajimalo, zda podminka licencniho ujednani vazajici misto uzivani mistem prodeje sw, neni protizakonna nebo alespon pravne nevymahatelna
opravdu existuje pravni prekazka pri nakoupu v zahranici a radnem procleni a zdaneni (nebo i bez nej, kdyz se zacne sw uzivat uz v miste nakupu se zaplacenymi mistnimi danemi) pro uzivani sw?
>>TNT: jak to vidis "profiku"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak v nejsvobodnejsi zemi sveta, ale v CR rozhodne takovy ujednani , ktery by omezovalo pouzivani SW (a obecne autorskeho dila) na nejakou lokalitu bude neplatne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pravdu povediac povazovat vyssie ceny za odvetu ? to by som pochopil keby bol nakup visty nutnost. ale za sucasnej situacie silne pochybujem ci ma niekto taku naliehavu potrebu kupovat vistu. vyssia cena dosiahne len to ze bude mensi predaj.
na druhej strane ak ziskaju podporu vladnych institucii, tak by to nebolo take nezmyselne. to im totiz ta europa tu pokutu naozaj takto pekne zaplati :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CrazyHorse: no bohužel ať chceme nebo ne, ať s Vístou získáme něco navíc oproti XP nebo ne, do dvou let drtivá většina Xpčkářů přejde na Vistu. MS se o to jistě postará strašením o ukončení podpory apod. To je nevýhoda monopolu. Škoda že neexistuje na tomto poli OS nějaká konkurence, tak jako Intel vs. AMD, tak jako NVidia vs. ATI (resp. AMD) atd. kdyby tu byli dva výrobce OS které by podporovala většina softwaru a her, bylo by to hned o něčem jiném.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Castecne to muze byt i tim, ze v Americe ma M$ vetsi konkurenci ty firmy pres ovoce. I kdyz je fakt, ze tady je drazsi vsechno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 TNT: Ten článek na Doupěti podle mě nepsal amatér, ale psal to pro amatéry. Jsou různí učenci MUDr., JUDr., atdDr., kteří ti něco sdělí tak, že z toho pochopíš velké houby. Přitom cokoliv jde vysvětlit tak, aby to všichni pochopili a používat přitom český jazyk. Ale to by takoví pánové u toho nevypadali dostatečně vzdělaně. :-))) Pokud někdo z vás občas zajde k lékaři, ví, o čem mluvím. :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud takové ceny opravdu vydrží a nepřijde razantní sleva, tak to vypadá na další hřebíček do rakve s nápisem Windows Vista. Co se týče vytlačování XPéček Vistou, myslím, že navrch budou mít nejdřív za tři roky a podpora pro xp vydrží nejméně čtyři. A za tu dobu se může lecos změnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo to zaplatit musi, kdyz EU dava MS takove pokuty!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Amerika žije na úkor celého světa! Největší terorista je Bush. Ať už to je ekologie, zasahování do života jiných států, až po ceny výrobků. Běžně je kurz USD vs EURO 1:1... Pamatuju si, jak kdysi dávno nás (jako ČR) propírala EU za to, že máme vyšší ceny pro cizince. Nakonec se to muselo sjednotit. A USA si dělá co chce, jen díky moci. A Microsoft je něco podobného...
Nehodnotím tu produkty Microsoftu, protože to musím uznat, že některý jsou opravdu na skvělé úrovni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrej den gentlemen,
a co ceny treba notebooku u nas v Germanii.
HMM Sony Vaio VPVGN-FE39VP za 39 000 Kc.
v Germanii VGN-FE41M za 1300 Euro.
hmmm.
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spravne, musime se vyskladat na ty pokuty od EU.
Ne že by dali Bilovi Nobelovku za to ze našel prvne od dob Babylonske veze spolecnou komunikacni platformu, ale ho buzeruji pokutama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chudak ten co by si vybral soft ktery v cr nikdo neprodava, v tom pripade na nej nesmi v CZ ani sahnout...jen v USA...a celkove ty ceny jakehokoli sw, je to des a tohle neni vina MS ale EU a jenom EU - se spatne konkuruje potom na trhu prace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klasika, NOD32:
V US 39$(850,- kc)
http://www.eset.com/order/
V CR 1500,- Kc
http://www.eset.cz/ceniky/se?clearSessions=1

prirazka 76% nikomu nevadi ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nobelovku zrovna nemusej :) ... ale zajímavé je, že v tom porovnání nejsou ty N verze pro EU :). Mimo jiné ... Amíci ještě asi nepřišli na to, že kurs ? a $ se už drobet změnil ... oni to mají opravdu ještě 1:1. Nechápu, že EU si to nechá líbit ... Hlavně že řešej MédiaPlayer ve Wéčkách ... :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Imro: on uz MS neco nekdy na pokutach zaplatil? Pokud vim, tak zatim se porad odvolava a neplati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo, co nam nasi pani europoslanci v cele s pani poslankyni navarili, to si pekne sezereme. Microsoft si muze nasadit cenu jakou chce, nevim, proc by nemohl kdyz to nebude dumpingova cena. Pokud si je jisty, ze jeho produkt se bude prodavat i za tu cenu - a on bude - tak jeho vec a nejaka EU mu do toho bude tezko kecat. Jo, take nevim, co ma take Bush spolecneho s cenou MS produktu? Pripadne nekdo zminil i ekologii - monitoruje nekdo vubec ekologii v Rusku, Cine, Taiwanu apod.? Asi ne, protoze tyhle "demokraticke" staty mile ekology poslou do prd..e.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Pixie:
To je vazne postaveny na hlavu...
S legalnim zakoupenym softwarem (a nehorazne predrazenym) aby clovek jeste premyslel, jestli si muze vzit NTB za hranice - co kdyby tam mel  SW, u ktereho je pouziti v zahranici zakazano...navic jeste u vetsiny SW aktivace, validace licence a certvico jeste. 
Zato pirati jsou v klidu, oni proste bez sloziteho premysleni vedi, ze je to nelegalni, at jsou s tim  kdekoli, a aktivace atd. vyresi nejaky parkilobytovy souborek a je to...
Jak potom chteji presvedcit lidi k pouzivani legalniho software, kdyz legalni uzivatel si "uziva" ze strany vyrobce buzerace (jinak se to nazvat neda), ale pirati maji klidek a pianko...zacinam premyslet, jestli budu "mile" vyrobce svymi penezi podporovat nadale anebo jestli se zachovam logicky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO TICO: Je... IMHO keby napr. spominany CAD stal tolko (+ spomenute opodstatnene naklady) kolko v USA, tak by si ho kupilo viac firiem a samotny Autodesk by mal IMHO vacsi zisk... Chapem, ze existuje trhova politika a tiez neaka firemna, ale prehnat ceny v krajinach kde sa stale poukazuje velke percento cierneho softu, mi pride ako cista ?provokacia?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klid ... ono az se EU nasere a jednoduse zakaze pouzivat wokna na vsech uradech, tak bude M$ jeste litovat, ze tu pokutu bez mrknuti nezaplatil ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda jediné, co jsem z tlf. rozhovoru s MS vyzjistil, je, že MS nebrání českému uživateli koupit si wokna v USA za americkou cenu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT> Nemaji americka okna prece jen jednu nevyhodu - nechybi tam podpora ceskych fontu a klavesnic apod.? Pamatuji se, ze predchozi verze Windows i anglicke vzdy byly spec. evropske verze, kde ty fonty apod. byly.

Pokud se daji i ty anglicke prepnout do ceskeho prostredi, tak nemam co resit - ceske napisy nepotrebuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nekupujte. Ja vydrzel s W98 do konce roku 2004. S XP vydrzim min. do roku 2009 a to bude Vista uz za uplne jinou cenu. Stejne je blbost kupovat novinky hned jak prijdou na trh. Jsou predrazene a nedoladene. Jak sw tak hw.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pani, a co tak pozriet realne ceny?
Tu: http://www.alternate.de/html/productDetails.html?artno=YOBMBA
napriklad uz teraz ponukaju OEM Ultimate verziu za 189,- Eur...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Nalim: Čeština snad není problém, teď píšu z WV s českou lokalizací a v poho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v prvom rade EULA na OEM viaze pouzitie len na ten stroj na ktorom je predinstalovana box moze byt viazany na CR/SR/USA....
Co sa tyka ceny napr. AMD pouizva kurz 1USD=1EUR pre pradaj produktov pre EU, kde predava v EUR.... Ako tak pozeram ceny MS zodpovedaju podobnej politke...
normalne 1.30USD=1EUR

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ceny na našem trhu se mi zdají opravdu již někde "mimo mísu". Přiznám se však, že jsem to čekal.
Pokud by ceny byly srovnatelné s cenami v USA v rámci oficiálního kurzu, uvažoval bych o jejich koupi. Ale nyní nikoli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Puvodne jsem si chtel visty koupit, ale za tu cenu radej hodim na pc linux a na hry si koupim treba xbox 360, kterej stoji mene nez vista ultimate.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PiXie 12:54: "Nesmíte používat software, včetně například síťové verze, nebo uživatelskou dokumentaci mimo jurisdikci, v níž jste tento software pořídili."

..je absolutni nesmysl. Nevim jestli si uvedomujete ze fungujeme v dobe nadnarodnich korporaci a velmi pochybuji o tom, ze cela rada docela bezne i kontinentlane disribuovanych aplikaci tim padem byla mimo zakon (o cestovani s ntb po svete ani nemluve). Myslite si snad, ze citrix je outlaw a potazmo, ze internet by mezi jenotlivymi staty nemel podle toho zakonu prenaset ani RDP?? Nemluvim o dohadech, ale o sve praci...
Docela by me zajimalo co je "Bod 2.1 alebo 3.2.9" jestli to je cast toho "hura" clanku z Doupete, tak ten mi po par vetach pripadal velmi naivni, nedocetl jsem ho a nedelal bych z nej rozhodne zadny axiom - ikdyz bych urcite byl rad kdyby mel aspon v necem pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysoké cenové rozdiely medzi USA a Európou sa však netýkajú iba software od Microsoftu, ale prakticky všetkých druhov tovaru.Prečo to tak je, to vážne nechápem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemá Evropa, konkrétně Česko, vůbec všechny produkty Mrkvosoftu předražený? Nejen Visty?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 jasanek: Já vydržel s Win98 do konce roku 2006, kdyby to nebylo potřeba, tak si ty XP neinstaluju :-) Na jehoVisty se můžu zvysoka.... aj vy mňa :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K.URVY JSOU TO!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mi prijde, ze v tomhle nasem slavnem bananistanu jsou ceny 99 % uplne vseho uplne ujety.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechcem byt vulgarny, ale inak sa to povedat neda...
tu je vidiet ako cela USA na EU zvysoka sere, akurat cely svet sa americanom pcha do riti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...este euro nemame, ale teraz vidiet, ze "juu es ej" yebe na celu europu... keby nebolo euro tak by boli ceny nizsie, lebo zaujimalo ma napr. kolko to bude stat napr. svajciarov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ja držím 200 kompíku s Win98 Se + offi. i neoficiálními service packy stále a pořád. (dokud mě něvymění za nějakého přechytralého odborníka) A co z toho mám? Prostředí pro používání více jak 400 aplikací více jak 500 uživateli. Namátkou: Firefox2, OpenOffice2, Gymp, ... Rychlé spuštění a vypnutí kompu, snadnou zálohu/obnovení celé systémové partition (do 1Gb se všemi ovladačemi, directX, JVM i Pythonem, ... a ještě tak 400Mb zbývá), snadná spravovatelnost (přeci jen, po 10 letech už se trochu ví, jak na ně), virově málo frekventované prostředí

A co se jim vytýká.
Špatná podpora USB - Neoficální service pack řeší téměř vše, zbytek je na výrobcích, jaké udělají ovladače.
Nestabilita - Samy o sobě, odladěné, opatchované - jsou dosti stabilní - neplechu dělají agresivní programy, protože Win98 jim to dovolí. Takže krotit zlé programy a vybírat ty nezlobivé a je to.

Systém není cíl, ale prostředek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to si ještě nenažraní prodavači v Česku přidají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim cemu se divite - takhle je to s jakymkoliv vyrobkem. V Americe je to proste levnejsi, i kdyz dopocitate postovne, clo a DPH. Je to sice svinarna, ale je to tak porad, tak proc se nad tim pozastavujete zrovna ted? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to kovin :
Ano u USA je vse levnejsi, ale zdaleka ne o tolik co predvedli mrkvosofti s jejich OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No konecne som planoval zlegalizovat Windows a asi sa na to vyseriem.
20 litrov sk za to nedam . Este tych 13 litrov som bol ochotny ale hento urcite nie. Nech si chodi milion softwarovych policii . Nech mi vlezu na hrb. Cim viac pocitacov na svete je tym viac stiji Windows. Zasrane monopoly....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>hkmaly: Tak to silne pochybuju. Osobne bych potom po EU pozadoval kompenzaci, protoze aplikace jako AutoCAD, programy pro statické výpočty atd. pod Linuxem proste nejsou a moji prioritou je prejit na (snad) bezpecnejsi OS, coz je po XPckach Vista. A urcite bych nebyl sam. Takze, chlape, nejdriv trochu premyslej, nez neco napises, pocitace nejsou jen o surfovani na netu, hrani her nebo emailovani, ale hlavne o seriozni praci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už XP byly nechutně předražené a Vista je na tom ještě hůř! Nerjlevnější verze začíná kolem 4.500 bez DPH a to je nákupní cena pro prodejce! A že bude Vista bezpečnější, než zazáplatované XP, na to rychle zapomeň! Nejen, že nebude bezpečnější, ale ještě bude silně přetěžovat procesor při pokusu o přehrátí jakéhokoli AV díla a spousta věcí, které pod XP jedou bez problémů ve Vistě nepůjdou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslal bych celej Microshit do nekam a byl by klid.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO SLICER: "Bod 2.1 alebo 3.2.9" - su body licencnej zmluvy Autodesku pre AutoCAD. O ziadnom clanku neviem ani som ho necital.

"Nevim jestli si uvedomujete ze fungujeme v dobe nadnarodnich..." Ano viem a dokonca aj uvedomujem ;). 90% nasich zakaziek je v AT, DE, UK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 jasanek, mia: Ja mam jeste ted Win 95. Pravda, vetsinu casu pouzivam linux.

2 ljelinek: Mluvim o uradech. Ktery urad pouziva AutoCAD ? Tak mozna sem tam nekdo na stavebnim ... vetsina uredniku potrebuje jenom office, a co se tyce toho jak kvalitni, tak 602 blahe pameti taky stacilo takze proc by nestacili OpenOffice. Solitare pro linux je taky. Soukromym osobam a firmam by to EU zakazat ani nemohla - alespon doufam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ljelinek
>hkmaly: Tak to silne pochybuju. Osobne bych potom po EU pozadoval
>kompenzaci, protoze aplikace jako AutoCAD,
To nemozes mysliet vazne
IBM CATIA alebo Bentley Microstation ci Pro Engineer ti nestacia tie su pod Linuxom
http://linuxgazette.net/issue54/frost.html
http://www.freelists.org/archives/cad-linux/08-2002/msg00037.html

>programy pro statické výpočty atd. pod Linuxem proste nejsou

Matlab/SciLab nestaci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO FOTOBA: Stranku http://linuxgazette.net/issue54/frost.html poznam, ale z uvedenych CADov su "seriozne" snad len Varicad a Microstation. Ale tak ako aj ProE, su to strojarske CADy, Microstation GIS. Ak ale chces nieco na stavbarske veci, tak moc nepochodis. AD2: Cena - bude podobna ak nie vyssia ako AutoCAD LT + Windows. Existuje BricsCAD, ale vo verzii pre Linux je to o verzii pozadu oproti Windows a aj to este cez Wine. To mi pride chore. A o drobnom softe pre projektantov uz ani nevravim.

Netvrdi, ze Linux je zly, ale v tejto oblasti este toho pouzitelneho moc IMHO nie je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to následovně : nekupovat, nekupovat, nekupovat.....
dokud MS nepřijde k rozumu. Prostě ať si to natřou........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy nebylo tolik techniky tolik novych produktu a svetu to nechybelo co se vyrobilo bylo natolik kvalitny ze i ted to jede a vecsina uzivatelu to nehodla vymenit za veci nove vid>Win98,NEC ND-3520A,Radeon 9800 Pro,... sice to nejsou veci nove ale stale maji co ukazat.Filmova studia nemali k dispozici tolik grafickych artiklu ale i presto byli filmy lepsi clovek kdyz si pusti napr.dobrou ceskou komedii tolik let starou se lepe zabavi jak u tech novejch a neni to iba o komediich i ostatni novy filmy stali za velikou zadnici.Kazdy den muzeme a vidite jak ten svet clovek co v nem zije nema uz skoro na nic cas vsechno je uponahlany nedodelany vsechno se opravuje ne kdyz to vyjde na trh ale teprv u zakaznika ale toho to pritom vubec ale vubec zajimat nemusi on si predse zaplatil a ma mu to jit.Nechci obsirat Cechy ale dat Topolankovi vladnout kdyz o bije do oci co on za vula je vsimnete si toho prachatyho Hrabete co je v jeho vlade ten co vlastni te zamky pekne co...USA poskytnout uzemi pro daky obranny stit>Studena valka je davno pryc i kydz vime ze Rusove a Americani se stale budou slidit navzajem je aspon podle mne naprosta hovadina proti komu se chteji Americane branit?!Proc musi mit obacne viza kdyz chteji jit do USA tot jaka politika?!Pekne videt jak Americane na ty ktery jim do zadnice lezou serou jenom ten Israel si vazi kdyz tam blize ropa je.Jak byli porazeni USA ve vietnamsky valky tak sou u Iraku.K te cene VISTY jenom tolik ze kdyz musi mit Europsti poslanci plati cez 200000 mesicne se netreba divit proc sou takove rozdili ve vyrobcich a kdyz se serou nekomu do roboty(Microsoft)aby dal moznost i jinym kde maji plani na novy OS?>hadam si nemysli ze ted 80%+-uzivatelu MS programu prejde na Linux kdyz je na znalosti narocnejsi kdyz se vecsine nechce uz ucit vubec.Osobne nezatracuju nijaky OpenSource projekt jenom chci odpoved na otazku ci ma nase skvela Europska Unie alternativu k Windows a kdyz chci videt!Co se VISTY tyka uz jenom kuli implementovanymu DRM si ji nehodlam v brzy dobe nahodit aby mi daky debilnym program slidil vsechna ma data-(osobni) to se mi uz vubec nelibi,dale ta aktivace kazdy mesic pro nekoho kdo internet nema pekna svinarna>nemyslim jenom Evropsky trh a abych uz jenom kuli peknym malovankam DX10 jenom abych mi hry sli v peknym stylu za to mi VISTA nestoji!(Je to muj nazor jako nazor kazdyho jinyho)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to lemplik:
Ale to vis ze i o vic ;-). Treba ted jsem si chtel koupit nuz - v Cesku stoji nejlevnejsi 925 Kc (ale prodava se i za 1290 Kc), kdezto v Americe ho maji nejlevnejsi za $17.70 (coz je na nase asi 380 Kc).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ale ratate hrusky s jablkami. Mali ste od EU cien odpocitat 19 alebo 20% a neporovnavat ich s a bez DPH!!! Navyse pozreli ste sa kolko stoja harddisky alebo pamate v US? Pozrite sa na stranku www.newegg.com a potom na hociktoru europsku stranku... Nie som priaznivcom M$ ci a nechcem ich obhajovat ale myslim si ze vas clanok je neobjektivny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A este chcem dodat ze Amerika je inde. Amerika je iny trh, iny pocet predanych kusov, Amerika ma svoje ceny. Ked sa my tuna v Europe raz zobudime (hlavne zapad) tak budeme mat tiez take ceny a potom ich budete moct prepocitavat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JEDNODUCHÁ RADA: KOPÍROVAT, KOPÍROVAT A ZASE JEN KOPÍROVAT !!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

REDAKCE CD-R: JAK TO DOPADLO, CO ODPOVĚDĚL MS CZ ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Fuck microsoft
ještě jednodušší rada.. nepoužívat wokna, přejít na linux

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Odpověď Microsoftu na ceny Windows Vista v EU a u nás.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Nemá Evropa Windows Vista poněkud předražené?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to co vytvoril MS za odpoved je nesmyslny bullshit. On sice neurcuje koncove ceny to je naprosta pravda, ale zato urcuje ceny, za ktere je dodava distributorum. Diky tomu ze distributoru je na trhu opravdu hodne asi se neda predpokladat, ze vsichni maji 30% marzi za preposlani emailu s licenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tedy:
1) když si koupím (lépe oficiálně stáhnu- až to půjde) vistu Ultimate z Ameriky, zapletím jejich cenu a čeština tam půjde dát ? - přijatelné

2) jaké jsou tedy ceny, za které poskytuje "malejměkej" Visty distributorům v Evropě ? to by mě vážně zajímalo....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč neuvedou doporučenou cenu Windows Vista? Odpověď je velice jednoduchá. Zřejmě na tom není nic legálního a není důvod policii případné trestní řízení zjednodušovat. Ona by už teď měl zareagovat antimonopolní úřad a zahájit vyšetřovaní, protože už takováto vyhýbající odpověď zakládá důvod pro vznik podezření.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nagger: ale neprodaji ti to to za cenu OEM, takze zaplatis i tak palku pres 10k ;) na to spolihaji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Micro$ofstké blafy! Např. známému prodám OS + Office za Kč 1,-, ostatním za Kč 50.000,-. To jsou ptáci v tom Micro$oftu, grrrrrrrrrr!!!!!!! :-( :-( :-(
Samozřejmě, kdo jiný, než výrobce, by měl určovat ceny. V M$ se již fuckt zbláznili, když si myslí, že tohle jim lidé sežerou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty ceny tady v Evrope jsou opravdu uchylny, kurvy jedny podnikatelsky. Nastesti jsem narazil na clanek od dANGELa na aeronetu a objednal si z Ameriky normalni OEM Ultimate Vista instalacku za $199. Hodim to do notesu a mam poreseno a seru na ty mrdky tady v Cechach. Kdybych nepotreboval Vistu pro svoji praci legalne, vzal bych piratskou nekde na netu, ale kdyz potrebuji legalni, tak tohle je nejlepsi reseni.

http://aeronet.cz/forum/showthread.php?t=3571

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 gorak: Linux je na prd... trávit týdny na ladění systému a shánění ovladačů, to je fuck wopruz...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Response Fukalik: presne tak, jednodussi bude to koupit v zahranici/US a pak si doinstalovat CZ balicek, tedy, zda bude treba;)....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, nevim kdo by se zachoval jinak.Pokuty,jeden soud za druhym...kdyz ma evropa svoje predstavy at si udela svuj system,stejne jako v pripade GPS.Vsechno je jen otazka trhu,kup nebo nech byt....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fascinuje mě, že EU šílí kvůli WMP a tak nebezpečnou věc jako Vista nechá bez povšimnutí. Visty je nutné každych 180 dni reaktivovat vůči serverum MS, podle mého jde jednak o flagrantní porušení práva spotřebitele a zneužití dominantního postavení na trhu, ale především o bezprecedentní bezpečnostní riziko. Představme si obchodní válku USA / EU v které USA prostě nařídí MS nereagovat na požadavky PC z oblasti Evrop. Hadejte co se asi stane pokud párdesitek milionu PC postupně přestane fungovat?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jste naivkové. Z čeho by Mrkvosoft financoval ODS, kdyby prodával Visty za přiměřenou cenu, tedy max. za tři stovky vč. DPH? (Na volební kampaň v červnu dali modrým komunistům přes 50 milionů a hned na to zdražili XP!)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to KKKK> nemas pravdu

Americke firmy uz podali navrh na zakaz predaja a prevdzky VISTA na uzemi EU. A EU sa tym zaobera
http://uk.theinquirer.net/?article=37239

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kkkk: Nikomu, Evropa nainstaluje cracky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam ze uplne stejne Mrkwosft fascinuje pocet nelegalnich XP v Evrope.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať žijou právníci, vždyť oni to vyřeší za nás. V americe se každej dement hned o všechno soudí a výroky jejich soudců jsou mnohdy dost absurdní. Jak chcete kdo donutit státní správu používat cokoliv jiného než widle? Ani se vám nezdá o cenách za kolik se nabízí a kolik se tlačí školám a st.správě, protože co budeš používat když ze školy znáš jen ten jeden správný systém a úžasné opice?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to StreamLine>
nie je pravda, ze ovladace nie su a ze potrebujes ladit, cokolvek...

Desktop distribucie ako SUSE, *buntu(Ubuntu a odvodene) Fedora to ide instalovat aj BFU a nema problemy..

Ak by neboli ovladace(tym nemyslim HW z Taiwanu zlozeny v Hornej-Dolnej) ale znackovy HW alebo aspon qko tak slusny HW
tak by nebolo 3D desktopov ako napr. Compiz (tusim Mandriva ma dalsi a je ich uz asi 7 ks)
http://www.novell.com/products/desktop/features/xgl/

A keby bolo Linux tak zly tak by sa nevyvyjali CPU optimalizovane pre Linux a to sa robi
http://www.heise.de/english/newsticker/news/72169
a este aj stotoznit moderne OS s GNU/Linux
http://www.heise.de/english/newsticker/news/72178

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se primo naskyta otazka, zda distributori maji stejne velkoobchodni ceny. (popripade jak velky je rozdil ve velkoobchodni cene, ktera ma pokryt ty specialni vydaje na evropske prostredi)

Ono je sice pekne, ze je to cena doporucena, ale pochybuji, ze by doporucovali obchodniku 80% marzi.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to krakonoš: ty radši ty pravý červený že, a nebo snad maskovaný oranžový ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to u produktů, které jsou jen EN - např. Win Server 2003 R2 x64, SQL 2005 x64. Tam jsou také o 70% vyšší náklady na distribuci než v USA?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže MS to dává prodejcům řekneme za 1,-Kč a prodejce si pak určuje za kolik to tak asi bude prodávat ? :-) Směšné. Navíc v IT je taková konkurence, že marže nejsou až tak vysoké (narozdíl například od lékáren). Takže když MS prodává verzi Ultimate prodejcům za 12.000, těžko to bude prodejce prodávat levněji. Ale já jsem od MS nic jiného nečekal, jenom hromadu blábolů jako vždy. Několikrát jsem něco řešil přes hotline MS a nikdy mi s ničím nepomohli, stejně vyšlo lépe obvolat pár kamarádů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>r23: nepochopil jsi! MS je uplne jedno jestli sponzoruje modry, rudy, oranzovy nebo puntikovany. sponzoruje proto, aby si zajistila "vstricnost" pri jednani od tech co jsou/budou u rozhodovani o zakonech, u moci. co to muze znamenat v pripade MS si muzete domyslet sami: MS office produkty ve statni sprave, sw patenty, autorsky zakon, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě (nikde jsem to nenašel) kolik se tak může prodat Visty u nás ? resp. kolik se tak prodalo XPček u nás. Řekneme že se prodá 300.000 ks Visty u nás, je to reálné ? A pokud je to tu předražené v průměru všech verzí o 2.300 Kč vychází že jenom v Česku získá MS za .... nevím co (asi za překlad do cz) ... 690 milionů korun (300kx2,3k). Hodně drazí překladatelé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak tohle vysvětlení MS je opravdu lahůdka! Jestli se snaží hodit cenu na distributory tak to je opravdu povedené a ukazuje to jen jejich přístup k zákazníkovi. Sám jsem distributorem IT a velmi dobře vím jak to s těmi cenami je. Těch max 10% marže(a to je hodně)opravdu nedělá cenu produktu ,tu si určuje přeci výrobce(MS). Až mi licence dodají za 1/2 cenu tak potom je to relevantní otázka.do té doby se nám opět jen vysmívají a kličkují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jedno srovnani cen: Maxon (nemecka firma) distribuje produkt Cinema4D R10 v DE za 815,15 EUR inc. WAT (23.313 CZK) u nas s lokalizaci 19990 CZK (23.788 CZK s DPH). Pri srovnatelnem DPH v DE a CZ vychazi lokalizace a support v CZ za 475 Kč s DPH, tj. cca na 2%! Pro uplnost cena v US je 895 USD (19.690 CZK) bez dane. Netreba dodavat, ze Maxon neni leader na trhu 3D softu, ani nema dominatni postaveni. Inu neni nad monopol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vazne nechapu, o cem se tady porad tak vasnive diskutuje. Podobnou cenovou politiku ma dalsi kvantum US firem, ale MS jaksi precniva uz jen tim, ze je "in" na nej nadavat. Proc se tady nikdo nerozciluje, ze na dell.com (prodava pouze v US) si slozim notebook za (v prepoctu) 50k a na dell.cz za 80k? Stejne ti nejvetsi kriklouni maji XP nelegalne a Visty budou mit taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chci krabicovou verzi Vista za cenu OEM licence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To r23:
Každého, jen ne komunisty! A zejména ne ty modrý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Snoopy: Jenže milý Snoopy Dell nemá rozhodně žádný monopol , a je dost velká konkurence v no´tasech ,řekl bych. U operačního systému(systémů) se nám výběr poněkud snížil ))) . Já osobně mám legální MS a myslím ,že je O.K. vlastnit ho "čistě". Ovšem ty praktiky MS se mi jako prodejci začínají poněkud příčit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karda: Dell nema "monopol" a presto dava rozdilne ceny, stejne tak dalsi firmy... takze z tohoto pohledu u MS nevidim rozdil. Takze merme vsechny stejnym metrem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si delaji legraci ne? v prvni vete napisi "Microsoft nestanovuje koncovou cenu na trhu " ..... "avšak k rozdílným právním a jazykovým požadavkům obou trhů námi stanovená cena..." vzdyt oni lzou uz v prni vete a ve druhe se sami usvedcuji...

Snoopy: to je pekny nesmysl, me nikdo nenuti pouzivat pocitac od dellu a poskladam si lesi jinde... ovsem wokna jinde nekoupim (a linux je sice pekna vec, jenze aplikace co pouzivam na nej nejsou...) Jeste ze zatim nemusim prechazet na ty jejich "povedene" visty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednu starou k tomu co je povoleno/zakázáno zákonem a licenčními podmínkami. Opravdu platí, že licenční podmínky můžou povolit něco, co zákon nepovoluje. Zákony jsou obecně restriktivní - to znamená, že vše, co není zakázáno je povoleno. Jinými slovy zákon zakazuje(přikazuje), ale pokud se nezmiňuje, tak je to povoleno - je rozdíl mezi "nepovolí" a "zakáže". Takže pokud to zákon nepovolí (ale tím není psané, že to zakazuje), tak je to vlastně dovoleno a licenční podmínky to povolit můžou taky.
A přesně podle stejného klíče platí, že tě licenční podmínky nemůžou omezit v něčem, co podle zákona můžeš dělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, ale to je přece jenom a pouze o množství koupených produktů. Např. vysoké školy, pokud se přihlásily do programu Campus Agreement platí 48 Euro ročně na počítač a máte v tom i jakékoliv Vista a Office. A že nejsou marže řádově stovky procent mě nikdo nepřesvědčí. Např. Adobe Acrobat Prof. 8.0 stojí v krabicové verzi bez DPH 18790 Kč, kdežto my ho kupujeme za 1360 Kč. A to je velice pěkná marže. Hezký den přeje Linda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DRK2222: to nekde chodi ranari a pod vyhrazkami nasili nuti lidi pouzivat Win? Ne, to byla nadsazka, vim, jak to myslis. Ale ze nejsou tve oblibene aplikace i na Linux, to je chyba vyrobcu danych aplikaci, ne MS a Win. Jiste, Win jsou tak rozsirena, ze se pro jine OS prilis nevyplati portovat, ale to je zase o tom samem. Holt se jedne firme podarilo neuveritelne a temer jedinecne, ziskat dominantni postaveni na trhu. A nepotrebovala k tomu statni kontrakty a jine vyhody. A tim, ze vetsina firem dela aplikace jen pro Win, ackoliv by mnohym z nich port na Linux urcite penez tolik neubral, dominantni postaveni Win jen podporuji. Ale tohle je nad ramec tematu. Ja chtel jen rict, ze narust cen US -> EU neni nic neobvykleho a divim se, ze se nad tim nekdo pozastavuje. Holt, kdyz jde o to zprazit MS, tak je dobry kazdy duvod. Ne, neplati me MS ani nemam doma plakat s Billem, jenom mi to prijde nefer.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DRK2222: Ne, MS nestanovuje koncovou cenu na trhu. Nikomu nenarizuje, za kolik ma jeho produkty prodavat, jako treba (myslim) Algida kontroluje, zda se Magnum prodava vsude za stejnou cenu. Kdyz nekdo proda Win za 20k, tak ma stesti na nepozorneho zakaznika a vydelal dost penez. Dokonce nestanovuje ani minimalni cenu. Kdyz nekdo proda legalni Win za 100 Kc, tak ma zakaznik stesti, ze ho prodejce dotoval.

A tou druhou vetou (o stanovene cene) mysli cenu, za kterou prodavaji distributorum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Linda a ostatní ,kteří se v dané problematice dosti neorientují.Je dost velký rozdíl mezi licencí pro koncového uživatele a licencí pro školy ta je podstatně levnější(platí i pro Office a ostatní) a pokud si někdo opravdu myslí ,že my obchodníci s IT a softem máme velké marže tak je vidět ,že vysvětlení MS asi funguje dobře a zmátlo Vás dokonale ,ale ten člověk neví o čem mluví.Už jenom z tohoto důvodu(marže) jsou veškeré OEM MS produkty a ostatní SW od MS většinou vyňaty s jaýchkoliv obratových akcí (proč asi?) .Kdyby ten dovozce do ČR na tom měl nějakou marži ??Přemýšlejte trochu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám jak se tady déčka pohoršují, klucí víme, že to do 100% neberete za marži

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpovězeno: 30. 01. | 12:08
Autor: deejay

Otázka: hezky den
rad bych si koupil retail verzi ultimate visty v usa ktera me vyjde levneji nez tady. proc je tomu tak a bude problem s aktivaci?

Tomáš Koška, Microsoft: Problém s aktivací v ČR žádný nebude, software je v USA nevnější, protože i náklady na výrobu a marketing systému jsou v USA po polovinu levnější než v EU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Maest : Usilovně jsem přemejšlel co to asi budou Déčka ,tak to myslíš asi distributory resp. dealery,jestli správně chápu tvoji hatmatilku.No a proč bych se neměl rozčilovat když tady lidi plácaj takový nepodložený informace ohledně marže prodejců když o tom nic nevědí (a MS je v tom ještě podporuje - tomu věřit).A 100% to opravdu není to mi věř.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se řešilo už hodněkrát. U XP, u 2003, u W'9x... Odpověď byla vždy - dodatečné náklady. Nicméně na jedné Win konferenci mi bylo jasně řečeno, že MS pobočka v ČR je samostatná a jako taková nakupuje od mateřské firmy za stejných podmínek, jako jiný zákazník v USA. Tj. jde o to, že mateřská firma má takhle větší zisk (nemusí svým dcerám poskytnout množstevní slevu). Není k tomu důvod - my koupíme za jakoukoliv cenu a vyšší míra pirátství jen ospravedlní další šikanování zákazníků a metodu vedení kampaně ("Nahé PC" atd. bez ohledu na alternativy).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Snoopy - "Holt se jedne firme podarilo neuveritelne a temer jedinecne, ziskat dominantni postaveni na trhu. A nepotrebovala k tomu statni kontrakty a jine vyhody" ... Buhehehehe - uz davno som sa tak dobre nezasmial. To s tymi statnimi kontrakty nemyslis vazne, ze nie :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

randy: ach jo... myslel jsem v zacatcich, ne ted...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Snoopy:
Kdyby jsi vedel neco o ekonomii, tak by jsi netvrdil, ze v tomto pripade
je monopol zdravy..... Navic ekonomicka teorie pravi, exituje-li monopol
je jej treba regulovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tojflik: coze? kde jsem to tvrdil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžou si je nechat :-). Co je třeba zvládají stejně dobře WIN XP, a co nezvládnou od toho už je tu Linux. Nové ditribuce, např. Mandriva 2007 atd. jsou vývojově dál než "nové" Visty - a cena je mizivá. A hlavně nemají žádné umělé omezení kvality přehrávání kvůli autorským právům. V tomto ohledu - kdo chce systém pro kvalitní přehrávání multimédií - zůstaňte u XP. Nebo kupte Vistu a plaťte, plaťte... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

citace:
Ceny Visty ve Velké Británii začínají na sto librách za upgrade na základní verzi, na nejvyšší verzi Ultimate pak Britové mohou přejít za 249 liber. V USA přechod na základní verzi stojí sto dolarů (52 liber) a upgrade na Ultimate 249 dolarů (127 liber). "Snažíme se ceny udržet podobné ve všech zemích, ne vždy se to však podaří, i díky proměnlivým kurzům," řekl Gates.
jake ma asi MS dodatecne (kromne cesty lodi za par liber) naklady v UK?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MiF: Proti tomu žádná, ale mám obavu, že linux namá zatím žádnej nástroj na přehrávání Blu-ray nebo HD DVD, tak jakápak ochrana. Čeho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Niekto tu pisal o nejakom postovnom. A naco preboha? Ved matrica sa robi v Europe a original sa posle cez net tak ake postovne z ameriky? Krabice sa robia tiez v Europe tak nevidim dovod na vyzsiu cenu Visty. Maximalne tak nasi nenazrani podnikatelia to zdvihnu hore :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.