Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nero burning ROM pro pokročilé

Nero 6 logo - ikona
O tom, že lze v Neru vypalovat CD a DVD, ví asi každý. Jenže software má ještě několik dalších funkcí, s jejichž pomocí můžete vypalovat téměř cokoliv...

Včera jsem si zakoupil novou toustovací vypalovačku od firmy Brave. Jedná se o vypalovačku externí (obr.1), s připojením přes USB2.0 (majitelé předchozí verze nemusí zoufat, jde to, ale budete moci vypalovat tousty jen na rychlost 1x). Rád bych se s vámi podělil o své první pocity.

Toustovač - pohled

Co najdete v krabici?

Tak samozřejmě vlastní vypalovačku, dále pak USB kabel (obr. 2) a instalační CD s programem Nero. Trošku mě mrzí, že výrobce nedodal žádná prázdná média.

Toustovač - USB kabel

Instalace

Vypalovačka nepotřebuje žádné ovladače, stačí jí tedy připojit do USB a nainstalovat Nero. Nero vypalovačku ihned rozezná a pomocník při vypalování vám nabídne automaticky možnost vypalování toustů (bohužel nemám k dispozici českou verzi). Vybral jsem tedy uvedenou možnost (viz obr.3).

Toustovač - Nero Wizard

Po stisknutí tlačítka Next se otevře další okno, kde zadáte, co kompilace bude obsahovat. Vyberte dle vašeho toustu potřebné možnosti. Já jsem zvolil šunku a sýr (viz obr).

Toustovač - Nero Toast

Nyní už jen zbývá stisknout tlačítko Burn (vypálit).

Samozřejmě musíte nejdříve vložit médium na plotny. Vzhledem k tomu, že výrobce nedodal žádná vlastní média, použil jsem neznačkové rohlíky a byl jsem zvědav, jak si s nimi Nero poradí. Vlastní proces vypalování proběhl velice nehlučně (ostatní výrobci vypalovaček by si z toho měli vzít příklad) a protože jsem pálil na neznačková média, trvalo vypálení asi 4 minuty. Po vypálení vypadaly tousty takto:

Toustovač - vypáleno!

Vidíte sami, že Nero to skvěle zvládlo, tousty nebyly ani uprostřed syrové a sýr byl správně rozteklý.

Závěr

Domnívám se, že kombinace Nero + Brave je silná zbraň do vaší kuchyně a posouvá možnosti výpočetní techniky zase někam dál. Až si k vám přijde kamarád nechat vypálit nějaké CD, můžete mu k tomu vypálit i toust. Čekání na CD se vám oběma zpříjemní, a příjemně si u toho zachřoupete. Mechaniku BRAVE mohu jen doporučit, výrobce prý připravuje i nový, rychlejší model pro FireWire + čtečku CF karet s přednastavenými tousty z různých světových kuchyní.



Autor Mirun má vlastní BLOG na adrese http://aktovka-x.pooh.cz/

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nero burning ROM pro pokročilé

Úterý, 6 Duben 2004 - 00:27 | Anonym | tak to je vazne tolko energie???
Pondělí, 5 Duben 2004 - 23:50 | Anonym | Já si asi počkám na update - možná to bude i s...
Pondělí, 5 Duben 2004 - 23:45 | Anonym | Checheche :)))) Jako když jsem viděl první...

Zobrazit diskusi