Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nové hobby jako vánoční dárek: Jaké 3D tiskárny zažehnou novou vášeň?

PR článek
Objevte o letošních Vánocích u sebe či u svých blízkých nový koníček. Oblast 3D tisku se za poslední roky stala velmi dostupným odvětvím, který ve vás opět probudí toho malého chlapce, kutila a otevře i možnosti přivýdělku. Vybrali jsme pětici tiskáren, které za sympatický peníz nabídnou hodně muziky.

1. Anet A8 Plus

Anet A8 Plus je jedním z nejdostupnějších modelů na českém trhu a zároveň asi nejlepší volba pro začátečníky. Tiskárna přijde rozložená jako stavebnice a při jejím sestavování krásně pochopíte, jak vlastně funguje. Její nízká hlučnost a praktické rozměry ji nebrání ani k uskladnění a plnému použití v panelákovém bytě. I přes kompaktní rozměry má poměrně velkou tiskovou plochu 30 x 30 x 35 cm, díky čemuž umožňuje tisknout i větší předměty. V současné době navíc probíhá sleva 80% z původní ceny. Navíc je tento model dostupný v evropských skladech, takže při dodání nemusíte čekat.

2. Creality Ender-3 V2

Tato tiskárna patří do řadu cenově dostupných a hlavně intuitivních 3D tiskáren, která se již ve své první verzi dokázala prosadit po celém světě. I tento model je dodáván jako stavebnice, takže před samotným spuštěním je potřeba minimální technická zručnost k jejímu složení. Creality Ender-3 V2 je pak založená na technologii tisku FDM, což znamená, že pro tvorbu modelů využívá tiskovou strunu jako tiskové médium. Tiskový prostor má pak rozměry 22 x 22 x 25 cm, což je naprosto dostačující pro většinu potřebných objektů.

3. Creality CR-6 SE

Model Creality CR-6 SE je vlastně vůbec první model od této společnosti, který byl financován crowdfundingem. Oproti svým konkurenčním modelům je nadprůměrně tichá, čehož se docílilo zejména unikátní základní deskou Trinamic a čipovou sadou ATmega-2560 včetně tichého chlazení. Na tiskárně je přehledný 4,3 palcový dotykový HD displej s intuitivním ovládáním. Tiskový prostor je v tomto případě 23,5 x 23,5 x 25 cm a rychlost tisku je pak úctyhodných 100 mm/s. Tato tiskárna pak uspokojí jak úplného začátečníka, tak pokročilého.

4. Creality CR-SCAN01 Portable

Pokud si chcete na své 3D tiskárně vytisknout nějaký reálný objekt máte v zásadě tři možnosti – buď si stáhnete objekt z internetu, sami si ho vymodelujete a nebo ho naskenujete. Právě pro třetí variantu vyrobila společnost Creality praktický 3D modelovací skener. Tento skener má velice jednoduché a intuitivní použití a hlavně není potřeba kalibrovat, protože pracuje na principu plug-and-play. Tento model dokáže pracovat s přesností až 0,1 mm a velikost skenovaných objektů může být až 1,5krát větší než u běžných skenerů.

5. Creality CR-10 Smart

Poslední z řady tiskáren z našeho výběru je Crealtiy CR-10 Smart, která je již i pro pokročilé použití. Oproti jiným modelům vyniká podporou Wi-Fi a možností ovládání přes aplikaci Creality Cloud App. Výhodou je i velice tiché a účinné chlazení, takže tiskárna nedělá hluk ani v menším panelákovém bytě. Další užitečnou vlastností je možnost automatického vypnutí po dokončení tisku. Můžete tak v klidu odejít do práce a tiskárnu nechat běžet. Již nyní je však jisté, že si tuto tiskárnu zamilujete. I pro tento model máme slevový kód: TF11CR10SM, díky kterému získáte krásnou slevu ve výši 1 798Kč.