Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové mobilní GeForce máme čekat koncem roku

Zdravím autora. V článku https://diit.cz/clanek/neuspech-iphone-x-muze-poskodit-samsung jste psal informace, že Iphone X je neúspěch a další informace, které se ukázaly být přinejmenším velmi pochybné. Ve světle zveřejněných výsledků a komentářů Cooka (Overall, iPhone sales grew 14 percent over the same time last year, when the iPhone X was not yet on the market. Customers chose iPhone X more than any other iPhone each week in the March quarter, just as they did following its launch in the December quarter
https://appleinsider.com/articles/18/05/01/tim-cook-again-declares-iphon...) je dost těžko představitelné, že by Apple omezil v době zveřejnění článku odběr natož pak citelně. Hodláte to nějak komentovat a za chybné informace se omluvit a nebo ne, protože prostě DIIT?

Píšu to zde neboť link "nahlásit chybu"... nefunguje (sic!).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Informace v odkazu nejsou v žádném ohledu v rozporu s článkem na DIIT, takže nechápu, co bych měl uvádět na pravou míru nebo za co se omlouvat. Řada zdrojů (mezi nimi i někteří dodavatelé Applu) potvrdila, že Apple omezil objednávky komponent až na polovinu oproti původně dojednaným objemům a to Apple nevyvrátil.

„Overall, iPhone sales grew 14 percent over the same time last year, when the iPhone X was not yet on the market“

S iPhone X byl vydán i iPhone 8, což znamená pouze to, že se dvě nové generace v součtu prodávají mírně lépe než jedna stará. Souhrnná data o prodeji dvou generací neříkají nic konkrétního o objemu prodejů samotného iPhone X.

„Customers chose iPhone X more than any other iPhone each week in the March quarter, just as they did following its launch in the December quarter“

Že se iPhone X prodává o něco lépe než iPhone 8, jsem psal už v prosinci:
https://diit.cz/clanek/iphone-x-se-prodava-lepe-nez-iphony-8

Faktem tedy zůstává pouze to, že dvě nové zároveň vydané generace se v souhrnu dohromady prodávají v objemu o 14 % vyšším než jedna předchozí. Donedávna Apple meziročně zvyšoval prodeje o podobné hodnoty vydáním jednoho nového modelu. Tyto údaje nevyvracejí nic z toho, co bylo řečeno, spíše potvrzují.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To, ze predaj rastie o 14% , neznamena uspech, ak sa pri objednvakach predpkladal rast o 128% a To je vysledok, ak dame spolu clanoky na DIIT a AplleInsider..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za betonovou sochu opakující se v obrázku u článku? Může mi někdo vysvětlit smysl? dík

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.