Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nové mobilní GeForce máme čekat koncem roku

Mobilní GeForce nové generace chystá Nvidia na konec letošní roku. Co to vypovídá o době vydání nové architektury pro desktop?

Na anglickém diskusním fóru Overclockers.UK odpověděl zástupce společnosti Gigabyte, který je registrován pod přezdívkou Atom80, na dotaz jednoho uživatele. Ten se týkal vydání případných výkonnějších notebooků řady Aero 15x. Od zástupce Gigabytu se dozvěděl, že se na léto žádné novinky nechystají a nabídka zůstane ve stávající podobě až do vydání nové generace mobilních grafických karet ke konci roku.

Je zřejmé (i s ohledem na specifikace notebooku), že je řeč o grafických kartách Nvidie, tedy produktech architektury Turing. Z tohoto údaje by mělo být možné odvodit i orientační dobu vydání desktopových modelů. Kupříkladu mobilní GeForce GTX 1070 / generace Pascal byla vydána v polovině srpna 2016, zatímco desktopová GeForce GTX 1070 šla na trh na přelomu května a června 2016. Jde tedy o prodlevu dlouhou 2,5 měsíce.

Budeme-li předpokládat, že Nvidia plánuje vydat mobilní produkty nové generace řekněme někdy mezi polovinou a koncem října (kdyby to mělo být výrazně dříve, nebyla by řeč o konci roku, kdyby výrazně později, nestihla by předvánoční trhy), pak by při 2,5měsíčním předstihu mohlo na desktopové karty dojít v rozmezí přelomu července / srpna až poloviny srpna. Tím by Nvidia mohla chytit část sezóny zvané back to school (která na západních trzích začíná tradičně dříve než naše předškolní sezóna).

Tento rozvrh by nebyl příliš daleko od dubnových informací, podle kterých by k vydání mělo dojít v červenci. Pokud by byl postup podobný jako s Pascalem, pak mezi prvotním ohlášením, recenzemi a dostupností může být několik týdnů prodleva, takže není vyloučeno červencové ohlášení, srpnová dostupnost a pro mobilní modely pak říjnové uvedení. Zprávy z počátku dubna hovořily ve vztahu k desktopovým modelům o srpnu až počátku září.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Nové mobilní GeForce máme čekat koncem roku

Pátek, 4 Květen 2018 - 10:55 | Peter Fodrek | To, ze predaj rastie o 14% , neznamena uspech, ak...
Pátek, 4 Květen 2018 - 10:43 | skaven | https://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing
Pátek, 4 Květen 2018 - 10:22 | Jaroslav Crha | Co to je za betonovou sochu opakující se v...
Pátek, 4 Květen 2018 - 09:05 | no-X | Informace v odkazu nejsou v žádném ohledu v...
Pátek, 4 Květen 2018 - 08:12 | tomo | Zdravím autora. V článku https://diit.cz/clanek/...

Zobrazit diskusi