Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Notebook Xiaomi Air 12 seženete nyní o 42 % levněji, ale jen do konce týdne

PR článek
Zařízení od Xiaomi se vyznačující příznivou cenou, které se ve spojení s výprodejovou slevou už jen těžko odolává. Xiaomi Air 12 vybavený operačním systémem Windows 10 je toho důkazem. Do konce týdne jej seženete o 42 % levněji, tedy těsně za hranicí 10 tisíc Kč.

Notebook Xiaomi Air 12 snoubil elegantní styl s výkonem, který se pokouší maximalizovat výdrž pro celodenní kancelářskou práci. Z původní ceny bezmála 18 tisíc Kč jej nyní seženete v internetovém obchodě Gearbest drobet za hranicí 10 tisíc Kč. Do výprodeje bylo zařazeno jenom pár desítek kusů, a třetina z nich už zmizela v průběhu prvního dne. Mrkněte, zda na vás vůbec ještě nějaký zbyl.

V útrobách Xiaomi Air 12 nalezneme energeticky úsporný dvoujádrový Intel Core m3-7Y30 s TDP 4.5W a turbo frekvencí až 2.6GHz a grafickým čipem Intel HD Graphics 615, postačující i na některé moderní hry v nízkém nastavení. Výkonu sekunduje 4 GB paměti RAM a 128 GB SSD disk, starající se o svižný chod bez škytání.

Velikostně nadchne především ty, kteří potřebují lehounké a malé zařízení, které stačí kdykoliv sbalit do brašny. Při hmotnosti pouze 1 kg disponuje 12.5-palcovým displejem o rozlišení 1920x1080, které při své jemnosti zobrazuje nádherné barvy a detaily. Na jedno nabití vydrží až neuvěřitelných 11 hodin, na čemž se shodují i tuzemské recenze. Jde tak o perfektního každodenního společníka i na cestách, kde je šťáva nedostupná.

Samozřejmostí jsou důležité porty, se kterými je notebook klíčovým pomocníkem na schůzkách či prezentacích. Disponuje tedy HDMI slotem, USB Type-C a USB 3.0. O kvalitní videohovory se stará přední webkamera. Konektivitu obstarává Wi-Fi rozhraní 802.11a/b/g/n/ac (2.4 GHz / 5.0 GHz) a Bluetooth 4.1.

Xiaomi Air 12 seženete o 42 % levněji pouze do této neděle v internetovém obchodě Gearbest. Slevová akce však může skončit i předčasně, po vyprodání všech zařazených kusů.