Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová digitální záda Mamiya M18, M22, M31

Kde jsou ty doby, kdy se tu člověk dozvěděl všechno z jedné pevně dané oblasti :-(((( Teď je tu spousta navzájem nesouvisejících sračiček a snažíte se o "velký záběr" - na fotografii je zaměřena spousta jiných dobrých stránek!!!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

s obsahem souhlas, formu bych volil jemnější :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2Mastodont: Jak chceš udržet jedno pevné téma, předpokládám pálení, když dnes je pálení téměř archaická záležitost. Před rokem a půl mi odešla DVD RW a neměl jsem absolutně potřebu ji hned měnit na novou. Každý druhý má USB disk a vypálit fotky vnoučka zvládají už i babičky. Tak o čem tu mají psát? Je to informační web, nosí informace, nevidím tu nikde snahu o recenzi foťáku, která by třeba nemusela dopadnout dobře. Takže dle mně je to tak, jak to má být.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Úplný souhlas s Millisxem. Tyhlety informace vítám, pokud tu bude něco co mě víc zajíma, pořád je tu Google.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mafo, millisx: souhlas :) .. ja beriem cdr.cz ako server, ktory ponuka svoj komentar/pohlad na vseobecne dianie v it. vacsinu "noviniek" uverejnenych na cdr.cz najdem na inych serveroch, napriek tomu sa na cdr.cz kuknem lebo som zvedavy ci k tomu nemaju nejaky zaujimavy komentar.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

souhlas, jen tak dal CDR, jste asi nas nejlepsi informacni web

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OT:
Take si myslim, ze je fajn, ze jsem se o fotaku na cdr docetl. Pro vetsi podrobnosti snadno odskocim jinam. Hlavne CDR preju at pokracuji jako doposud a hlavne at nemeni design stranek za ty ultra moderni paskvily, ktery jsou vsude okolo. Uz je skoro pravidlem, ze web projde cyklem: dobrej obsah, vice ctenaru, prechod na novy design, spatnej obsah, mene ctenaru, prechod na novy design, jeste horsi obsah atd atd...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

také se přidávám na stranu CDR.CZ
Vypalování je skutečně téměř minulostí a na tento web chodím několikrát denně, protože přináší velmi zajímavé novinky/recenze ze světa IT. Jen tak dál.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky souhlasím. Kdyby se měl web držet jen novinek týkajících se vypalování, tak by v dnešní době mohl fungovat amximálně jako měsíčník :-) Takže se mi současný přístup líbí - neřešit jen jak vypalovat, ale i samotný obsah a jeho zpracování: video a jeho zpracování, fotky a fototechnika, hudba + audiotechnika + autorská práva a alternativní paměťová úložiště. Tenhle přístup mi připadá nenásilný a ideálně navazuje na původní tématickou náplň.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Často se tu objeví i informace, které na jiných webech nejsou. A přestože článek na stejné téma je třeba i na jiných webech, na CDR najdu v článku i další zajímavé informace a pohled z trochu jiné strany, což velmi vítám a oceňuji. S tím, jak CDR po obsahové stránce vypadá jsem spokojený.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Milisx: Ne, nemusí to být čistě jen pálení, kdyby to byly i jiné způsoby ukládání, tak je to v pohodě. Ale proč chodit sem, když to samé v mnohem lepším provedení se dozvím jinde?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mastodont: Tak sem nelez, nikdo tě nenutí a nikomu chybět nebudeš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

@mastodont: tady se dozvis naznak, nahled ctenaru a pokud budes mit dalsi zajem tak pouzijes treba google ci specializovane servery, vse je jen o tvem svobodnem rozhodnuti....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záda? Zadky? A ne stěny?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

NkD: Bez nového designu to bohužel nepůjde, ale neboj se, snad jsme připravili "jen" facelift" tohoto osvědčeného modelu. Pevně v to věřím.
Mastodont: Rád bych viděl, jak bys takový server v ČR uživil ... Ostatně jestli tě zajímá jen vypalování, vyber si vždy jen rubriky CD, DVD, Blu-ray a máš to.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mastodont: Jaký je vlastně CDR server? Stačí se podívat na jeho tvůrce.

Máme tu rozevlátého self-made mana WIFTA, typického PC kutila a nadšence ještě z éry osmibitů. Nedá se říci, že by se na něco vyloženě specializoval, zvládá všechno, co ho baví. Oplývá nádhernou jazykovou svérázností a své názory si rozhodně nenechává pro sebe.

David je o poznání seriózněji se tvářící autor, který se zamiloval do audio-video-foto techniky a dělá z redakce největší pokroky v nemicrosoftím *nixovém světě.

Taťka zakladatel Martin pak kromě udávání tempa a vedení tohoto "rodinného podniku" doplňuje svatou trojici nejaktivnějších pisatelů zejména zpráv a novinek. Výše uvedení autoři se nikdy nevyhýbají polemice v diskusích, což jim slouží ke cti.

Dále už zde jen potkáváme nesmírného pracanta Zera, který s periodicitou jednou za měsíc dodá dokonalou recenzi vypalovačky či podobného hardwaru, čímž jeho úloha končí a ubere se do svého kouta s dalším železem.

A nakonec tajuplný pan Jiří týden co týden dodá lístek se setříděnými verzemi nově se objevivšího softwaru.

A to je vše. Takhle vnímám CDR server posledních pěti let, nic se nemění. Žádné proužky se seznamem spřátelených webů nekompatibilních žánrů a vzájemný crosslinking na nesouvisející články jen pro to, že patří pod stejné obří vydavatele. Žádné pokusy o módní převod do čistého a amatérsky trapného videozpravodajství. Žádná nekonečně rozsáhlá fóra zaplevelená dotazy BFU uživatelů, kam už nikdo jiný raději nevkročí.

CDR server je prostě obrazem té hrstky nadšených autorů, pro které není prioritou exponenciální růst návštěvnosti a zisků, ale poctivá práce. A taky věrných diskutérů, včetně legendárního fotoby a exota ládíka47.

Pro to všechno mám CDR server tak rád. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vip007: Díky, to je hezky napsáno. Přesto trvám na svém názoru, že nahodilé výkřiky do tmy typu Foto nejsou krok dobrým směrem ... howgh.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mastodont: Upřímně řečeno si myslím totéž, výkřiky z profi foto techniky mě taky neoslovují. Ale pevně doufám, že to Davida časem přejde a bude za pár let trousit třeba nadšené zprávy ze zavádění zajímavějších 3D-holoprojektorů. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V poriadku, chapem ze CDR chce informovat o novinkach z roznych oblasti, ale toto je hodne PROFI zalezitost aj na mna, takze sa spytam aj za ostatnych blbcov, co nenasli odvahu :-) - Co ze je to vlastne na obrazku a co je na tom take nove a prevratne v porovnani s mojim mainstreamovym DMC-FZ8...?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ostatni nech na pokoji, blbce jsi ted udelal ze sebe. Jo a odpoved na tvoji otazku? GOOGLE. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OK, nie som uplny ignorant, takze som googlil, nasiel, poucil sa, poobdivoval a ked si niekedy zariadim vlastny fotoatelier, viem co hladat. Do tej doby mi moj Panasonic postaci :-)
P.S. Ale len pre istotu - ak som to spravne pochopil, je to prechod od 'analogoveho' formatu 6x7 do digitalnej podoby?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.